האוכל הכי מוצלח שיוצא מהמטבח שלי נוצר כשאני רעבה. אבל ממש רעבה.
לפעמים זה גורם לי לפתוח שקית במבה כי אין לי סבלנות לחכות עד שהאוכל יהיה מוכן, ולפעמים, כמו עכשיו, זה גורם לי לשלב את כל הדברים שאני הכי אוהבת בקציצה אחת.
אין שום דבר חדש בתערובת הקציצות האלה, ככה אני מכינה אותן כבר שנים (חוץ מהקישואים. אותם התחלתי להוסיף רק לאחרונה). מה שכן התחדש כאן, ומה שהפך אותן ממצוינות למושלמות, זה הטיגון במחבת ללא ציפוי של פירורי לחם, העדר אבקת מרק שהוחלפה בסלרי (הרבה הרבה יותר טעים וארומטי) והציפוי הכייפי שנדבק לקציצה ומשלב טעמים חמצמצים-מתוקים.
הקציצות האלה מעולות לצד פירה או אורז, אבל גם בפיתה, וילדים פשוט מתים עליהן. ד”ש לאחיינית בת השנה וחצי שלי שטרפה אותן.
וכמו תמיד, כי זה מאוד חשוב לי, גם הפעם התגנבו ירקות לקציצות. והפעם הם כאן לא רק בשביל הבריאות והטעם, אלא גם כדי להוסיף נקודות רכות ומתקתקות בתוך הקציצה. אז בבקשה לא לוותר עליהם.
יאללה צאו לדרך. ואני ממש מחכה לשמוע איך יצא לכם.
קציצות עוף ברוטב לימון, דבש וצ’ילי
מצרכים (בסביבות 30 קציצות):
1 גזר, לא קלוף
1 קישוא, לא קלוף
2 שיני שום, קלופות
1/2 גבעול סלרי (או העלים של ענף הסלרי. הסבר באופן הכנה)
500 גרם עוף טחון
1 ביצה L
1/2 כפית סודה לשתייה
2 פרוסות לחם לבן או לחמנייה אחת (ללא שומשום)
1/2 כפית מלח
2-3 כפות שמן לטיגון (אפשר כל שמן שאוהבים)
לרוטב/ציפוי:
מיץ מלימון שלם
2 כפות שטוחות דבש או מייפל או סילאן
2 כפות רוטב צ’ילי
1/2 כפית מלח
כף שמן זית
אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר, הקישוא והשום, על החלק הקטן בפומפייה. מעבירים לקערה או פשוט מגרדים לתוכה. לגבי הסלרי, צריך לגרד גם אותו על החלק הדק בפומפייה אבל לא תמיד זה מצליח, זה תלוי כמה ענף הסלרי יציב. אם הצלחתם, גם אם יצאה מעין עיסה קטנה ומיימית, הרווחתם – יש בזה טונה טעם. אם לא, אפשר במקום לקצוץ דק לתוך התערובת את העלים של ענף הסלרי במקום הגבעול המגורד.
– מניחים את הלחם מתחת למים זורמים, אוחזים בו עם הידיים, עד שהוא מתרכך לגמרי. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ולשים לתערובת אחידה, חשוב לוודא שכל הלחם התפזר בצורה שווה בתערובת. מעבירים למקרר לחצי שעה.
– במחבת נון סטיק מחממים שמן. יוצרים קציצות שמנמנות מהתערובת (לא דקות, עבות יחסית), עם ידיים מעט רטובות, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מעבירים לצלחת גדולה בצד.
– בסיר רחב ושטוח, או באותה מחבת אם היא גדולה יחסית, שמים את כל מצרכי הרוטב ומבשלים במשך 5-3 דקות עד שהוא רותח. טועמים ומתקנים תיבול אם אתם אוהבים יותר חמוץ או מתוק. אם אתם רוצים את הרוטב מעט פיקנטי מוסיפים 1/2 פלפל צ’ילי קצוץ דק.
– מוסיפים את הקציצות לרוטב ומערבבים עם כף עץ. זה בסדר אם הרוטב נעלם ונטמע בקציצות, ככה זה אמור להיות, לא מדובר כאן ממש ברוטב אלא בציפוי עדין לקציצות. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עדין, ברגע שהרוטב נעלם הקציצות מוכנות. בערך 3-5 דקות.
הערות ושדרוגים
– ממש חשוב לגרד על החלק הדק בפומפייה אחרת הגזר והקישוא לא יתרככו בטיגון הקצר וגם יהיו דומיננטיים מדי מבחינת המרקם בתוך הקציצה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לקציצות פטרוזליה קצוצה או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– הרוטב צריך לצאת מעט חמצמץ ומעט מתוק, חשוב מאוד לטעום אותו לפני הוספת הקציצות כי כמות מיץ הלימון שונה מאחד לשני וגם המתיקות של הדבש/סילאן/מייפל מאוד שונה בכל חברה. אבל בגדול אלה הכמויות שעובדות הכי טוב בעיני.
– אל תוסיפו יותר מ-1/2 כפית סודה לשתייה. אני מכירה את הנטייה להוסיף כי נדמה להם שאז הקציצות תצאנה רכות יותר, אבל בחיי שזה יהרוס. קחו בחשבון שיש כאן מלא אלמנטים שמרככים את הקציצה: גזר, קישואים, ביצה, לחם, סודה לשתייה, בקיצור. לא להיות נדיבים מדי במקרה הזה.
– הרוטב הזה נהדר גם לטבילה של הקציצות ולא חייבים לטגן אותן בתוך הרוטב, רק חשוב לבשל אותו כמה דקות כדי להסמיך אותו ולגרום לטעמים להיות מודגשים יותר.
– רוצים לחסוך בקלוריות? מחממים תנור ל-190 מעלות, מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומרססים היטב בספריי שמן. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים על נייר האפייה. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקציצות זהובות (תלוי באיזה גודל הכנתם אותן). כשהקציצות זהובות, מבשלים אותן כמה דקות בתוך הרוטב או מגישים לצר הרוטב וטובלים בתוכו. כך או כך, חשוב לבשל קצת את הרוטב כדי לצמצם את הטעמים ולהסמיך אותו.
אל תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות
קציצות כרובית מהירות
קציצות מעקודה
קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם
קציצות גזר אפויות
היי, אפשר פירורי לחם, ואם כן איזו כמות? (במקום פרוסות הלחם)
אפשר, אם כי לחם יעבוד כאן טוב יותר. בכל מקרה, 1/3 כוס פירורים יספיקו לגמרי.
נראות טעימות במיוחד.
אפשר להחליף את הקישוא בתפוח אדמה?
עדיף בעוד גזר כי תפוח אדמה צריך זמן בישול ארוך יותר והקציצות מוכנות די מהר בטיגון. ואפשר פשוט לוותר עליו.
נשמע ונראה מדהים!!!
תודה! <3
וואו יצא טעים ברמות אחרות. מיד שנגמר הכנתי עוד מנה כפולה
אני יודעת שזה הופך את זה למשהו אחר 🙂
אבל בכל זאת – את חושבת שיש טעם לנסות להכין אם אני מחליפה את העוף בטונה, ובלי לחם בכלל? 🙂
המממ שאלה טובה, הבעיה היחידה שאני אלרגית לטונה ומעולם לא ניסיתי אפילו להכין איתה סלט 🙂
מה אפשר לשים במקום לחם או פירורי לחם?
החלפתי בכף וחצי קמח טף ויצא מעולה
הי,
אני רוצה להקפיא חלק, להקפיא עם הרוטב או לפני?
אפשר להשתמש במייפל במקום דבש? כדי שגם תינוקי חמודי יוכל להינות! ?
בהחלט <3
אני טחנתי את הירקות והלחם במעבד מזון , לקיצור תהליך, יצא מעולה:-)
תודה!
ממש כיף לשמוע. תודה רבה
וואו!!! נראה אליפות!! תגידי נראה לך שהם עוברות הקפאה?
בטח, אבל אז עדיף בלי הרוטב ופשוט להפשיר בחוץ ולהגיש ככה בלי הרוטב או לבשל בתוך הרוטב אחרי ההפשרה לכמה דקות. זה גם יחיה אותן 🙂
נראה מעולה!
אפשר לוותר על הסלרי או שזה ממש הכרחי?
מצטרפת
הרוטב ניראה ממש מעט וסמיך, האם להוסיף קצת מים ?
הוא לא אמור להיות ממש רוטב יותר כמו ציפוי עדין, אם אתם אוהבת ממש רוטב רוטב אז אפשר לכפיל כמויות ולהוסיף עוד 1/3 כוס מים, אבל באמת שלא צריך.
מה אפשר במקום לחם או פרורי לחם לנמנעים מגולטן?
ניתן קמח חומוס או משהו בסגנון?
אם לא הגבת זה אומר שאי אפדר ללא?…?
יעל, אני מחליפה בקציצות פירורי לחם בפתיתי תפוחי אדמה. עובד יופי.
יצא מעולה, תודה רבה על המתכון הנהדר.
בשמחה רבה <3 וכיף לשמוע שהצליח. סופ"ש מקסים
יצא מדהים !!!!! תודה ושבת שלום
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לשתף
הי רציתי לשאול מדוע צריך ירקות לא קלופים?
גם כי יש בהם טונות של ערכים תזונתיים, גם כי הם מתרככים בשנייה באפייה ולא מרגישים אותם וגם כי זה חוסך קילוף 🙂
תודה! החכמתי, פשוט שוטפת טוב עם מים וסבון ומכניסה לסיר
האם ניסית להקפיא ולחמם?
אם הקציצות מטוגנות כבר אין בעיה להקפיא ולחמם. רק לא לבשל אותם בזיגוג הלימוני לפני ההקפאה אלא אחרי.
האם הכוונה לרוטב צ’ילי מתוק? תודה
כן
הכנו ויצא מאוד טעים! הרוטב שמצפה עושה את ההבדל:) תודה
הכנתי אפוי ויצא מעולה!!
תודה
איזה כיף לשמוע!
היי מעיין, כמה זמן שמת ועל כמה מעלות? כי גם אני מעדיפה לאפות אותם, תודה 🙂
אוי איזה טעים יצא!! הציפוי הזה משגע והופך את הקציצות האלה לטעימות שאכלתי מסוגן! ?
איך שימחת! ממש ממש כיף לשמוע.
הכוונה לחצי כפית אבקת סודה לשתיה או מי סודה?
אבקה
יצא מצויין..לא היה לי סלרי והוספתי תפ”א….
תודה רבה
עובד גם עם בקר טחון? (זה מ שיש במקפיא כרגע 😉 )
נראה מעולהה!
נכון שזה קציצות עוף… אבל לדעתך יש תחליף צמחוני שיכול לעבוד? 🙂 תודה!
אפשר לוותר על הביצה? אלרגית
כן, אבל אז סופר קריטי הסודה לשתייה אז לא לוותר עליה
הקציצות הכי שוות!!! נתקלתי במתכון ממש במקרה, מאז הכנתי פעמיים, והן פשוט נטרפות! תודה רחלי על מתכון מעולה
תודה רבה רבה! ממש משמח לשמוע
[…] – במקום דבש אפשר להשתמש במייפל. – כלקח מהמתכון של הקציצות עוף ברוטב לימון, ששמעתי שהמון אנשים מכפילים את כמות הרוטב מרוב שהם […]
נראה מעולה! אפשר לאפות ולא לטגן אותן?
מהיא שאלה ולא הגבת. אנסה גם… עובד גם עם בקר? (זה מה יש כרגע במקפיא)
כנראה שפספסתי 🙂
כן, יעבוד, אבל אם כבר הולכים על בקר עדיף חצי חצי (חצי עוף חצי בקר) כי העוף רך יותר
היי רחלי! קודם כל מתה על הבלוג שלך! כל מתכון שהכנתי היה פשוט הצלחה!
הכנתי היום את הקציצות ומבחינת הטעם יצא מדהים!!! אבל כמה פאשלות קטנות שהייתי שמחה אם תוכלי להגיד למה זה קרה:
כשהכנתי על מחבת טפלון עם שמן הקציצה ממש נדבקה למחבת (מה שלא קורה לי בדכ במחבת הזאת) והן קצת התפרקו , גם אחכ בבישול בסיר עם הרוטב חלק מהקציצות התפרקו, יצא לי רך מדי. שוב מבחינת הטעם יצא מעולה וחיסלנו את הסיר אבל מבחינת מראה וצורה לא יצא טוב. יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר?
תודה!
גיררת על החלק הדק את הגזר? סחטת את הלחם? 2 השלבים האלה קריטיים להדבקה של הקציצות. אם כן, אז כנראה ערבוב לא מספיק ואז הקציצה לא התאחדה.
אני ממש אשמח לשמוע אם דילגת על משהו כדי להבין ביחד איתך מה יכולה הייתה להיות הבעיה. אבל שמחה שאהבת את הטעם <3
הקציצות נפלאות! הכנתי בלי הלחם, אפויות, חצי מהדבש ותבלין צ’ילי במקום צ’ילי מתוק. תודה!
רחלייי
את מדהימה
יצאו לי טעים
עשיתי בדיוק כמו שכתבת
את בן אדם נפלא ! מי שיודעת לבשל כך הוא בן אדם נפלא!
תודה!
איזה תגובה משמחת. ממש ממש תודה. סופ”ש מקסים <3
[…] קציצות עוף ברוטב לימון וצ'ילי […]
תודה רחלי!
יצא מקסים!! בדרך כלל אני מכינה קציצות עם הרבה בצל מטוגן מה שמאד מאריך את זמן ההכנה. החלטתי לנסות את המתכון המהיר בהרבה והתברר שלא טעיתי!!
הבנות הבעל ואני זללנו ונהנינו!! טעים ומשובח!
איזה כיף לשמוע! שמחה שהצליח ואהבתם <3
היי רחלי!
הכנתי את הקציצות בשישי והן יצאו נהדרות, תודה על המתכון!
יש לי שאלה לגבי הרוטב – בפעם הבאה שאני אכין ארצה להגיש על אורז שיספוג את הרוטב משמע אני זקוקה ליותר רוטב.
