קריספיות שקדים ותפוז – עוגיות שקדים ללא קמח

Posted on

עוגיות שנזללות תוך דקה. קריספיות, מתקתקות ועם ניחוח עדין של תפוז.

חשוב לשמור עליהן בתנור שלא ישרפו ולבדוק את הצבע שלהן כבר אחרי 20 דקות. רק הקפידו להוציא אותן רק כשהן ממש זהובות, אפילו יותר ממה שאתם רואים כאן בתמונה. יותר זהוב יותר קריספי ונשמר יותר זמן בצנצנת (בתנאי שלא תחסלו את זה קודם).

שדרוגים למטה בהערות.

נזללות בצ’יק

נזללות בצ’יק

קריספיות שקדים ותפוז

מצרכים:
200 גרם שקדים פרוסים דק
3 כפות סוכר לבן
1 כף מייפל או סילאן
גרידת תפוז דקיקה מתפוז אחד
2 חלבונים
אופציונלי: גרגירי וניל ממקל אחד (תמצית לא תעבוד כאן)

אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים ומערבבים בעדינות עד שהשקדים מצופים בשכבה דקיקה של חלבון.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בתרסיס שמן בשכבה דקה.
– מניחים כף מהשקדים ומשטחים לשכבה דקה ואחידה כמה שאפשר. חשוב שהשקדים יגעו אחד בשני כדי שזה לא יתפרק באפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגיות זהובות מאוד. עדיף אפילו שתאפו קצת יותר ולא פחות כדי שלא יצא רך.
– מצננים לגמרי כדי שהשקדים יתקשו ורק אז מעבירים לצנצנת ושומרים בחוץ (לא במקרר כי יש שם לחות).

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת כפית קוקוס ו/או 1/2 כפית זרעי צ’יה ו/או כפית שטוחה פרג שלם.
– מי שלא אוהב טעם של תפוז ניתן להשמיט את הקליפה המגורדת.
– לטעם חמים ומיוחד ניתן להוסיף לתערובת 1/4 כפית קינמון ואפילו קצת הל וציפורן יעבדו.

  • לשתף זה כיף

26 תגובות

  1. מיכל says:

    יש תחליף לביצה

    1. רחלי קרוט says:

      הממ לא משהו שאני חושבת עליו כרגע. אנסה למצוא 🙂

    2. אור says:

      זרעי ציה במים ל 15 דק’

  2. סיסי says:

    חג שמח רחלי,
    תודה רבה על המתכון. הבלוג שלך פשוט והצילומים יפהפיים.
    האם ניתן להחליף את סירופ מייפל או סילאן בדבש?? לא כל כך מתחברת למייפ או סילאן.
    תודה רבה על תשובתך.
    חג שמח וכשר,

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה רבה!
      וכן, בהחלט אפשר.

      חג שמח <3

      1. סיסי says:

        תודה רבה על התשובה, חג שמח ומהנה ומלא במתוקים ומאפים טעימים 🙂

  3. סיסי says:

    סליחה, הבלוג פשוט נהדר (מרוב מהירות לא הקלדתי).

  4. ברכה פיבר says:

    שלום לך;
    תודה רבה על המתכון אבל אני תמיד אוהבת להסתכל בוידוי נוסף למתכון.
    זה עוזר לפעמים.
    חג שמח.

  5. אלינה says:

    אפשר להוסיף מחית וניל?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, מחית תעבוד.

      חג שמח!

  6. יערה says:

    נזללות בצ’יק, משמינות בצ’אק

    1. רחלי קרוט says:

      צודקת 🙂 לכן צריך לזלול במידה

      חג שמח

      1. קיסו ציפורה says:

        ניראה מעולה וקליל רק רצעתי לדעת תחליף לסוכר תודה

        1. רחלי קרוט says:

          אפשר סוכר חום בהיר (דמררה) או להפחית קצת בכמות הסוכר. אבל חייבים סוכר, גם בשביל המתיקות אבל בעיקר כי הוא מתקרמל ומתקשה אחרי האפייה והוא זה שעוזר לעוגיות לצאת קריספיות ומחוברות יחד

  7. רותי says:

    נראה טוב!!
    אפשר עם תחליף סוכר לסכרתיים?

  8. גתית says:

    שלום רחלי, הלוואי שתעני עוד לפני שאתחיל.. יש מצב להוסיף או להחליף לשומשום? יאבד מהיוקרה? בא לי טיפה יותר זול ותפוצה יותר רחבה 😉
    תודה! כרגיל ניראה מושלם ובכל זאת אפשרי. אין כמוך!

  9. נועם says:

    היי רחלי:)
    אפשרי לוותר על התפוז?

  10. הילה says:

    הכנתי, המתכון מהמם ומדוייק, בלי סיבוכים מיותרים והעוגיות יצאו מושלמות!! תודה

  11. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] קריספיות שקדים ותפוז עוגיות שקדים עם דבש וקליפת תפוז. נהדרות עם התה של סוף הארוחה או ביום שאחרי. […]

  12. עופרה says:

    הכנתי, מעולות מעולות, מתכון קל מדויק ומשולם.
    הכנתי עם סוכר דמררה, מייפל וסילאן טבעי מעורבב.
    גרידת לימון במקום תפוז ( לא בנמצא).

  13. גל says:

    היי רחלי!
    אשמח לדעת כמה ימים מראש לפני אירוח ניתן להכין אותן והן עדיין ישמרו על הטעם והטריות עד ליום עצמו?

    תודה מראש(:
    גלגל

    1. רחלי קרוט says:

      אם את שומרת בקופסה סגורה ולא מכסה אותה עד שהעוגיות מתקררות (כשהן חמות הן מוציאות אדים ואדים בתוך קופסה זה הכי ריכוך) אפשר לגמרי גם שבוע

  14. מיה says:

    ממש מעולה!! ממליצה😊

  15. אפרת יזרעאלי says:

    היי. עוגיות מדהימות במיוחד הטוויסט עם התפוז…
    שאלה… מה עושים כדי שייצאו יותר קריספיות.?!
    יצאו מעט מושי, לא חושבת שרק בגלל זמן האפייה כי הן היו יותר מהזמן המומלץ….

  16. שירן says:

    היי, שאלה. האם אפשר להחליף או להוריד את הסילאן/ מייפל? שואלת בשביל סכרתיים

  17. מאיה says:

    היי אני מכינה אותן קבוע עם תחליף סוכר (אבקתי) במקום הסוכר והמייפל ויוצא מעולה 🙂 ממליצה להוסיף קינמון ולא לוותר על הגרידת תפוז

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend