אוסובוקו עם גריסי שיבולת שועל בסיר אחד ובעשר דקות עבודה. בלי לטגן קודם, בלי לבשל, רק להניח הכל בתבנית או סיר וקדימה לתנור.
וכן, זה טעים ורך כמו שזה נראה 🙂
אוסובוקו עם גריסי שיבולת שועל ברוטב סילאן
מצרכים:
1 חבילה גריסי שיבולת שועל סוגת
1/2 כוס חמוציות
1/2 צרור בצל ירוק
1/2 כוס צנוברים
1 כף שטוחה מלח
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3-4 נתחי אוסובוקו
לנוזלים:
4 כוסות מים
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לטבעות דקות ומעבירים לקערה. מוסיפים גריסי שיבולת שועל, חמוציות, צנוברים, מלח, סילאן ושמן זית ומערבבים.
– מעבירים לסיר סוטאז רחב או תבנית עגולה.
– מניחים מעל את נתחי הבשר ואת הבצלים והשום.
– מערבבים את מצרכי הנוזלים ושופכים מעל.
– סוגרים היטב היטב עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום (ממש חשוב שיהיה סגור טוב) ואופים בחום עליון תחתון ב-140 מעלות במשך 3-4 שעות. אחרי 3 שעות פותחים ומוודאים שהבשר רך לגמרי. אם לא ממשיכים לאפות עוד.
– מוציאים את הכיסוי ונותנים לבשר להזהיב עוד רבע שעה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אם לא מצאתם גריסי שיבולת שועל אפשר להשתמש באורז (2 כוסות) או בורגול עבה או קינואה.
– במקום בצל ירוק אפשר להשתמש בפטרוזיליה.
– המתכון בשימוש סוגת.
הי
האם אפשר להשתמש בחיטה?
איזה בשר ניתן לשים ולא אוסובוקו?
האם ניתן להשתמש בדבש במקום בסילאן?