לפני כמה שבועות עשיתי בבית טסטים על מתכון להום פרייז. טיגנתי קוביות תפוחי אדמה עם בצל והפרדתי אותם אחרי הטיגון ל-4 מחבתות כדי להוסיף לכל מחבת רוטב אחר ולבדוק מה עובד הכי טוב.
לאחד הוספתי חמאה וצ’ילי, לשני שמנת מתוקה וצ’ילי, לשלישי קרם קוקוס וצ’ילי וברביעי נתקעתי, לא היו לי עוד רעיונות. אז השארתי את זה ככה, והחלטתי שאלה 3 הרעיונות הכי הגיוניים ואיתם עבדתי.
כשסיימתי את כל הטסטים נזכרתי שמחבת אחת נשארה על השיש, אז ארזתי את תפוחי האדמה, שמתי בקופסה ויום למחרת חיממתי לארוחת צהריים לצד סלט גדול שכבר היה מוכן.
כשסיימתי לאכול הבנתי שדווקא הגרסה נטולת הרוטב, הפשוטה, זאת ששילבה תפוחי אדמה סופר זהובים עם רבעי בצל קטנים ורכים, היא זאת שהכי אהבתי.
אז הכנתי את זה שוב, הפעם בתנור, ומאז אני לא מפסיקה להכין את זה לא רק כתוספת אלא גם כארוחה בפני עצמה לצד שעועית, סלט ירקות או ירקות אפויים.
נכון, רשימת המצרכים כאן מאוד מינימלית ופשוטה אבל החכמה פה היא בעיקר בשלבי ההכנה. רוב הסיכויים שאני לא מחדשת לכם הרבה, אבל הנה 5 דברים מאוד חשובים כדי שהמנה הזאת תצליח ותזכיר לכם הום פרייז.
– אל תוותרו על הבצל. הוא מוסיף רכות ומתקתקות.
– אל תדלגו על שלבי הערבוב. הם סופר חשובים והסברתי למטה גם למה.
– חפשו את תפוחי האדמה הכי קטנים ובכל מקרה לא את הבייבי שבמקררים. הם סופגים שם לחות יופי יופי.
– אל תקלפו את הקליפה. גם לזה יש סיבה וגם היא נמצאת למטה בהערות.
– תהיו נדיבים עם השמן זית. השמן המיותר גם ככה ישאר למטה בתבנית ותאמינו לי שתפוחי האדמה לא שותים המון שמן אבל הם חייבים אותו כדי להתרכך ולקבל ציפוי שמזכיר טיגון ולא קליפה יבשה ומסכנה.
קדימה מתחילים להכין.
תפוחי אדמה ובצל בתנור
מצרכים:
8-10 תפוחי אדמה אדומים, כמה שיותר קטנים
4 בצלים לבנים, כמה שיותר קטנים
4-6 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 1.5 ס”מ. לא, אין צורך לקלוף.
– קולפים את הבצלים וחותכים לרבעים ואחר כך שוב לחצי כך שיהיו בערך בגודל של תפוחי האדמה (ראו תמונה).
– בתבנית בגודל 20X30 מזלפים כף שמן ומורחים היטב על תחתית התבנית.
– מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל ומזלפים מעל את יתרת השמן. מערבבים היטב עם הידיים עד שכל תפוחי האדמה והבצל מכוסים בשמן.
– מפזרים מלח גס ופלפל שחור ומכניסים לתנור החם למשך 15 דקות.
– מערבבים עם כף עץ, זה בסדר אם הבצל מתפרק, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות.
– מערבבים שוב עם כף, לא לפחד אם תפוחי האדמה קצת מתפרקים הקצוות שלהם יהפכו לזהובים וזה יהפוך לחלק הכי טעים שלהם, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. בשלב הזה תפוחי האדמה צריכים להיות זהובים ומוכנים. אם לא, פשוט מערבבים שוב ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות.
הערות ושדרוגים
– חשוב מאוד שהתנור יהיה חם מאוד כשאתם מכניסים את התבנית עם תפוחי האדמה והבצל.
– אל תדלגו על שלבי הערבוב אחרת הבצל ישרף הרבה לפני שתפוחי האדמה יהיו מוכנים ובכלל, תפוחי האדמה לא יתבשלו טוב אם לא תערבבו ורק החלק העליון יהיה זהוב. הערבוב גם מצפה שוב את תפוחי האדמה שבחלק העליון בשמן כי אחרי 15 דקות של אפייה החלק העליון יהיה קצת יבש אז לא להתעצל.
– תוספות ושדרוגים אפשריים: 1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, כפית אבקת מרק בצל (מאוד מוסיף), חופן עלי טימין ו/או רוזמרין קצוצים דק (טריים!), 1/2 כפית אבקת שום. את כל אלה מוסיפים בשלב זילוף השמן רק חשוב לערבב את הכל ביחד. אבל אם אתם שואלים אותי, ממש לא צריך שום שדרוג למנה הזאת. רק מלח ופלפל.
