כשאני רעבה ממש ואין לי כח או זמן להכין ארוחות מורכבות או כשהבטן שלי משוועת למשהו רגוע וטוב, אני מכינה קינואה. יש משהו בפשטות ההכנה ובפצפוצים הקטנטנים שנוצרים בסיר, שהופך את הקינואה לאחד המאכלים האהובים עלי.
תוסיפו לזה את העובדה שמדובר בצמח (יש שמגדירים אותה דגן) שסופג באהבה כמעט כל טעם שתצרפו ותקבלו את אחד מחומרי הגלם הטובים והטעימים ביותר. וכן, אני יודעת שרבים לא מתחברים אליה, אבל אין לי ספק שגם הם בסוף יפלו ברשתה.
המתכון שלפניכם הוא לא באמת מתכון כמו שהוא רעיון. טיפ. עצה לארוחה מהירה.
בעצם, הדבר הראשון שאני עושה כשאני רוצה להכין קינואה, שתתפקד כארוחה, זה לבדוק איזה ירקות יש לי בבית. אם יש במגירה ירקות קשים כמו גזר, קישואים, דלורית, בטטה, כרובית, ברוקולי וכדומה, אני חותכת לקוביות קטנות או מגרדת על פומפייה, מטגנת במחבת עם מלח ופלפל ואז מוסיפה קינואה ומים רותחים ומבשלת. כמובן שגם עשבי תיבול יתקבלו בשמחה. אפשר להוסיף בזמן הבישול או בסוף, כשהם על תקן המרענן של המנה.
מצד שני, כשאין לי ירקות קשים בבית, כמו הפעם, אני פותחת את המקפיא ומחפשת ירקות קפואים שאני תמיד מחזיקה במקפיא. מאפונה (עדינה או רגילה) ועד תירס או שעועית ירוקה.
הפעם מצאתי את עצמי מול מקרר כל כך ריק שכבר חששתי שלעולם לא אמצא מה לשדך לקינואה, אבל אז ראיתי את האפונה וידעתי שיהיה בסדר.
כל מה שהייתי צריכה זה לבשל את הכל ביחד (ירקות רכים או קפואים לא זקוקים לטיגון מקדים) וזהו. 20 דקות אחר כך, ובלי שעשיתי כלום כמעט, כבר הונחה לפני צלחת עם אוכל שעושה טוב בבטן ובלב.
אז אמנם יש כאן מתכון מסודר, אבל מפצירה בכם לגוון עם הירקות ועשבי התיבול שיש לכם בבית.
קינואה עם קארי ירוק, אפונה ובצל ירוק
מצרכים:
1 כוס קינואה (לבנה או אדומה או מיקס)
1 כפית שמן זית
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
כפית שטוחה מלח
כפית משחת קארי ירוקה (לא חובה אבל מאוד משדרג)
כוס אפונה קפואה (עדינה או רגילה)
3 ענפי בצל ירוק או כוסברה או פטרוזיליה או עירית
אופן הכנה:
– מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הקינואה, מערבבים במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים, מלח וקארי ומערבבים במשך 2 דקות.
– מוסיפים אפונה וסוגרים את הסיר.
– מבשלים על אש הכי נמוכה שיש במשך 20 דקות. 5 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את הבצל הירוק וסוגרים את המכסה.
– לאחר סיום הבישול, משאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות כדי לאפשר לאדים להמשיך ולבשל את הקינואה עד הסוף.
– מגישים עם עוד עשבי תיבול טריים ואפשר גם לצד טחינה ירוקה או יוגורט.
הערות ושדרוגים:
– ירקות קשים: חותכים לקוביות או מגררים על פומפייה, מטגנים עם מעט שמן זית ומלח ולאחר שהם מתרככים מוסיפים את הקינואה והמים ומבשלים.
– ירקות רכים: מוסיפים לבישול עצמו כמו האפונה.
– שדרוגים: בזמן בישול הקינואה מבשלים בנפרד, עם הרבה מים, עדשים שחורות במשך 12 דקות. מסננים ומוסיפים לתבשיל קינואה לאחר שהוא מוכן.
מהמם:)
ממש פשוט להכנה,
הכנתי עם מיקס של שלושה סוגי קינואה ותוך 20 דקות יש מנה בסיסית ונפלאה שכמובן אפשר להוסיף לה מה שאוהבים.
