מצרכים:
1 כרובית, בינונית
1/2 כוס קמח (לבן או כוסמין או חצי חצי)
1/4 כוס פירורי לחם
3 ביצים
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית מלח
אופציות לשדרוג (אפשר אופציה אחת, אפשר את כולן ואפשר בלי בכלל):
1 שן שום כתושה – הכי דק שאפשר
1/2 צרור עירית או פטרוזיליה, קצוצים דק
1/2 צ’ילי אדום חריף, קצוץ דק מאוד
1/2 כוס גרגירי תירס
אופן הכנה:
– מבשלים את הכרובית (2 אופציות): מניחים את הכרובית בסיר עם המון מים רותחים מומלחים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהכרובית רכה אבל לא מתפוררת. אופציה שנייה ומהירה יותר – חותכים את הכרובית לפרחים, מניחים בכלי שמתאים למיקרו ביחד עם 1/4 כוס מים ומבשלים במיקרו במשך 5-7 דקות או עד שפרחי הכרובית רכים. נפטרים מעודפי המים.
– קוצצים גס את הכרובית עם סכין ומניחים בקערה גדולה. אפשר בהחלט לקצוץ ולהכניס גם את גזע הכרובית כל עוד הוא התרכך מעט בזמן הבישול (אם אוהבים מרקם אחיד יותר, אפשר למעוך את הכרובית עם מועך פירה. בכל מקרה מומלץ מאוד לא למעוך אותה לגמרי).
– מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים למקרר לחצי שעה, אם לא, אפשר ישר לטגן.
– מחממים שמן בגובה 1/2 ס”מ במחבת ומניחים תלוליות מהבלילה עם כף. משטחים מעט. מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– אם רוצים להוסיף את אחת התוספות פשוט מוסיפים אותן בזמן הוספת המצרכים לכרובית. אם יש לכם שום קונפי בבית, הוא יעבוד כאן מדהים (מספיקה שן שום אחת לתערובת).
– אפשר להגיש את הקציצות עם סלט וגבינות בארוחת ערב, אפשר לשים אותן בתוך פיתה עם טחינה וסלט ואפשר גם לצד מטבלים כמו קטשופ או מיונז ממש כמו קציצות רגילות.
– אם תשנו את הכותרת ותקראו להן לביבות במקום קציצות תוכלו בקלות להכין אותן גם בחנוכה 🙂
– במקום פירורי לחם אפשר לשים כמות זהה של קמח.
– במקום קמח + אבקת אפייה אפשר להשתמש בקמח תופח.
– אם הבלילה נוזלית מדי, מומלץ לא להתפתות ולהוסיף עוד קמח. ככל שהבלילה תהיה יציבה יותר בהתחלה ככה היא תצא יבשה ודחוסה יותר בסוף. מצד שני, אם הבלילה ממש נוזלית (תלוי מאוד אם נפטרתם כמו שצריך מעודפי המים של הכרובית וכמה הביצים שלכם גדולות) אפשר להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם.
– אפייה: הבלילה הזאת רכה מדי לאפייה ולכן פחות מתאימה. בקרוב מתכון לגרסה אפויה.
הפיתות שלך ממש מגרות!!!!!
תודה רבה רבה 🙂
היי הכנתי את הקציצות כרובית ויצאו מאוד מאוד טעימות. (הוספתי מעט שום כתוש).
שמחה מאוד לשמוע! ואחלה שדרוג, אין כמו שום <3
הי, אפשר להחליף את הקמח בקוואקר?
הכנתי כבר והן משגעות! ממליצה!
מהממת שאת <3
היי, האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפרוסט?
כן, אבל ממש מומלץ את הטרייה 🙂
ובכל מקרה, שקית אחת.
מעולות ומהוללות
תודה רבה!
מאוד טעים אפילו ללא השידרוגים 🙂
שמחה שאהבת!
הכנתי בתוספת שן השום והפטרוזיליה יצא פצצה….. תודה!
איזה יופי, ממש שמחה לשמוע.
[…] תפספסו – עוד מתכונים מעולים לקציצות קציצות כרובית מהירות קציצות מעקודה קציצות עוף ובקר בציפוי פירורי לחם קציצות […]
היי, נראה מושלם! יש תחליף לביצים??
הכל נראה מעולה.. מתחילה בהכנות של כל מיני…
איזה כיף! ספרי איך יצא 🙂
כדאי להעזר במעבד מזון?
חבל על הכלים 🙂
וואוו כמה טעים!! הכנתי עם פטרוזיליה ותירס, ממש מעולה?
שמחה לשמוע! <3
נראה מעולה! מטעמי בריאות מחכה לגרסה אפויה..
יש אפשרות לאפות אותן ?
מעולה. בלי שדרוגים, עם קמח כוסמין בלבד וחצי מהם אפיתי ויצא מעולה
ממש שמחה לשמוע!
פעם ראשונה שאני מנסה להכין לביבות שלא מבוססות על תפוח אדמה ושיואו זה טעים! אפילו הבנזוג שלא מת על כרובית טרף. העיסה ממש נוחה לתפעול ולא מגירה נוזלים שזה בכלל שוס, בקיצור אני מוכנה לחנוכה 🙂 ורחלי את מקסימה!
איך שימחת! <3
חג שמח
הכנתי עם הכרובית בצ’אנקים די גדולים עם טבלית שום קפוא אחת ויצא מצוין!
האם ניתן לאפות בתנור?
איזה כיף, שמחה שאהבת.
כן, בהחלט.
אני אופה אותן ויוצאות מעולות
אפשר להכין את הבלילה ולשים במקרר ובערב לטגן?
יעבוד לדעתך עם ברוקולי ?
יצא מעולה! הוספתי שום ופטרוזיליה.
אפילו הילדים הבררנים שלי התלהבו ואכלו.
תודה