אוסובוקו עם כתר בצלים ממולאים

Posted on
אוסובוקו עם בצלים ממולאים

השבוע שוטטתי באתר שמוכר בשרים וחיפשתי נתח מעולה להכין איתו תבשיל. בעודי מתלבטת קלטתי את המחירים שנעו בין 200-400 ₪ לקילו והחלטתי לעשות מעשה ובמקום לקנות את הנתח הכי יקר ומשובח חיפשתי את הנתח הכי זול והחלטתי שאיתו אכין מנה שלא נופלת משום מנת בשר מפוארת.

כך יצא שהזמנתי קילו פרוסות אוסובוקו – בשר שריר שסובב סביב מח עצם – שעלו 58 ₪ (יש גם במחיר זול יותר) כשהמטרה הייתה ברורה – להכין מנה מרשימה וטעימה להפליא.

שעה מאוחר יותר ולתנור נכנסה תבנית ענקית עם בשר ומסביבו כתר של בצלים ממולאים באורז מנוקד בעשבי תבלין ארומטיים ובין לבין צצו עגבניות שרי והמון שיני שום.

לצפייה בהכנת בצלים ממולאים

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

אוסובוקו עם בצלים ממולאים
אוסובוקו עם בצלים ממולאים

היה זה האות ללכת לנוח, מעכשיו את העבודה הקשה עשה התנור, וכעבור 4 שעות שבהן התאפקתי ממש לא לנעוץ את המזלג ולאכול הישר מפנים התנור, מצאתי את עצמי מול תבנית שהיא חגיגה. ארוחה שלמה, מרשימה ויפהפייה, שעלה 75 ₪ להכין אותה. הבשר יוצא נימוח עד כדי שאפשר לאכול אותו עם כף והבצלים? נמסים בפה.

אתם חייבים וחייבות להכין. ואל תתנו לשלבים המעט ארוכים להרתיע אתכם, כתבתי לכם בפירוט את התהליך כדי לפשט אותו אבל בפועל מדובר בבישול הבצלים במים, מילוי שלהם באורז המתובל וצריבת הבשר במחבת עם שמן זית במשך כמה דקות בודדות. מכאן כל מה שנותר זה רק להניח הכל בתבנית, לכסות במים מלאי טעם וזהו. עכשיו נשאר להמתין לריח שיתפשט בבית.

אוסובוקו עם בצלים ממולאים
אוסובוקו עם בצלים ממולאים

אוסובוקו עם כתר בצלים ממולאים

מצרכים:
3 כפות שמן זית או כל שמן שיש לכם
1 קילו (3 פרוסות די גדולות) אוסובוקו

למילוי:
5 בצלים בינוניים, קלופים
1 כוס אורז עגול
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
1 כף רכז רימונים
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית אבקת שום או 4 שיני שום כתושות
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
חופן עלי סלרי או 2 ענפי בצל ירוק
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס צנוברים –  לא חובה

וגם:
10-15 עגבניות שרי מומלץ מזן תמר
10 שיני שום, קלופות
3 כפות סילאן
1 כף רכז רימונים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית מלח רגיל או גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מניחים את האורז בקערה וממלאים במים. מניחים לאורז לספוג את המים במשך חצי שעה מינימום או עד יממה. אתם יכולים להשרות אותם גם יום קודם או ממש בתחילת הבישול גם ככה השלב הבא יקח חצי שעה.
– חורצים את הבצל מהחלק החיצוני פנימה, ממש פס רחב שחורץ את שכבות הבצל, אבל רק עד למרכז הבצל ולא יותר. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצלים.
– ממלאים סיר גדול במים ומבשלים את הבצלים השלמים, עם החתך, במשך 15-20 דקות או עד שהבצלים רכים. זהירות שלא יתפרקו. את מי הבישול לא זורקים! בסיום הבישול מסננים אותם ושומרים את המים בצד ואת הבצלים מניחים בקערה עד שיתקררו.
– קוצצים דק פטרוזיליה או כוסברה (אפשר גם וגם) ועלי סלרי או בצל ירוק (אפשר גם וגם).
– מסננים את האורז מהנוזלים ומחזירים לקערה ללא נוזלים. מוסיפים את שאר מצרכי המילוי ומערבבים.
– במחבת גדולה מטגנים את פרוסות באוסובוקו בשמן זית עד הזהבה עדינה מ-2 הצדדים. מומלץ לחרוץ פתח בצד פרוסת הבשר כדי שהבשר לא יתעגל בצריבה. אם הוא מתעגל לא קרה כלום זה יהיה טעים גם ככה.
– עד שהבשר מוכן חוצים את עגבניות השרי ושיני השום ומניחים בתבנית גדולה שמתאימה לתנור.
– קולפים את הבצלים מהחלק של החתך שעשיתם כך שנוצרים גלדים גלדים פתוחים . מניחים בתחתית כל גלד כזה כפית גדושה מהמילוי וסוגרים. פשוט מסובבים את יתרת גלד הבצל סביב המילוי.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצלים והמילוי ומניחים את הבצלים הממולאים בתבנית, עדיף בדפנות התבנית כדי שיהיה מקום לבשר באמצע. את הבצלים שנותרו לכם ואי אפשר למלא כי הם קטנים מדי שמים בתבנית.
– כשהבשר צרוב מניחים אותו בתבנית, בחלק שאין בו בצלים ממולאים.
– זוכרים את מי בישול הבצלים? אז בקערה גדולה שמים 2 כוסות ממי בישול הבצלים (אם אין 2 כוסות תוסיפו מים) ואל המים הזהובים האלה מוסיפים 3 כפות סילאן, כף רכז רימונים, כף רסק עגבניות, 1 כפית מלח ופלפל שחור בנדיבות. מערבבים היטב.
– שופכים את הרוטב הטעים על הבצלים והבשר. הרוטב צריך להגיע עד 1/2 גובה הבצלים. אם הוא לא מגיע אפשר להוסיף עוד מים רגילים או עוד ממי בישול הבצלים במידה ונשאר לכם.
– מחממים תנור ל-160 מעלות.
– מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל סוגרים היטב היטב עם רדיד אלומיניום. חשוב שהתבנית תהיה סגורה לגמרי. אם יש לתבנית שלכם מכסה זה גם מעולה במקום האלומיניום.
– מעבירים לתנור ואופים במשך 3 ו-1/2 שעות. למרות הריח המעולה תשתדלו מאוד לא לפתוח בשעתיים הראשונות כדי שהאדים לא יברחו.
– אחרי 3 ו-1/2 שעות פותחים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות ואופים עוד חצי שעה או עד שהבצלים מתקרמלים. בשלב הזה מומלץ לוודא שהבשר רך רך ואם הוא עדיין לא רך לגמרי אפשר לכסות קצת ולאפות עוד חצי שעה.

אוסובוקו עם בצלים ממולאים
אוסובוקו עם בצלים ממולאים

הערות ושדרוגים
– במקום בצלים אפשר למלא מיני קישואים או עגבניות או עלי כרוב או עלי מנגולד.
– במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש.
– במקום רכז רימונים אפשר לשים מיץ לימון.
– במקום עגבניות שרי אפשר לשים בתחתית התבנית פרוסות עגבנייה או פרוסות תפוחי אדמה – אין צורך לבשל קודם.
– ניתן לשדרג את המילוי בחופן חמוציות או אוכמניות מיובשות.
– נשאר לכם מתערובת המילוי? אפשר לבשל את האורז במיפ עד שהוא רך רך או למלא ירקות נוספים ולהוסיף לתבנית או לבשל אותם בנפרד ברוטב עגבניות למשל.

ואם רוצים מילוי אחר? הנה כמה אופציות טעימות.

  1. במקום אורז משתמשים בבורגול עבה, אותו לעומת אורז אין צורך להשרות קודם, ומומלץ להוסיף למילוי גם חופן עלי נענע קצוצים דק ו-1/3 כוס חמוציות.
  2. במקום כוס אורז משתמשים ב-3/4 כוס אורז ומוסיפים למילוי גם 1/4 כוס עדשים שחורות שמשרים ביחד עם האורז בתוך המים לפני המילוי.
  3. ניתן להוסיף למילוי 100 גרם בשר טחון (בשר או כבש) ולקבל בצלים במילוי בשר ואורז.

25 תגובות

  1. סמדר says:

    נראה טעים ומרשים מאד!
    האם אפשר להכין עם פרוסות בשר שריר?
    האם אפשר להכין בסיר בישול איטי בשישי בצהרים ושישאר על חום נמוך עד שבת בבוקר?

    1. ציפי says:

      אוסו בוקו זה שריר פרוס עם עצם.

      1. רחלי קרוט says:

        בדיוק 🙂

    2. רחלי קרוט says:

      1. כן, אין בעיה עם שריר.
      2. ואפשר ♥ רק עדיף סיר רחב כדי שלא יהיו שכבות אחרת הבצלים למטה ימעכו.

      1. סמדר says:

        הכנתי ביום שישי עם נתחי שריר.
        תודה על מתכון מעולה והנחיות מדויקות!

      2. איילה says:

        האם אפשר עם כתף טלה?

  2. לי says:

    היי רחלי,
    נראה מעולה!!!
    רוצה להכין כבר הסופש.
    אין לי תבנית כמו שלך, אפשר להכין בסיר סוטאז’?

    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט בהחלט.

  3. naama says:

    הי רחלי, באת חי בזמן!
    אצלנו פחות אוהבים בשר עגל. יש לך רעיון לנתח אחר?

    1. רחלי קרוט says:

      אסאדו או אנטריקוט

  4. מורן says:

    היי רחלי,
    האם חייב רכז רימונים או אפשר לוותר?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לוותר

  5. דנה says:

    היי רחלי, נראה טעים! רק אורז עגול יעבוד או שאפשר להשתמש בסוג אחר?

  6. סעיד says:

    היי רחלי תודה ענקית!!

    האם יעבוד עם פילה מדומה (מס’ 6)
    לא היה אוסובוקו

  7. רוית says:

    תודה רבה יצא מושלם! טעים ויפה

  8. שרי says:

    מושלם! הכנתי בסופ”ש וקיבלתי מחמאות אדירות מכולם

  9. Dov says:

    אפשר בסמטי?

  10. ליטל says:

    היי רחלי
    אם אני מכינה היום ואוכלים רק מחר, איך הכי טוב לחמם לפני ההגשה? על הגז או לתת לזה עוד זמן בתנור?

  11. שיפי says:

    רחלי בוקר טוב, האם במקום אורז ניתן להכין עם מילוי על בסיס עדשים ואולי קינואה או הרכב אחר שאינו כולל אורז? נניח בשר ועדשים או שיש צורך באורז?

    1. אלון says:

      שלום רחלי,

      האם אפשר להקפיא חלק מהמנה?

  12. Anastasia says:

    נראה מ ע ו ל ה, התעוררתי מוקדם בשביל להספיק להכין את המנה😋 אעדכן באינסטה.
    תודה על מתכון מעולה והסבר מפורט 🙏

  13. ליאת says:

    אפשר עם אסאדו?

  14. סתו says:

    אפשר להכין עם אורז מבושל במקום רק מושרה?

  15. עדי says:

    חובה להכין. 1. לקצב היה חתיכה אחת גדולה של אוסובוקו – עבד מצויין. 2. לא היה לי בהרט שמתי רבע כפית כמון רבע כורכום 3. בצלים מבושלים שנשארו לי – טיגנתי ועשיתי סלט ביצים.
    תכינו .
    מעט עבודה למנה מדהימה.
    תודה רחלי ♥️

  16. רונית says:

    תודה רבה על מתכון נפלא שהתחסל לגמרי וקצר מחמאות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend