שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה!

Posted on
שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בעולם זה שניצל. ושניצלונים בכלל. הבעיה היחידה שמאתגר להכין אותם. צריך לצפות אחד אחד בקמח, ואז בביצה ומשם לפירורי לחם – ואיזה בלאגן ולכלכוך על הידיים. זאת הסיבה שלרוב לא תראו אותי מכינה שניצלונים בבית.

אבל אז החלטתי לנסות שיטה אחרת – ערבבתי את המצרכים של הקמח עם אלה של הביצים עד שנוצרה תערובת אחת, אליה התווסף גם קורנפלור שמרכך מאוד את העוף, וזהו. ברגע שיש בלילה כזאת מניחים בתוכה את רצועות העוף ומשם ישר לתוך פירורי הפנקו. את כולם יחד. מערבבים וישר לטיגון.

ואם רוצים לאפות? אין שום בעיה. משמנים עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים מעל את השניצלונים. מתיזים מעל תרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (חום עליון תחתון) במשך 15-25 דקות. תזהרו רק לא לייבש את העוף ולא לחכות לצבע ממש זהוב אחרת זה יתייבש לכם.

שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה
ארוחת צהריים מושלמת
שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה
אני ממש אוהבת את הפנקו כי הפירורים גדולים וקרנצ’יים יותר אבל אפשר גם פירורים מוזהבים

שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה

מצרכים:
500 גרם חזה/פילה עוף חתוך לרצועות
1/2 כפית מלח
2 ביצים L
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק מאסטר שף – לא חובה
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
1/2 שקית פירורי פנקו מאסטר שף
4 כפות שומשום
שמן לטיגון

אופן הכנה:
– בקערה בינונית טורפים יחד ביצים, מלח, רוטב צ’ילי, קורנפלור וקמח עד שאין גושי קמח. חשוב לטרוף היטב .
– מוסיפים פנימה את רצועות העוף ומערבבים היטב. סוגרים את הקערה עם ניילון נצמד ושומרים במקרר במשך שעה או עד שרוצים להכין (עד יום).
– בקערה נוספת שמים את פירורי הפנקו והשומשום ומערבבים. אפשר להמליח קצת אם אוהבים את השניצלונים כבר מלוחים.
– מחממים שמן בגובה 5 ס”מ בסיר רחב. חשוב שהשמן ירתח בעדינות ולא רתיחה חזקה.
– מעבירים מחצית מהשניצלונים לקערה עם פירורי הלחם, משתדלים שכמה שפחות מהנוזלים יכנסו, ומערבבים בעדינות עד שכל השניצלונים מוכנים.
– מעבירים לשמן בעדינות ומטגנים עד הזהבה יפה.
– חוזרים על הפעולה עם מחצית השניצלונים שנותרה.

שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה
שניצלונים עם שיטת הכנה מהירה

הערות ושדרוגים
– במקום פירורי פנקו אפשר להשתמש בפירורי לחם מוזהבים.
– לא חייבים שומשום אם לא אוהבים או אם אין בבית.
– במקום רוטב צ’ילי אפשר לשים מיונז או קטשופ (כן, בבלילה).
– המתכון בשיתוף מאסטר שף.

  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. רות says:

    אפשר מתכון לפתיתים?
    בא לי בדיוק מה שיש בצלחת בתמונה.
    ניסיתי להכין פתיתים ברוטב אבל אף פעם לא מצליח לי

  2. זאב says:

    שיטה מעניינת מאד.
    מדוע לא להשתמש בה לשניצלים בגודל רגיל?

  3. הדר says:

    מתכון לפתיתים פליזזזז. נראה יאמי😀

  4. טל says:

    השניצלונים יצאו קשים מדי. מה עשיתי לא נכון?

  5. YEHUDIT says:

    טעים מאוד מאוד וממש קל להכנה

  6. ענבל says:

    האם ניתן לאפות את השניצלונים בתנור? לא חובבת טיגון בשמן עמוק

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend