מאז שהקמתי את הבלוג, ובכלל את האינסטגרם, אני משתדלת מאוד לא לעלות תמונות של דברים שאני מכינה אם אין להם מתכון בבלוג. על פניו זה נשמע הגיוני וברור, אבל לפעמים זה ממש קשה.
כשאני מתרגשת ממרק שבדיוק סיים להתבשל או מעוגה שיצאה מהתנור כל מה שמתחשק לי זה לצלם ולהגיד לכולם – יווו, תראו איזה מופלא יצא. לספר לכם על מה שעובר עלי, והאוכל הוא חלק מזה.
ואז מה, מה אני עושה אם המרק בכלל לא בבלוג? לרוב אני פשוט מוותרת ולא מעלה.
אבל אז הגיעו שבלולי הקינמון האלה, שהכנתי מבצק שנשאר לי די במקרה.
הם יצאו כל כך טעימים – רכים, מדיפים ניחוח משכר של קינמון וספוגים בקרמל שנוצר מהסוכר החום, שלא התאפקתי ופרסמתי את התמונה בסטורי.
כמובן שלא צפיתי את מבול התגובות וההודעות שהגיעו כמה דקות אחר כך, אבל היי, אחרי כמה וכמה טסטים בבית המתכון עלה!
שימו לב שהוספתי לכם גם ציפוי שמנתי, אבל עדין, שמזכיר מאוד את הציפוי האמריקאי. אתם לא חייבים להוסיף את זה אבל זה מאוד משדרג.
טוב רגע, אתם עוד פה? רוצו להכין ושתפו אותי בעמוד האינסטגרם או הפייסבוק איך יצא.
שבלולי קינמון של הלייף
מצרכים:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת לבישול 10% או 15% או חלב או שמנת להקצפה 38%
1 ביצה L
80 גרם חמאה רכה (אפשר גם מומסת אבל לא חמה מדי)
למילוי ולהברשה:
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה מאוד אבל לא מומסת)
1 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה הבהיר)
2 כפות גדושות קינמון
1 ביצה L – להברשה לפני האפייה
לציפוי:
5 כפות אבקת סוכר
3 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי
5 כפות שמנת מתוקה
2 כפות חלב או מים
1 כפית תמצית/משחת וניל איכותית
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10 דקות עד שנוצר בצק רך. אם אחרי 5-6 דקות הבצק לא רך ונעים (לא דביק אבל רך) אפשר להוסיף 2-3 כפות מים).
– מכסים ומעבירים להתפחה. הכי טוב זה להתפיח לילה במקרר (עטוף היטב כדי שלא יקבל קרום יבש למעלה) ואפשר גם להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה.
– מערבבים היטב את מצרכים המילוי.
– על משטח מקומח היטב מרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן דק. שימו לב, ככל שהמלבן רחב יותר ככה יהיו לו יותר גלגולים ואז השבלולים יהיו עם יותר סיבובים.
– מורחים 1/2 מכמות המילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– חותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים, עם הפנים כלפי מעלה, בתבנית עם נייר אפייה – עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול לשבלול. שימו לב שהכמות כאן מתאימה ל-25 שבלולים בערך אז אפשר לשים בתבנית עגולה גדולה, ב-3 תבניות אינגליש, בתבנית מרובעת. מה שתרצו. ואם נשארו לכם שבלולים בצד פעם תאפו אותם בתוך תבנית שקעים. תבניות מעולות אתם יכולים לקנות כאן.
– מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ (אפשר גם 3/4 שעה כשחם). בחורף שימו לב שזמן ההתפחה מעט ארוך יותר.
– מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהשבלולים זהובים.
– בינתיים מערבבים היטב את כל מצרכי הציפוי עד שנוצר רוטב לבן וחלק. אם רוצים יותר נוזלי אפשר להוסיף עוד מעט מים או חלב.
– כשהשבלולים מעט מצטננים מזלפים עליהם מהציפוי ומורחים עם כפית קטנה כדי שהציפוי יגיע לכל מקום. שומרים בטמפרטורת החדר בקופסה סגורה.
הערות ושדרוגים
– חשוב שהחמאה במילוי תהיה רכה ולא מומסת אחרת במקום משחה שאפשר למרוח יצא לכם נוזל שאי אפשר למרוח בצורה מסודרת על הבצק. אם במקרה זה קרה לכם והמילוי רך מדי, פשוט תכניסי למקרר ל-10 דקות או עד שהמילוי במרקם נוח למריחה.
– לא חייבים את הציפוי אבל הוא מאוד מוסיף.
– אגב, אם אתם מוותרים על הציפוי מומלץ להמיס 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים ולהבריש את המאפים בנדיבות. זה גם ישמור עליהם רכים לאורך זמן.
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל המילוי, לפני הגלגול, פקאנים קצוצים או אגוזים או צימוקים או כל תוספת שאוהבים. אפשר גם לפזר מעט קקאו.
הי רחלי
יש אפשרות להפוך את המתכון לפרווה? (מטעמי אלרגיה לחלב)
כן. שמן קוקוס או נטורינה במקום החמאה ובמקום השמנת אפשר כל חלב צמחי או קרם קוקוס (שיוסיף טעם של קוקוס)
יש מים בבצק? לא רשום
יש שמנת, ביצים וחמאה – הם הנוזלים של המתכון
רחלי, במתכון כרגע השמנת מופיעה פשוט שמנת מתוקה ולא וניל, מה העניין?
היי, באמת מתכון מצוין.
האם אפשר לשים במקרר ללילה אחרי החלק של יצירת השבלולים לפני האפייה? כלומר בהתפחה השנייה?
תודה!
היי רחלי,
המתכון נראה מצוין ואני מתכננת להכין בשישי הקרוב. יש אפשרות במקום השמנת וניל להשתמש בשמנת מתוקה רגילה?
תודה ,
שני
כן, אין בעיה. רק תוסיפי כפית תמצית וניל איכותית
אפשר ללוש ביד? פשוט אין לי וו גיטרה, יש לי מקציף או וו לבצק רגיל
וואו נראה מושלם! אשמח לשמוע על חלופות למילוי למי שלא אוהב קינמון…
אותו דבר עם קקאו איכותי במקום הקינמון. במקרה הזה הייתי שמה 4-5 כפות קקאו
היי, יש לך בלוג מהמם ומתכונים עוד יותר!
רק אם אפשר בקשה קטנה- עשיתי את המתכון של השבלולים המטורפים האלו
ולאורך כל הדרך לא ידעתי אם אני עושה נכון- אם הבצק במרקם נכון וכו׳
אם תוכלי להוסיף תמונות של מהלכי ההכנה גם לשאר המתכונים שלך זה יהיה מעולה 🙂
הי
האם ניתן להקפיא?
הן נראות מעולה
תודה גדולה. וכן, אין בעיה. ולחמם קצת בתנור לפני ההגשה
זהו.
התעלפתי.
יאאא כיף שאהבת
שלום רחלי,
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את השמנת להקצפה וניל ברגילה?
תודה נירה
בהחלט ותוסיפי כפית תמצית וניל איכותית
נראה סוף!
סוכר דמררה בהיר לא יעבוד?
איזה כיף! נראה מעולה! אם אני מכינה את הציפוי עם השמנת, הם עדיין ישארו רכים לאורך זמן? (כי אז אני מוותרת על הסוכר מומס במים)
היי ותודה על המתכון. יעבוד עם בצק שמרים עלים קנוי? לכמה בצק יספיק המילוי?
היי רחלי, קמח רגיל או תופח?
הי, האפ אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
הכנתי, יצא אלוהי!! תודה אלופה…
ממש שמחה לשמוע <3
עשיתי היום, בלי הציפוי. יצא עילויייייי. תודה
איזה כיף! ממש משמח לשמוע
האם אפשר בכל זאת עם סוכר דמררה את הקרם או סוכר לבן אם אין סוכר חום,
הבצק בהתפחה כרגע יצא בצקיפה חייבת תשובה דחוף תודה
בדיוק מנסה את המתכון. אם אכניס למקרר ל 3 שעות ואז אוציא לרידוד זה בסדר?
מאוד אהבתי את המתכון וגרף מחמאות רבות 🙂
רציתי להשתמש בבצק שיצא מעולה, ולמלא בקרם פטיסייר עם נטיפי שוקולד, האם הבצק יתאים או שכדאי לנסות בצק אחר כגון בריוש?
היי רחלי אפשר להמיר לפרווה קצפת פרווה או רק חלב סויה ?
הי רחלי. עשיתי והקפאתי חלק. ללא חימום יצאו רכים ונימוחים בטעם של עוד………תודה!!!
היי, סוכר חום בהיר לא יכול לעבוד?
הי רחלי,
מתכון מהמם!!! יש אפשרות להקפיא? באיזה שלב? שבלולים או בצק למקרה שצריך לארח במפתיע…
היי רחלי אין לי גבינת שמנת בטעם טבעי לציפוי.. מה לעשות ? שמנת חמוצה תופס?
וואו טעים ברמות מטורפות
במה אפשר להחליף את הביצים ?
אחרי שעתיים כמעט לא תפח… מה עושים ?
האם אפשר ללוש ביד ?
אין לי שמרים טריים, כמה שמרים יבשים לשים?
מתכון מושלם! עשיתי בלי הקרם, רק עם הסירופ ויצא מדהים.
תודה!
אני לא רוצה לעשות את הציפוי, האם להבריש גם בביצה וגם ב-1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים או בלי הביצה?
יצא מעולה!
וואוו!!! זו אחת ההתנסויות הראשונות שלי עם בצק שמרים, התפחה ללילה ויצא פשוט מושלם!!!! הספיק לי לתבנית עגולה ו-2 אינגליש קייק. הכל התחסל בשישי-שבת,
תודה רבה על מתכונים מפורטים וברורים!
מאיפה התבנית הכחולה השווה?
אין לי גבינת שמנת לציפוי, אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום?
אפשר <3
יצא מעולה רק המילוי מאוד גרגירי, מה עושים?
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה 100% או 70%?
היי רחלי, תודה רבה על המתכון.
את השמנת וניל מכניסים בבצק או בציפוי? או בשניהם?
תודה!
חג שבועות שמח
כמה שעות אפשר להשאיר את הבצק במקרר?
מתכון ממש לא ברור לא רשום האם המצרכים לכל המתכון או רק לבצק
הי רחלי..
א.את נהיית הגורו בישול שלי..כל מתכוו אני מחפשת קודם כל אצלך(העוף בלימון עם האורז..אגדה)אז תודה!!
ב.אם אין לי מיקסר יש סדר מסויים שאת ממליצה לערבב בו את המרכיבים?עוד טיפים?
תודה☺️
היי רחלי
יש סיכוי לתחליף פרווה במקום הגבינת שמנת?
הי! שאלונת לגבי התפיחה. רוצה להכין עכשו את הבצק, וחוזרת ב1500 להמשך עבודה. להתפיח במקרר 4 שעות או בטמפרטורת החדר?
הי רחלי סוף סוף המתכון המושלם לשמרים קינמון קבלתי המון מחמאות כמובן בזכותך
תודה מרדי
ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף.
הי. אני עושה את המתכון של הבצק שמרים שאת מכינה ממנו המון עוגות שמרים במילויים שונים. רציתי לשאול למה הבצק של השבלולי קינמון שונה. ראיתי שיש שם שמנת מתוקה במקום חמוצה ו 80 גרם חמאה במקום 100 גרם. האם יש סיבה לכך או שאפשר להכין את הבצק המעולה הרגיל שלך?
יצא מושלם! וגרף מחמאות גם מהאופות של המשפחה
תודה רבה!
היי רחלי, התחלתי להכין המון מתכונים שלך וכל מתכון הוא הצלחה!!! תודההההה :))) סוף סוף מצאתי מתכון מושלם! לבצק שמרים ♥️
היי רחלי, מכינה ברגעים אלו ☺️ אני מתכננת להוסיף חצי כפית מלח לבצק, לדעתך זה יכול לשדרג אותו או שעדיף בלי? (כי לא כתוב במתכון וזה קצת מוזר לי)
בצק מדהים, כל כך רך אבל אפשר לרדד אותו לעלה דקיק, מושלם . המאפים יצאו נפלאים,
תודה
הוכן בסופ’ש ויצא נהדר. מתוק במידה ונימוח בפה.
אחרי שהבצק נח לילה במקרר, הוא כמעט לא תפח. מאידך בבוקר היה נוח לרידוד וגילגול עם מלית הקינמון. ההתפחה השניה והאפיה עשו יפה את עבודתן.
אגב, הכנתי רק חצי כמות (קטן אמונה שכמוני) אשר הספיקה לתבנית אינגליש + 4 יחידות בתבנית שקעים.
תודה על המתכון! אחזור אליו בוודאות 😀
הי רחלי
אין בסופר סוכר חום כהה, זה ממש נורא אם יהיה דמררה רגיל? או שיש איזה תחליף אחר שאפשר להשתמש בו?
יצא מעולה!! הילדים אמרו כמו בקונדיטוריה
שמתי 30 גרם שמרים במקום 10 זה אבוד נכון? לזרוק את הבצק ולהכין חדש?
יצא מושלם!! אין מילים! לא הפסקנו לטרוף!
יצאו לי 33.. האם כדאי להקפיא את הנותרים או לשמור בטמפרטורת החדר?
יצא מושלם!! אין מילים! לא הפסקנו לטרוף!
יצאו לי 33.. האם כדאי להקפיא את הנותרים או לשמור בטמפרטורת החדר?
אפשר להשתמש בסוכר חום בהיר ? ראיתי שהרבה שאלו ולא ענית ?
יצא מושלם !!!! מתכון נדיר ♡♡♡ תודה רבה
לכל מי ששאלה…
לא היה לי סוכר חום משום סוג.
לקחתי סוכר לבן ומייפל אמיתי לפי אותה כמות סה”כ של סוכר.
יצא מעולה👌
היי
יש לי 2 שאלות-
1. המתכון יכול לצאת טוב גם בלי מיקסר? איך היית ממליצה להכין את הבצק אם כן?
2. האם הסוכר החום כהה קריטי או שניתן להשתמש גם בבהיר?
תודה רבה
האם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה 100% או 70%?
יצא מדהים! החזיר אותי ואת הבנזוג לירח הדבש בניו יורק, כמעט כל בוקר פתחנו עם מאפה מ Cinnabon האגדי. והאמת שלך בול! תודה רבה לך על המתכון המושלם:)
אשמח לדעת איזה חלופה יכולה להיות לביצה בעוגות שמרים . תודה):
נהנית מאוד ממתכוניך המצויינים
היי תודה על המתכון 🙂 אופים בחום עליון/תחתון או טורבו?
הבצק לא תופח הן בהתפחה הראשונית והן לאחר הכנת השבלולים. למה?
כמה שעות אפשר להשאיר את הבצק במקרר?
יצא מושלם! מתכון קל ומוצלח, תודה רבה!
יצא מושלם! בהתחלה ממש חששתי מהבצק, אבל אחרי רידוד עם קמח הסתדר לי, שמחה שלא וויתרתי, פשוט אי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות
היי, מה אמור להיות המרקם של הבצק? חוששת שאולי הוא דביק מדי ולא בטוחה שזה אמור להיות ככה
אימל’ההה!!!!
תקשיבי, אני אף פעם לא מתעסקת עם עוגות שמרים, אבל הבן במכינה ביקש אז מי אני שאגיד לא?
יצא טעים בטירוף!
הלכה הדיאטה… 🙂
יצא מעולה! הבצק היה רך ונימוח, העוגה חוסלה וגרפה הרבה מחמאות
השמרים הכי טעימים שהכני אי פעם,תודה רבה על המתכון המדהים הזה!
וואוו הכנתי ויצאו טעימות בטירוף
תודה רבה
היי רחלי שבת שלום:) רציתי לדעת איך מאכסנים את היצירה הנפלאה הזו אחרי שמכינים ולפני שמגישים? יום יומיים..
הבצק לא תופח. לא אחרי התפחה ראשונית ולא לאחר הכנת שבלולים. במעבר על התגובות, אני רואה שאני לא היחידה ולהרבה לא תפח. ניסיתי לפחות 5 פעמים. מוצרים טריים. למה הוא לא תופח???
הבצק אינו תופח כלל. למה???
מתכון נהדר.
הי, האם זה משנה אם אני משתמשת בשמנת 32% או 38%?
הי רחלי מתכון מדהים אפשר להחליף את השמנת במשהוא אחר?
רחלי תודה על המתכונים המדהימים האם אפשר להחליף אתהגבינת השמנת בציפוי
הי, אני רוצה להכין את השבלולים מחר ולהגיש רק ביום ראשון.
יש לי 2 שאלות:
1. האם ניתן להקפיא אותם ישר לאחר האפייה?
2. האם ניתן להקפיא בלי הציפוי ולשים את הציפוי רק ביום ראשון?
תודה
היי רחלי, האם היה שינוי במתכון לגבי כמות הביצים? פעם היו 2 ועכשיו אחת. תודה
עוגה מעולה. בגלל אחוז השומן הגבוה לוקח לה זמן לתפוח, קצת סבלנות והיא תופחת, אוורירית, מושחתת, טעימהההה.
אני הרטבתי אותה כשיצאה מהתנור עם סירופ סוכר, וזילפתי עליה תערובת של שמנת חמוצה שמנת מתוקה ואבקת סוכר כשהתקררה קצת.
גן עדן.