תודה רבה רחלי
איזה כיף לשמוע. שימחת אותי מאוד.
היי,
קודם כל אני רוצה להגיד לך שהבלוג שלך מקסים! והכתיבה שלך ממש עושה חשק להכין את הדברים.
לגבי קינואה- אני מאד אוהבת לאכול אותה אבל נמנעת בגלל הטעם החולי והאבנים שלפעמים יש בה. אין לי זמן להפריד בין גרגירים לאבנים קטנות ידנית בצלחת ושטיפה רגילה לא כל כך עוזרת. ניסיתי 2-3 חברות וזה היה זהה בכולן.
האם יש לך פתרון לזה? האם יש לך חברה יותר מומלצת? או טיפים לבישול שיכול להוריד את הטעם החולי?
תודה מראש וסופש נעים 🙂
היי קורל,
באיזה עיר את גרה? אפנה אותך למקום מומלץ
בבאר שבע אבל יכולה להגיע גם למרכז
פאשלה קטנה… התכוננתי להכין עכשיו, חתכתי גזר וקישוא, ריככתי בסיר, האפונה ומחית הקארי בהיכון על השיש… עדשים שחורות בסיר נפרד. אוקי, זמן להכניס את הקינואה. אה, מסתבר שאין לי קינואה. שמתי בורגול כי כבר לא היתה דרך לסגת מהסיפור. הוספתי קצת יותר מים. מקווה לטוב.
Note to self – לקנות קינואה.
בדיליי קטן :)) איך יצא בסוף?
עוד דיליי…. טעים! עכשיו הכנתי עם קינואה. יותר טעים!
איזה כיף זה קינואה! אנחנו צריכות להפגש לבוקר בישולים עם קינואה 🙂
הכנתי היום עם בורגול, קישוא, פטריות וצפונה, בצל מטוגן, עדשים שחורות וכוסברה. אפילו הקטנה שלי אכלה. תודה
כף המלח הרסה לי את התבשיל ?
אוי 🙁 מוזר, לא קיבלתי הערות על זה, אבל באמת נשמע לי יחסית הרבה אז בינתיים עד שאבדוק את המתכון שוב תיקנתי במצרכים.
אוכלת עכשיו!
הוספתי קשיו קלוי, אבוקדו, כוסברה, בזיליקום, לימון וליד שמנת חמוצה.
מעדן
עשית לי חשק להוסיף את כל זה גם! <3
ללא ספק אחד מהמתכונים האהובים עליי שלך. מכינה את זה לעיתים קרובות, ותמיד אפתח את המתכון בטלפון שיהיה לידי, למרות שזוכרת כמויות. מרגישה שזה משרה אווירה חיובית כל המטבח ?.
הפעם הוספתי קוביות גזר וסלק, עם אפונה ועדשים שחורות.
איזה מדהימה שאת. ממש שמחה לשמוע! בטח כשזה קשור למתכון שיש בו קינואה 🙂
את הקינואה והעדשים צריך להשרות לפני בישול?
אם כן, לכמה זמן?
לא, אין צורך בהשרייה
לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל כך טעים! פתרון מעולה לסטודנטית חסרת זמן (וסבלנות)!
תודה תודה, ושוב תודה!
היי רחלי!!! מתכון בריא ומזין ללא ספק , שידרגתי
את המתכון, הוספתי פלפל ירוק חריף לא הרבה, ולמעלה
פיזרתי שקדים מולבנים פרוסים קלויים. יצא מעדן
פשוט מתכון מהמם!
במידה ואין את המחית קארי בבית אפשר להוסיף כף אבקת קארי במקום ? (כף או פחות אגב?)
רחל שלום, כל כך נהנית מהמתכונים שלך ומפיצה את האתר שלך לכל מי שאני מכירה אז תודה!!!
לגבי הקינואה מה דעתך אם אטגן 2 גבעולי סלרי בהתחלה? יקלקל את הטעם של התבשיל?
הי,
אם אין משחת קארי.
מה אפשר במקומה?
לא ניסיתי
אבל אפשר במקום עדשים שחורות מבושלות, להוסיף עדשים שחורות מונבטות בסוף הבישול ישר לסיר של הקינאה. נשמע לי יאמממי