עד לפני כמה שנים בכלל לא אהבתי אוזני המן. הן תמיד הרגישו קצת יבשות ולא מאוד טעימות. עד שטעמתי אחת מדהימה בקונדיטוריה בתל אביב והבנתי שאם מכינים אותו טוב מדובר בעצם במיני טארט. כזה שמשלב בצק חמאתי מתפורר בפה ביחד עם מילוי שוקולד נפלא.
וכדי להעצים את חווית פורים החלטתי הפעם להוסיף לבצק סוכריות צבעוניות. הן כאן גם כי הן יפהפיות והופכות את העוגיות הכל כך מזוהות עם פורים ליצירת אמנות קטנה וגם כי הן מוסיפות קראנץ’ כיפי. אתם כמובן לא חייבים להוסיף אותן אבל זה שדרוג הכי משמח וצבעוני.
מאחלת לכם חג פורים שמח ומתוק! ויש גם סרטון הכנה ממש פה אז אל תשכחו לצפות כדי לראות את שלבי ההכנה.
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
אוזני המן ספרינקלס במילוי שוקולד
מצרכים לבצק:
100 גרם חמאה קרה תנובה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 חלמון (הצהוב של הביצה) – לא לזרוק את החלבון
1 כפית משחת וניל
5 כפות שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 ו-1/3 כוס (200 גרם) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכריות צבעוניות דקות
למילוי:
1 צנצנת קטנה ממרח שוקולד
70 גרם שוקולד חלב או מריר
5 כפות שמנת להקצפה 38% השף הלבן
מעט סוכריות צבעוניות לעיטור
1 חלבון ביצה – מהחלבון שנשאר לכם מהבצק
אופן הכנה:
– חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1 ס”מ.
– בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל מצרכי הבצק פרט לסוכריות ומערבלים עד שנוצר בצק שנצמד לוו גיטרה. אם הבצק לא מתאחד אפשר להוסיף עוד 2 כפות שמנת או חלמון נוסף.
– כשהבצק מתאחד מוסיפים את הסוכריות, חשוב שתהיינה קטנות ודקות ולא הסוכריות הגדולות כי צריך לרדד את הבצק דק, ומערבלים עוד דקה עד שהסוכריות נטמעות.
– מאחדים את הבצק בידיים לכדי כדור ופוחסים למעין פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– מרדדים את הבצק על נייר אפייה מעט מקומח מ-2 הצדדים וקורצים עיגולים עם קורצן או כף של כוס וסכין.
– ממלאים כל עיגול בצק בכפית ממרח שוקולד במרכז ואת הבצק מסביב למילוי מברישים במעט חלבון שיעזור לסגור את הבצק.
– סוגרים את הבצק לאוזן המן, מקפידים לסגור היטב ולוודא שאין יותר מדי מילוי (המילוי צריך להגיע כמה מ”מ מתחת לדפנות הבצק של אוזן ההמן, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
– בשלב הזה מומלץ להעביר את העוגיות למקפיא לרבע שעה או למקרר עד יומיים. הקירור של הבצק יעזור לו להשאר פריך וגם לא להפתח באפייה.
– את יתרת הבצק אוספים ויוצרים שוב כדור בצק וגם אותו מרדדים וממלאים.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים ממש מעט.
– רוצים לשדרג? ממיסים שוקולד חלב עם שמנת להקצפה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מזלפים מעל אוזני ההמן ומפזרים עוד קצת סוכריות צבעוניות.
הערות ושדרוגים
– במילוי ממרח שוקולד אפשר למלא בממרח חלבה, ממרח פיסטוק או כל ממרח שאתם אוהבים.
– רוצים לשדרג? מניחים מעל המילוי פטל או קוביית שוקולד ואז מכניסים לתנור לאפייה.
– אתם כמובן לא חייבים לזלף מעל שוקולד אבל זה מוסיף לנראות.
– המתכון בשיתוף השף הלבן.
מה זה משחת וניל? יש אלטרנטיבה?
לא ברור מה עושים עם המילוי, פשוט לערבב הכל?
אחלה מתכון….. אבל כבר כמה פעמים ראיתי את הפרסומת לאקזמה ברגליים.
לא מתאים !!!
אחלה מתכון….. אבל כבר כמה פעמים ראיתי את הפרסומת לאקזמה ברגליים.
לא מתאים.
זה מטרגט אותך באופן ספציפי…
אחלה מתכון…..
כבר כמה פעמים ראיתי את הפרסומת לאקזמה ברגליים.
לא מתאים.
היי, אני מתכננת להכין לפורים
מה אפשר במקום שמנת להקצפה?
וכמה יוצא מהכמות?