את ממליצה להכפיל כמויות בחומרי הרוטב? או שיש לך המלצה אחרת?
תודה רבה!!
שמחה מאוד שהצליח <3
וכן, אם את רוצה ממש רוטב מומלץ להכפיל כמוויות.
הי רחלי.
שאלה… האם ניתן לוותר על הסלרי? במידה וכן מה לשים במקום?
תודה
הי רחלי,
אם אני מכינה אותם יום לפני ההגשה – אז כדאי לחמם את הקציצות בנפרד ואת הרוטב בנפרד ואז לערבב יחד לפני ההגשה?
היי, נראה מעולה! יש מצב להכין עם בקר טחון במקום עם עוף?
עדיף חצי חצי. הבקר פשוט מאוד מקשה את התערובת ואז צריך עוד מרכיבים אחרים לריכוך שלא נמצאים במתכון.
רחלי היקרה,
חייבת לשתף אותך שהקציצות התחסלו! הילדודס והבעלול לא הפסיקו לשבח כמה הקציצות רכות וטעימות. רציתי להודות לך על אחלה מתכון למנה עיקרית מוצלחת.
ענבל.
פשוט נדירות נדירות נדירות! מתכון גאוני!!!!!
גיוון נהדר סוף סוף:)
תודה!!!
איזה כיף! שמחה לשמוע <3
היי רחלי
אני די בררנית ולא אוהבת סלרי או פטרוזיליה…אפשר לוותר על זה?
כן, אין בעיה. בהצלחה!
האם אפשר להוסיף כוסברה? קשור?
שלום רחלי, נראה מגרה ממש !
אין לי רוטב צ’ילי או כל רוטב אחר בבית. במה ניתן להחליף ? יש חומץ בלסמי, רכז רימונים, תבלין צ’ילי גרוס .. זה מה שעולה לי בראש.. (זה מיועד גם לילדות שלי כך שלא רוצה שיהיה חריף מדי..)
אשמח לעזרתך ! תודה !
מתכון מדהים, קל להכנה וממש ממש טעים. תודה רחלי ושנה טובה 🙂
היי כמה קילו עוף צריך ואיזה חלק?
היי. כמה שאלות:
1. האם ניתן לקצוץ דק דק את גבעול הסלרי?
2. הלחם במתכון, מרטיבים יחד עם “הקשה”?
3. את הגזר והקישוא המגוררים, צריך לסחוט?
עכשיו אני רעבה ובא לי (-:
1. ניתן
2. עם, הוא מתרכך בדקה
3. אין צורך
🙂
וואו. וואו. וואו. תקשיבי זה יצא סוף הדרך. פעם ראשונה עם עוף טחון הצלחה מסחררת. חצי מהקציצות נעלמו עוד לפני שנכנסו לרוטב המשגע. לדעתי מיץ הלימון שלם יותר מדי אבל יצא טעים. הילדים חיסלו . תודה
ואוו יצא פשוט חלום. מחסלת אותן במשרד ונהנת מכל ביס.
עשיתי שינוי קל מפאת מחסור במצרכים באמצע יום שבת. במקום הסלרי והקישוא שמתי בצל ופטרוזיליה- עדיין רך טעים ונהדר
תודה!
ערב טוב. האם הכוונה לחזה עוף טחון. מתחשק להכיןן . . תודה.
האם אפשרי להוסיף עדשים כתומות במקום לחם??
היי, נראה מתכון מעולה. אפשר להכין גם עם הודו? יש לי קילו הודו טחון שיושב במקפיא ומחכה לי
אכן אפשר
יצא מושלם! תודה רבה!
תודה רחלי, מתכון מעולה, לגמריי נכנס לשגרת הבישולים שלי.
יחסית לקציצות מתכון ממש פשוט שגם יוצא בריא וסופר טעים.
ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף
לא הספקתי להכין את הרוטב והקציצות כבר נגמרו!!
הן פשוט מעולות, מהטובות שאכלתי!
אמאלה כמה טעים זה יצא
אפשר להכין רוטב עגבניות לקציצות האלה?
יצא מעולה ! רכות וטעימות
היי רחלי, אפשר להחליף בבקר?
היי רחלי, המתכון נשמע מעולה! אפשר להכין עם הודו טחון במקום עוף?
אימצתי את שיטת גירוד הסלרי.
גירדתי את כל הסלרי שקניתי והקפאת בתבנית של קוביות קטנות וככה ניתן להוסיף לכל מתכון
מה הכי מתאים לפעם הראשונה?
הדבש הסילאן או המייפל?
היי, אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן? אם כן אז על כמה מעלות ולכמה זמן?
תודה ושבוע טוב3>
הי רחלי
נשמע נהדר !!
במה אפשר להחליף את הצ׳ילי המתוק ?
והאם אפשר 4 כפות שיבולת שועל עבה במקום פירורי לחם ?