ארוחה חגיגית וטעימה בטירוף בתבנית אחת! בשר רך שמתפרק בקלות, שעועית ירוקה שמוסיפה ירק מרענן ומרקם כיפי וניוקי קטנים שסופגים את כל הטעמים. מה החלק הכי קשה במתכון? לחכות שהוא יהיה מוכן.
אל תפספסו: מאות מתכוני בשר מעולים
אוסובוקו עם שעועית ירוקה ומיני ניוקי (ללא קמח)
מצרכים:
4 כפות שמן
2 בצלים לבנים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3 נתחי אוסובוקו עם עצם
4 כפות סילאן
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק בצל
4 כוסות מים רותחים
1 שקית שעועית ירוקה שלמה סנפרוסט
1 חבילה ניוקי ללא גלוטן (כשר לפסח בפסח)
אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות או חותכים לקוביות.
– בסיר סוטאז בגודל 28 ומעלה מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והשום במשך 5 דקות.
– מוסיפים את נתחי האוסובוקו וממשיכים לטגן עד שהבשר צרוב יפה מ-2 הצדדים.
– מוסיפים סילאן, מלח, פלפל שחור ואבקת בצל ומערבבים.
– מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 3 שעות או עד שהבשר רך לגמרי.
– רק כשהבשר רך לגמרי מוסיפים שעועית ירוקה וניוקי וממבשלים לבשל יחד על האש או בתוך תנור על 200 מעלות במשך 30 דקות.
הערות ושדרוגים
– במקום אוסובוקו אפשר להשתמש בנתחי אסאדו או שריר או כל נתח לבישול ארוך.
– למי שאוהב רוטב יותר אדום אפשר לשים כפית פפריקה או כפית כורכום לרוטב צהוב.
– יש היום המון המון סוגים של ניוקי בסופר. תבחרו מה שאתם אוהבים יותר.
– במקום ניוקי אפשר לשים קוביות תפוחי אדמה.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט-תנובה.
היי קרוטית יקרה
תוכלי לרשום באיזה ניוקי
הישתמשת בבקשה?
זה מספיק רק לשלוש מנות?
אפשר רעיונות לתחליפים לשעועית?
אפונה, ברוקולי, קישואים טריים, כרוביות.
הי רחלי, האם ניתן לבשל את האוסובוקו בתנור במקום על הגז? אם כן באיזה חום?
רחלי,אני מכינה יום קודם .האם לשים את הניוקי ושעועית ביום למחרת או זה בסדר, לסיים את ההכנה יום קודם?
עדיף להוסיף אחר כך ביום ההגשה אבל גם אין בעיה קודם.