עוגיות שנזללות תוך דקה. קריספיות, מתקתקות ועם ניחוח עדין של תפוז.
חשוב לשמור עליהן בתנור שלא ישרפו ולבדוק את הצבע שלהן כבר אחרי 20 דקות. רק הקפידו להוציא אותן רק כשהן ממש זהובות, אפילו יותר ממה שאתם רואים כאן בתמונה. יותר זהוב יותר קריספי ונשמר יותר זמן בצנצנת (בתנאי שלא תחסלו את זה קודם).
שדרוגים למטה בהערות.
נזללות בצ’יק
קריספיות שקדים ותפוז
מצרכים:
200 גרם שקדים פרוסים דק
3 כפות סוכר לבן
1 כף מייפל או סילאן
גרידת תפוז דקיקה מתפוז אחד
2 חלבונים
אופציונלי: גרגירי וניל ממקל אחד (תמצית לא תעבוד כאן)
אופן הכנה:
– מערבבים בקערה את כל המצרכים ומערבבים בעדינות עד שהשקדים מצופים בשכבה דקיקה של חלבון.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בתרסיס שמן בשכבה דקה.
– מניחים כף מהשקדים ומשטחים לשכבה דקה ואחידה כמה שאפשר. חשוב שהשקדים יגעו אחד בשני כדי שזה לא יתפרק באפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהעוגיות זהובות מאוד. עדיף אפילו שתאפו קצת יותר ולא פחות כדי שלא יצא רך.
– מצננים לגמרי כדי שהשקדים יתקשו ורק אז מעבירים לצנצנת ושומרים בחוץ (לא במקרר כי יש שם לחות).
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתערובת כפית קוקוס ו/או 1/2 כפית זרעי צ’יה ו/או כפית שטוחה פרג שלם.
– מי שלא אוהב טעם של תפוז ניתן להשמיט את הקליפה המגורדת.
– לטעם חמים ומיוחד ניתן להוסיף לתערובת 1/4 כפית קינמון ואפילו קצת הל וציפורן יעבדו.
יש תחליף לביצה
הממ לא משהו שאני חושבת עליו כרגע. אנסה למצוא 🙂
זרעי ציה במים ל 15 דק’
חג שמח רחלי,
תודה רבה על המתכון. הבלוג שלך פשוט והצילומים יפהפיים.
האם ניתן להחליף את סירופ מייפל או סילאן בדבש?? לא כל כך מתחברת למייפ או סילאן.
תודה רבה על תשובתך.
חג שמח וכשר,
תודה רבה רבה!
וכן, בהחלט אפשר.
חג שמח <3
תודה רבה על התשובה, חג שמח ומהנה ומלא במתוקים ומאפים טעימים 🙂
סליחה, הבלוג פשוט נהדר (מרוב מהירות לא הקלדתי).
שלום לך;
תודה רבה על המתכון אבל אני תמיד אוהבת להסתכל בוידוי נוסף למתכון.
זה עוזר לפעמים.
חג שמח.
אפשר להוסיף מחית וניל?
כן, מחית תעבוד.
חג שמח!
נזללות בצ’יק, משמינות בצ’אק
צודקת 🙂 לכן צריך לזלול במידה
חג שמח
ניראה מעולה וקליל רק רצעתי לדעת תחליף לסוכר תודה
אפשר סוכר חום בהיר (דמררה) או להפחית קצת בכמות הסוכר. אבל חייבים סוכר, גם בשביל המתיקות אבל בעיקר כי הוא מתקרמל ומתקשה אחרי האפייה והוא זה שעוזר לעוגיות לצאת קריספיות ומחוברות יחד
נראה טוב!!
אפשר עם תחליף סוכר לסכרתיים?
שלום רחלי, הלוואי שתעני עוד לפני שאתחיל.. יש מצב להוסיף או להחליף לשומשום? יאבד מהיוקרה? בא לי טיפה יותר זול ותפוצה יותר רחבה 😉
תודה! כרגיל ניראה מושלם ובכל זאת אפשרי. אין כמוך!
היי רחלי:)
אפשרי לוותר על התפוז?
הכנתי, המתכון מהמם ומדוייק, בלי סיבוכים מיותרים והעוגיות יצאו מושלמות!! תודה
[…] קריספיות שקדים ותפוז עוגיות שקדים עם דבש וקליפת תפוז. נהדרות עם התה של סוף הארוחה או ביום שאחרי. […]
הכנתי, מעולות מעולות, מתכון קל מדויק ומשולם.
הכנתי עם סוכר דמררה, מייפל וסילאן טבעי מעורבב.
גרידת לימון במקום תפוז ( לא בנמצא).
היי רחלי!
אשמח לדעת כמה ימים מראש לפני אירוח ניתן להכין אותן והן עדיין ישמרו על הטעם והטריות עד ליום עצמו?
תודה מראש(:
גלגל
אם את שומרת בקופסה סגורה ולא מכסה אותה עד שהעוגיות מתקררות (כשהן חמות הן מוציאות אדים ואדים בתוך קופסה זה הכי ריכוך) אפשר לגמרי גם שבוע
ממש מעולה!! ממליצה😊
היי. עוגיות מדהימות במיוחד הטוויסט עם התפוז…
שאלה… מה עושים כדי שייצאו יותר קריספיות.?!
יצאו מעט מושי, לא חושבת שרק בגלל זמן האפייה כי הן היו יותר מהזמן המומלץ….
היי, שאלה. האם אפשר להחליף או להוריד את הסילאן/ מייפל? שואלת בשביל סכרתיים
היי אני מכינה אותן קבוע עם תחליף סוכר (אבקתי) במקום הסוכר והמייפל ויוצא מעולה 🙂 ממליצה להוסיף קינמון ולא לוותר על הגרידת תפוז