אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים הכנתי מנות עם דגים בשנה האחרונה. ובכל פעם כשאני מכינה, אני תוהה איך קורה שאני לא עושה את זה לעיתים קרובות יותר.
הסיבה אגב, טמונה בעיקר בעצלנות לנסוע עד למוכר הדגים שאני סומכת עליו. שזה אומר רבע שעה מהבית. הממ פתאום זה נשמע לא מאוד רחוק.
בכל מקרה, השבוע קפצתי לקנות סלמון טרי למתכון אחר שיתפרסם ממש בקרוב ומסתבר שקניתי פי 3 ממה שהייתי צריכה. נהדר חשבתי, אכין סלמון כבוש שלוקח דקה להכין.
אבל אז נזכרתי שבגלל, או בזכות, הקורונה אני נמצאת הרבה יותר בבית והגיע הזמן שיהיה לי סיר עם ארוחת צהריים טובה במקרר. כזה שלא יגרום לי לשאול כל דקה “אז מה להכין לצהריים”.
מפה לשם, שעה אחר כך והקציצות היו מוכנות. רכות רכות, עם רוטב אדום פיקנטי שמאוזן היטב על ידי עגבניות מתוקות, כזה שהכי כיף לטבול בתוכו חלה או להגיש לצד פירה או קוסקוס או אורז לבן.
ויש אפילו עוד בונוס שווה – בגלל שהכנתי כמות כפולה, לא היה מספיק מקום בסיר לכל הקציצות אז טיגנתי אותן על מחבת פסים עם מעט שמן זית ויצא חלומי! רק שימו לב שיש בצל חי בתערובת אז חשוב לטגן על אש נמוכה וקצת יותר זמן כדי שיהיה להן מספיק זמן להתרכך.
מה שאומר שאתם יכולים להכין מהתערובת או קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות (אפשר גם לאפות) או גם וגם.
- אין לכם מעבד מזון הנה הנחות שוות על מעבדי מזון מומלצים.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
קציצות סלמון ברוטב אדום
מצרכים (20-25 קציצות):
500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור ועצמות
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
3 שיני שום, קלופות
1 בצל לבן, קלוף
1 פרוסת לחם לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה M
מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
6 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום מתוק (גמבה אדומה)
סלסלה עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר) – בערך 20 עגבניות
3/4 כפית פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
3/4 כפית בהרט
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה – להגשה
אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 3 דקות וסוחטים היטב. מניחים בצד.
– לקציצות: בקערת מעבד מזון שמים בצל, שום ופטרוזיליה וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ.
– מוסיפים את הסלמון וטוחנים רק עד שהוא קצות דק ולא משחתי. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את הלחם הסחוט, ביצה ותבלינים ולשים עם הידיים לתערובת דביקה בלי גושים גדולים של לחם. שומרים במקרר, מכוסה בניילון, ובינתיים מכינים את הרוטב.
– פורסים את הבצלים והפלפלים לרצועות דקות ואת השום לפרוסות או קוביות. חוצים את העגבניות לחצי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמין זית ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד ריכוך וקרמול. חשוב להיות סבלניים ולהמתין שהפלפלים יצרבו היטב וגם הבצל.
– מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן, בסבלנות ובלי למהר, עד שהעגבניות מצטמקות ומתקרמלות. זה לוקח בערך 10 דקות, ונדמה שהן נשרפות קצת, אבל מכאן יגיע כל הטעם העמוק אז לא לוותר. אנחנו לא רוצים עגבניות מבושלות במים אלא רוטב סמיך עם טעמים טובים.
– מוסיפים את התבלינים (2 סוגי פפריקה, מלח ובהרט) וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הקציצות (שזה בערך בגובה של 5 ס”מ) ומערבבים. כן, אני יודעת שהקציצות עוד לא ברוטב אבל שיהיה לכם קנה מידה בערך.
– מבשלים את הרוטב במשך 15-25 דקות כדי שיצטמצם מעט וטועמים אם חסר לכם חריפות או מליחות.
– מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים כדורים ומניחים בסיר. מנערים את הסיר מעט כדי שהרוטב יגיע גם לחלק העליון (זה בסדר שזה לא מכסה את כל הקציצות) ומבשלים במשך 30-40 דקות. מדי פעם מומלץ להשקות גם את חלקן העליון של הקציצות ברוטב ולנער מעט את הסיר.
– אחרי שהקציצות מוכנות מפזרים מעל עלי כוסברה או פטרוזיליה.
הערות ושדרוגים
– מומלץ להגיש את הקציצות עם קוסקוס, פירה, אורז או חלה טובה שטובלים ברוטב.
– במקום לחם בקציצות אפשר לשים 1/2 כוס פירורי לחם. ובכל מקרה אל תוותרו על הוספת לחם או פירורי לחם. הם מרככים מאוד את הקציצות.
– אם אין לכם עגבניות שרי אפשר לשים 2-3 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות.
– בבקשה אל תמהרו בשלב טיגון העגבניות והפלפלים, הקרמול הזה בסיר נותן המון המון טעם.
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל דג ים שאוהבים. חשוב שיהיה ללא עצמות ועור.
– אם אתם אוהבים רוטב יותר חריף, שמזכיר חריימה, אפשר להוסיף לסיר בזמן טיגון הבצלים גם 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק.
– אחרי שהרוטב מוכן, ולפני הוספת הקציצות, אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או אדממה או קוביות גזר.
הי רחלי, נראה מעולה!! אפשר לדעתך סלמון קפוא? לאנשים שהחנות דגים לא רחוקה כמו 15 דקות נסיעה…😁
מצטרפת לשאלה:)
תודה רבה!
מישהיא ניסתה להכין עם קופסת סלמון מקופסאות שימורים? רחלי איזה שינויים היית עושה כדי שיצא מולח מהקופסא?
אפשר אבל לקפוא יש קצת טעמי לוואי. יצא סבבה אבל טרי יותר מוצלח.
אני פשוט קונה טרי ומקפיאה.
עשיתי ויצא מעולה ביותר תודה רבה על מתכון האליפות
ואוווו זו הייתה הצגה בשישי בערב “לוקלוקו” את האצבעות..
לכאלה שנמנעים מ גלוטן, מה אפשר לשים במקום לחם/ פירורי לחם?
יש פירורי לחם ללא גלוטן כמעט בכל סופר ואפשר גם קוואקר להכנה מהירה
אם מדובר בהוספת קוואקר, כמה להוסיף? והאם לטחון או רק להוסיף יבש לבלילה?
תפו”א
היי רחלי , המתכון נראה מעולה!!!!
בטוח אנסה בסופש😊
שאלתי האם יש עוד דג שייכול להתאים לקציצות ?, כמו מושט למשל…. תודה רבה
כמעט כל דג לבן, ללא עצמות ועור, יעבוד כאן מצוין.
היי
נראה לך שאפשר לוותר על הביצה? )אלרגיה(
תודה
הממ הממ בגדול כן. אם התערובת לא מספיק מחזיקה תוסיפי עוד קצת לחם
הי רחלי
המתכון נראה 🔥
האם אפשר להחליף את הלחם בשיבולת שועל או קמח שיבולת שועל?
תודה 😊
אפשר <3 יצא קצת פחות רך אבל עדיין בסדר גמור
האם לבשל עם מכסה?
השאלה המתבקשת, אפשר לאפות? לא מטגנים פה..
היי רחלי,
אני יודעת שזו השאלה הטיפשית ש״אם אין אז תחליפי מתכון״ אבל רציתי לשאול- אין מג׳ימקיס, ילך להכין עם פרוסות דג עם הרוטב?
וואי כמה טעים שזה יצא! מטורף! הבן שלי ואני טרפנו עם לחם… ככה…. חלק טגנתי…. 🤩😋🥳
ממש ממש שמחה לשמוע!
אפשר לוותר על הבהרט? אני לא אוהבת את המתיקות שלו
אפשר 🙂
יצא פשוט מושלם! פחדתי שיהיה טעם ״דגי״ או שיהיה דחוס מדי ויצא קליל, אוורירי וטעים במיוחד, גם יום ויומיים לאחר מכן.
תודה רבה!!
איזה משמח <3
ראיתי בתמונה גם קציצות מטוגנות יש אופציה כזאת למתכון הזה ואם כן יש איזה הוראה מיוחדת לגבי זה
ט’נק יו……….
כן, זה כתוב בטקסט בהתחלה 🙂 פשוט לטגן את התערובת בשמן זית רק לשים לב שיש בצל חי בקציצות אז לטגן על אש נמוכה קצת יותר זמן כדי שהבצל יספיק להתרכך.
רחלי יש מצב את עונה על השאלה שלי אחת לפני התגובה הזאת???
היי רחלי; אשמח לדעת אם את חושבת שאפשר להקפיא
היי אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים או שחייב עגבניות טריות?
בדיוק היום חיפשתי מתכון לארוחת צהרים. משהו אחר שאני לא עושה כל יום. במקרה הגעתי לבלוג שלך. המתכון נראה מדהים….ההסברים שלך מאד מפורטים וברורים. התמונות עושות חשק לטרוף את המסך. אנסה היום….תודה.
יצא נהדר
תודה על המתכון
האם אפשר לשים ביצה L?
אפשרי
הי רחלי,
ראשית אני מאוד נהנית מהבלוג שלך!!
