את הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים והן הסוד השמור שלי לקציצות עוף אפויות, רכות וסופר טעימות. הפעם בחרתי לבשל אותן, אחרי האפייה, ברוטב מתוק-חריף של אננס וצ’ילי כדי לתת להן טוויסט מעט אסיאתי ומומלץ מאוד להגיש אותן עם אורז לבן שסופג את הטעמים ומעדן את החריפות והמתיקות.
- המתכון התפרסם במדור שלי בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות | 08.08.2018
- את המתכון השני שפורסם במדור, לקציצות חצי חצי, תוכלו למצוא פה בלינק.
קציצות עוף ברוטב אננס וצ’ילי
מצרכים ל-35 קציצות:
2 גזרים, לא קלופים
4 שיני שום, קלופות
500 גרם עוף טחון
1 ביצה L
1/2 כפית סודה לשתייה
2 פרוסות לחם לבן או לחמנייה אחת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב אננס וצ’ילי:
2 כפות שמן
4 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
1 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
1/2 צ’ילי אדום או ירוק
1 גמבה אדומה
1/2 אננס טרי, קלוף
3-4 כפות סילאן
3/4 כוס מים רותחים
3/4 כפית שטוחה מלח
להגשה:
אורז לבן מבושל
עלי כוסברה
אופן הכנה:
– קציצות: שוטפים היטב את הגזרים ומגרדים על החלק הדק של הפומפייה. מעבירים לקערה.
– כותשים את השום ומוסיפים לגזר.
– משרים את הלחם בקערה עם מים, למשך 5 דקות, וסוחטים עם הידיים כדי להפטר מהנוזלים. מוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים עם הידיים עד שנוצרת תערובת אחידה.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ובעזרת ידיים משומנות (חשוב לשמן את הידיים כדי שיצאו קציצות חלקות ועגולות והתערובת לא תדבק לכם ליד) יוצרים קציצות בכל גודל שאוהבים.
– מניחים על נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות מצד אחד ועוד 5-7 דקות מהצד השני או עד שהקציצות מזהיבות מעט. שימו לב שהן עוד מתבשלות בתוך הרוטב.
– רוטב: פורסים את הבצל, הצ’ילי והשום לפרוסות דקות ומגרדים את הג’ינג’ר על פומפייה או מיקרופליין. חותכים את הגמבה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– קולפים את האננס וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
– בסיר רחב ושטוח או מחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
– מוסיפים שום, ג’ינג’ר וצ’ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 3 דקות.
– מוסיפים גמבה ואננס וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהגמבה מתחילה להתרכך אבל עדיין יציבה. זה לוקח בערך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, סילאן ומלח ומבשלים במשך 10 דקות. בודקים תיבול ובמידת הצורך ממליחים עוד. שימו לב שהטעם אמור להיות דומיננטי וחזק יחסית, זה מתעדן כשהקציצות נכנסות וסופגות את הרוטב וכמגישים עם אורז לבן.
– מכניסים פנימה את הקציצות, מערבבים ממש בעדינות וסוגרים עם מכסה. מבשלים במשך 5-10 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שהקציצות יספגו את הרוטב.
– מגישים עם אורז לבן שסופג את הטעמים ועלי כוסברה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש באננס מקופסת שימורים בכמות של 3/4 כוס. במקרה הזה מומלץ להמתין עם הוספת הסילאן ולטעום את הרוטב לפני שמוסיפים. אם הרוטב מתוק מספיק אין צורך להוסיף את הסילאן.
– במקום כוסברה אפשר להגיש עם עירית קצוצה.
– ניתן להכין את המנה הזאת עם נתחי עוף במקום קציצות. פשוט מטגנים נתחי עוף במחבת עם מעט מלח ומוסיפים לרוטב. במקרה הזה שמים רק 1/2 כוס מים ולא 3/4 כי חזה העוף לא סופג נוזלים כמו הקציצות.
– ניתן לטגן את הקציצות במקום לאפות.
– הקציצות האלה נהדרות גם בלי הרוטב. פשוט ככה, עם פירה בצד וסלט ירקות.
- את הצלחת הלבנה המהממת רכשתי אצל Shiranka (חפשו באינסטגרם).
למה צריך לחם בתוך הקציצות? זה לא יעבוד אם אני אוותר כליו? (מנסה לחסוך פחמימות)
נראה ונשמע מעולה. אנסה.
[…] קציצות עוף ברוטב אננס וצ'ילי קציצות עוף עם טעמים מתקתקים-פיקנטיים של אננס וצ'ילי. הכי טעים להגיש לצד אורז לבן או פירה. […]
אפשר להשתמש ברוטב צילי מתוק במקום הפלפל צילי?
הקציצות ברגע שיצאו מהתנור בעלי טעם והכריז,
שאלו הקציצות עוף הכי טעימות שהכנתי בחיים.
הן מדהימות!!
הרוטב…ציפיתי ליותר אולי גם יותר סמיכות,
אבל מה יש לומר, הסיר חוסלללללל
וואלה לא יצא לי רוטב כמו שיצאה תערובת לחה של בצל ופלפל אבל זה יצא ממש טעים. שמתי צילי מתוק במקום סילאן כי רציתי יותר חריפות והוספתי יותר אננס ממה שרשמת (כי היה לי אננס שימורים של שופרסל שמתברר שממש ממש לא מומלץ) וסך הכל יצא ממש טעים! הקציצות ממש ממש לא יבשות ובאמת מאוד טעימות.
התווסף למתכונים הקבועים!