כשאני רוצה להרשים אורחים או משפחה אני מכינה לזניה. וכשאני רוצה ממש לשמח אותם? אני מכינה קנלוני! מדובר בעצם בגרסה יותר מפונפנת מבחינת ההגשה ללזניה האהובה אבל כזאת שלא דורשת שום התעסקות ארוכה אלא רק 5 דקות למלא את צינורות הפסטה בתערובת המילוי.
הפעם בחרתי למלא את הקנלוני בגבינת מסקרפונה שהיא בעצם גבינת שמנת מאוד עשירה וחצילים קלויים שמעדנים מאוד את הטעם ומקלילים את המרקם. למטה בהערות כתבתי לכם אופציות לשינויים במקרה למשל שאתם לא אוהבים חצילים.
צפו צפו – כל השלבים בדרך לקנלוני המושלם:
אגב חצילים, אל תגלו אבל אפשר בקלות להמיר אותם בחצילים קלויים קנויים שיש במדפי הסופר. חוסך מלא זמן כשאין פנאי לקלות חצילים בתנור.
קנלוני במילוי גבינות וחצילים קלויים ברוטב עגבניות
מצרכים לתבנית פיירקס מלבנית:
2-3 חצילים (3 רגילים קטנים או 2 בלאדי גדולים)
1 חבילה קנלוני (צינורות פסטה)
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר, השף הלבן
1 ביצה L
1/2 כפית מלח ומעט פלפל שחור
150 גרם גבינה צהובה או עמק או מוצרלה, מגורדת
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה השף הלבן
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן של כל חברה שאוהבים
אופן הכנה:
– מניחים את החצילים על תבנית תנור עם נייר אפייה בתחתית ומחוררים מעט עם מזלג. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחצילים רכים מאוד.
– קולפים ומעבירים את בשר החצילים למסננת (מעל סיר או קערה). ממליחים מעט ומאפשרים לחצילים להגיר נוזלים. אני גם אוהבת להפטר מחלקים שיש בהם יותר מדי גרעינים.
– קוצצים גס את בשר החצילים.
– מערבבים בקערה גבינת מסקרפונה, ביצה, מלח, פלפל, 100 גרם גבינה צהובה (שומרים את השאר לחלק העליון), חצילים קלויים ושמנת מתוקה עד ליצירת תערובת די אחידה. אם התערובת מעט רכה אפשר להוסיף כף קמח או כף קורנפלור ולערבב שוב.
– ממלאים את כל צינורות הקנלוני – מומלץ לבדוק כמה צינורות כאלה נכנסים לכם לתבנית ואותם למלא. אפשר באמצעות שקית זילוף או כפית קטנה (ראו סרטון). פשוט שימו שכבה אחת של קנלוני בתחתית התבנית ותכפילו ב-2 כי יש לנו 2 קומות כאלה.
– שמים בתחתית התבנית 4-5 כפות רוטב עגבניות ומעל מסדרים את הקנלוני (ראו סרטון).
– מכסים למעלה ברוטב עגבניות כך שכל הפסטה תהיה מכוסה ברוטב מלמעלה ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה ששמרתם.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה, בערך 30 דקות. איך יודעים שזה מוכן? מכניסים סכין פנימה ואם היא חודרת לתחתית התבנית סימן שהפסטה רכה מספיק.
– מומלץ מאוד לתת לקנלוני לנוח כמה דקות לפני החיתוך כדי שהנוזלים לא יברחו ישר החוצה אלא יספגו בעלי הפסטה.
הערות ושדרוגים
– במקום חצילים אפשר להשתמש בפירה בטטה מ-3 בטטות רכות או להמיר בסלסלת עלי תרד קצוצים דק.
– ואם רוצים לשדרג? מזלפים מעל, אחרי ששמים רוטב עגבניות, את יתרת השמנת המתוקה. יצא לכם קנלוני ברוטב רוזה משגע ממש.
– מומלץ לפזר אחרי האפייה עלי בזיליקום.
– ואם נשאר מילוי? מוסיפים ביצה, קצת קמח תופח עד למרקם של בלילת פשטידה, משערת שתצטרכו בערך 3-4 כפות, וקדימה לתבנית מאפינס.
סרטון מקסים ומגרה! אבל איפה נעלם החלק שאת שמה בסוף רוטב עגבניות ואת יתרת הגבינצ?? :O
הי,נראה מעולה?
אפשר לשאול באיזה סוג של קנלוני השתמשת?(איזה מותג)
ראיתי רק קצרים
במה אפשר להחליף את המסקרפונה? (בגלל האחוז שומן)
בריקוטה. יצא כמובן פחות עשיר אבל עדיין טעים
יוצא ממש טעים עם ריקוטה וגם עם גבינת עיזים למריחה 5%
הכנתי ויצא מושלם! תודה על המתכון 🙂
הי, במה אפשר להשתמש במקום רוטב עגבניות מוכן? עגבניות מרוסקות ?
במידה ומשתמשים בחצילים קלויים מוכנים- באיזו כמות להשתמש? כמה גרמים? תודה!
היי רחלי, נראה מעולה!
האם ניתן לארגן הכל בתבנית ולהכניס לתנור רק אחרי יום וחצי?
ניתן להקפיא לכמה ימים?
היי!
האם אפשר להכין מראש ולחמם ולחמם לפני ההגשה?
האם ניתן להכין את הקנלוני בבוקר ולהכניס לתנור רק אחר הצהריים ?
אמל׳ה!! נתתי לבעלי להכין- יצא פצצות!! אני לא יודעת מה בדיוק התפקשש בכמויות אבל נשארנו אם כמה קנלוני בודדים שנגמר להם המילוי. יכול להיות ששמנו יותר מדי? ובעלי פספס את השמנת המתוקה- אבל לא היה חסר, מחכה כבר להכין שוב עם השמנת. אישית השתמשתי ברוטב לפסטה של רומו- גם את הפסטות שלהם אני מאוד אוהבת- רוטב לפסטה עם צ׳ילי (הלחיץ אותי להשתמש ברוטב קנוי כי אין לי איתו נסיון קודם ואמרתי שאם יהיה לא הכי טעם לפחות החריף יטשטש קצת את חוש הטעם(-;
תודה על עוד מתכון נפלא
גם לי לא הספיק המילוי
היי, אפשר להמיר את החיילים במדליוני תרד?
תודה על כל המתכונים,הכל מושלם !