מה אפשר במקום פרורי לחם כדי שיהיה כשר לפסח?
מהמרת שקמח מצה ילך סבבה-לא?
הי רחלי, המתכון נראה מדהים! בהמשך לשאלה של אילנית- כמה קמח מצה צריך לשים במקום הלחם במתכון? תודה רבה וחג שמח! 🙂
רחלי היקרה. דג סלמון דורש שמיר ולא כוסברה ולא פטרוזיליה. הוא דג נורדי – צפוני וככזה הוא אוהב שמיר ולאההיה מזיק קצת יין ברוטב שלך. ובאשר ללחם ופרורי לחם. רצוי להשתמש בשניהם. הלחם הרטוב נותן רכות לקציצות ופרורי הלחם מחזקים – יחד עם הביצים – את מירקם הקציצות שלא יתפוררו. אז גם לקציצות מבשר יש להשתמש בשניהם.
היי רחלי,
המסה שלי יוצאת די רטובה, והקציצות יוצאות מאוד רכות וקצת מתפוררות לי בבישול. מה להוסיף כדי למצק את המסה?
מעולה. העיסה היתה מעט רטובה והוספתי שקדים טחונים.
מאמצת את המתכון…
תודה רבה 🙂
מעולה. העיסה יצאה מעט רטובה והוספתי שקדים טחונים.
מאמצת את המתכון…
תודה רבה 🙂
הי רחלי, ותודה!
יש לי דג סלומון שהכנתי בתנור לשבת ,ונשאר מלא, נראה לך מתאים למתכון הנ”ל? או הצעה אחרת?
תודה על הכל!
מצטרפת לשאלה. תודה.
היי רחלי רציתי לשאול אם ילך לדעתך לטחון את הסלמון במטחנת בשר כשהוא קצת עדיין קפוא?
הי רחלי, אפשר להקפיא את הקציצות אחרי הבישול?
עשיתי לפי המתכון (אולי קצת כמויות אחרות, גם התנפחו לי יחסית לתמונה). הטעם טוב.
המרקם קצת אוורירי, ואפילו תחושה שעם כל ביס יוצאים מים…
איך ניתן לשפר?
על איזה אש לבשל את הקציצות?
נראה מעולה, האם ניתן להכין מראש?
רוצה להכין לארוחת שישי ערב
היי רחלי
נראה לך יגיב טוב להקפיא את הקציצות אחרי ההכנה ולהפשיר במיקרוגל במנות קטנות של קציצות?
( כמו בקציצות בשר)
הי רחלי הכנתי ויצא טעים נורא, רק הרוטב יצא ממש מימי למרות שאידתי את הירקות ממש טוב. יש לך רעיון איך להסמיך אותו יותר?
לתת לו בישול ארוך יותר ללא מכסה על אש גבוה שהתאדו הנוזלים
תקשיבי, את אלופת האלופות… לפני חודש וחצי עשיתי את המתכון הזה כי ממש היה לי חשק לקציצות אמיתיות של דג שאני יודעת מה נכנס בהן ולא מה שמוכרים מוכן בסופר ומאז, אנחנו מכורים לרוטב הזה…
כמובן שחייבת להוסיף חומוס, שושקה מיובשת ופלפל חריף אחד סגור…
מודה לך על מתכון לשבת שאין טעים ממנו…
היי רחלי תודה רבה 🙂 האם אפשר לעשות את אותו רוטב על קציצות מבשר טחון?
יצא לי מדהיייםםםם
תודה רבה!
באמת שיצא טעים אבל רק בעיה אחת, הקציצות לא נהיו קציצות, הן התפרקו לי.. מה עשיתי לא נכון?
רק אציין שבמקום סלמון עשיתי את זה עם דג בקלה טחון. אבל חוץ מזה הכל לפי המתכון.
הכנתי אותן על הפלנצ’ה נחטפו לפני שהגיעו לשולחן. אפילו המתבגרת הבררנית אכלה שתיים. תודה על עוד מתכון מצויין
תודה על המתכון המושלם.
הכנתי , הכפלתי כמויות ויצאו לי המון קציצות.
אפשר להקפיא את הקציצות לא מבושלות??
מצטרפת לשאלה. תודה.
נדיר למצוא הסבר שממחיש את הטכניקה של הביצוע תוך כדי המתכון, ובצורה כה ברורה. שאפו! ותודה על המתכון!
היי רחלי, שבת שלום
מנסה את מזלי כי ראיתי שאת כבר לא מגיבה 😅
פעם ראשונה שעשיתי יצא מהמם וטעים כל כך, למרות שהקציצות קצת התפרקו לי בתוך הרוטב.
עכשיו אני עושה שוב כי ממש אהבתי, ושוב התפרקו לי הקציצות ברוטב..
מה אפשר לעשות?
תודה 🙏❤️