– בבקשה אל תתקמצנו על השמן, תפוחי האדמה יודו לכם בטעם מופלא.
– אם יש לכם אפשרות להשיג תפוחי אדמה מזן ראטה, הרווחתם בגדול וכמובן שמומלץ להשתמש בהם.
– אני לגמרי מעדיפה תפוחי אדמה אדומים (או ראטה כמובן) ובעדיפות גבוהה לקטנים יותר. למה? כי בחיתוך לקוביות לכל קובייה תהיה קליפה לעומת תפוחי אדמה גדולים שאם תחתכו לקוביות יהיו הרבה ללא קליפה כי הם יהיו מהחלק הפנימי. והקליפה? היא מעולה! הם גם יותר עשירים בטעם בעיני.
– ואפרופו קליפה, אל תקלפו את תפוחי האדמה, בבקשה אל. זה החלק הכי טעים וגם זה ששומר על תפוחי האדמה שלא יתפרקו.
– איך מחממים? פשוט מכניסים שוב לתנור ל-5 דקות על 180 מעלות ומערבבים פעם אחת באמצע. אם שמתם מספיק שמן זית הם יצאו מושלמים גם אחרי החימום החוזר.
– תוספת שתעבוד גם מעולה היא גזר. חותכים את הגזר לטבעות בגודל תפוחי האדמה ומוסיפים לתבנית. אגב, גם בטטה תעבוד כמובן אבל גזר יותר בריא ופחות מתוק.
היי! למה לא לבשל את תפוחי האדמה לפני וכך לחסוך בזמן בתנור?(:
כי זה יאריך את הזמן 🙂
לחמם מים לוקח 5 דקות + 10 דקות בישול. כל האפייה כאן לוקחת ביחד 3- דקות אז הבישול רק יאריך את כל הפרוצדורה 🙂
בישול מתאים כשמכינים תפוחי אדמה שלמים בתנור כי אז זמן האפייה מאוד ארוך (או כשיש הגיון אחר כמו בתפוחי אדמה מעוכים ששם חשוב לבשל כדי שתהיה אופציה למעוך).
היי, אז גם אני וגם אחותי ניסינו את המתכון בנפרד והסתבר לנו רק מאוחר יותר ששתינו ניסינו, אמנם יצא טעים- אבל לשתינו זמן האפייה הסתבר כמאוד ארוך, לפחות שעה של להוציא לערבב ולהחזיר. רק כשהעברנו לטורבו משהו התחיל טיפה לזוז.. אולי כן רצוי לבשל קודם.. או לשים על טורבו מראש, כי זה מייאש?
וחתכתם לקוביות קטנות כמו כאן? כי אתמול הכנתי ולקח פחות מחצי שעה. אולי מדובר בסוג אחר של תפוח אדמה, ממש מוזר. אשאל היום כמה שהכינו בסופ”ש נראה כמה זמן לקח להם.
היי רחלי,
אני מעוניינת להכין את המתכון ולהוסיף רוטב צ’ילי מתוק (הבת שלי מאוד אוהבת את המתכון עם הצ’ילי כמו במסעדות). באיזה שלב אני מוסיפה את רוטב הצ’ילי המתוק? האם זה בסדר להשתמש ברוטב קנוי?
תודה!
לגמרי בסדר הקנוי. מוסיפים אחרי האפייה ומערבבים.
תודה :))
הכנתי בשישי האחרון, יצא מוצלח וחוסל במהירות! תודה 🙂
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף 🙂
כל כך פשוט וטעים!! נהנינו מכל ביס, הבצלים מתוקים וכייפים והתפוחי אדמה פשוט פריכים וטעימים, לא יאומן שזה רק שמן-מלח-פלפל
אני השתמשתי בפלפל טחון ונראה לי שאולי טיפה יותר ממה שצריך כי הלשון קצת מעקצצת 🙂 אבל מתכון מעולה ואני זוממת עליו לחג.
תודה!
ממש ממש כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לשתף
היי,
האם זה יוצא טוב גם עם תפוח אדמה לבן?
אם כן, גם פה להשאיר את הקליפה?
יצא פשוט נהדר!! תודה רבה!
ממש שמחה לשמוע <3 שבוע מקסים
יצא מעולה! התחסל במהירות…
יצא מעולה! התחסל במהירות…:-)
יצא מעולה!!!!
תודה רחלי 🙂
[…] תפוחי אדמה בתנור קצת כמו הום פרייז רק בלי הטיגון ובלי תועפות חמאה. קוביות תפוחי אדמה עם המון בצל זהוב וטעים ממש. […]
יצא מעולה!!
תודה, המתכונים שלך מדהימים
היה כייף להיתקל במתכון מוכר מהבית עם שידרוגים וטיפים שעשו את כל ההבדל
תודה רחלי, היה טעים נורא 🙂
וואי תודה רבה לך על המתכון!! הכנתי ויצא טעים בטירוף!! מי היה מאמין שזה רק שמן-מלח-פלפל!!
גזרתי ושמרתי😉🤗