לאחרונה אני כמעט ולא מספיקה להכין לעצמי צהריים. יותר מדי עבודה ופחות מדי זמן לעצמי מאלצים אותי להזמין אוכל או להיות יצירתית ולהכין ארוחות מהירות. אבל באמת מהירות. עדיף כאלה שלא מייצרות המון כלים בכיור.
ומעבר לאתגר הזמן וקלות ההכנה, אני מנסה למצוא משהו שיהיה גם מזין, גם לא מטוגן ועדיף שיהיה בפנים גם ירקות. אתם יודעים, לשמור קצת על השפיות הבריאותית.
אז השבוע החלטתי להכין מנה שהיא לגמרי ארוחה בשבילי. כזאת שמתאימה לילדים בזכות הצבע הורוד המושלם של הסלק והמתיקות הטבעית שלו ובזכות רצועות הגזר הרכות שמתחבאות בפנים.
שני אלה התווספו לקוסקוס מלא שמכינים ב-5 דקות גג (איזה טעים זה קוסקוס אה?) ואפונה עדינה שאפילו לא זקוקה לבישול, אלא רק לחימום קצר בתוך הסיר.
3 ימים אכלתי מהקוסקוס הזה. פעם עם סלט ירקות בצד, פעם עם טחינה גולמית מעל ופעם עם קציצות עדשים לצד הקוסקוס ואני באמת מפצירה בכם גם להכין.
לכם, למשפחה שלכם, לילדים ובעיקר לכאלה שאתם אוהבים. רק אל תגלו שלקח 10 דקות להכין את זה.
קוסקוס ורוד עם סלק ואפונה
מצרכים:
1/2 שקית קוסקוס מלא – של חברת קוסקוס זה משפחה טובה (שווה לחפש את הגרסה המלאה אם כי גם הרגיל יעבוד כמובן)
1 כף שמן זית
1 סלק גדול, קלוף (או 2 קטנים)
1 גזר בינוני, לא קלוף
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
3/4 כוס אפונה עדינה, קפואה – אין צורך להפשיר
אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר והסלק על החלק הדק בפומפייה (וחשוב מאוד החלק הדק – הסבר בהערות למטה).
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הסלק והגזר במשך 5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
– מוסיפים קוסקוס, מים רותחים ומלח ומערבבים. בשלב הזה חשוב לעבור לאש הכי נמוכה שיש לכם.
– אחרי הערבוב, כשהמים כמעט ונספגים בקוסקוס. מוסיפים את האפונה למעלה (לא מערבבים) וסוגרים את הסיר. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 5-10 דקות. בעקרון הדבר היחיד שצריך להתבשל פה זה האפונה שצריכה להתחמם. כל השאר מוכן כבר אחרי 5 דקות.
– מערבבים ומגישים חם.
הערות ושדרוגים
– מאוד חשוב לגרד את הסלק (טרי) והגזר על החלק הדק בפומפייה כי הבישול פה קצר מאוד והם לא יספיקו להתרכך אם לא תגרדו דק דק.
– במקום גזר אפשר קישוא או זוקיני.
– לצבע סגול יותר חזק ולאקסטרה בריאות אפשר להוסיף עוד סלק אחד מגורד דק.
– רוצים לשדרג? מטגנים קודם בצל אחד קצוץ דק וממשיכים לפי ההוראות כאן.
– אפשר לפזר מעל בהגשה גם גבינה בולגרית או פטה.
– לגרסה בשרית אפשר להתחיל את המנה עם טיגון של נתחי עוף בקצת שמן זית ומשם להמשיך כמו בשלבי ההכנה. במקרה הזה הייתי מוסיפה עוד 1/2 כוס מים.
– חשוב להשתמש באפונה עדינה כי היא לא זקוקה לבישול אלא רק לחימום. כל השאר זקוקים לבישול קצת יותר ארוך ובבקשה רק לא אפונה מקופסת שימורים, הכי לא מתאים כאן.
נראה מעולה!
הדפסתי לי, אכין מחר לארוחת שישי ורדרדה.
היי תודה!
את חושבת שהמתכון יעבוד גם עם פתיתים? תודה
היי ,
אפשר גם עם קינואה לדעתך?
תודה רבה
בהחלט, יעבוד נהדר
אם מחליפים הקינואה, מה הכמות שצריך לשים? כוס? תודה רבה
בדיוק