החיפוש שלי אחרי קינוחים יותר טובים לבטן נמשך כל הזמן. והפעם בחרתי לקחת את הדייסה האהובה, זאת שתמיד משביעה, מפנקת ומחממת את הבטן, ולהפוך אותה לסוג של עוגה. גם כי זה יותר מפנק, גם כי קל להכין ולשמור בקופסה ולאכול בכל רגע שרוצים ואפילו לקחת בתיק וגם כי לא כולם אוהבים דייסה וזאת דרך נפלאה לאכול גם בננות, גם טחינה וגם שיבולת שועל.
והכיף הגדול? היא גם בלי ללכלך כלים. מערבבים הכל בתוך התבנית וזהו, לתנור.
אה, סליחה, יש בה עוד יתרונות מהממים – אין בה קמח, ואם תשתמשו בשיבולת שועל ללא גלוטן אז היא גם תהיה ללא גלוטן (שימו לב שיש צליאקים שרגישים גם לשיבולת שועל למרות שאין בה גלוטן) ואין בה ביצים. ואם תשתמשו פה בחלב קוקוס או חלב שיבולת שועל או כל חלב צמחי תגלו שהיא גם טבעונית. בקיצור, חגיגה נפלאה. ואגב, אמרתי שהיא גם ממש משביעה בזכות שיבולת השועל? הו, הנה אמרתי 🙂
רק דבר אחרון חשוב לפני שאתם הולכים להכין – אל תפספסו את ההערות למטה. הן ממש חשובות.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
קוביות עוגת בננות ושיבולת שועל
מצרכים לתבנית גדולה בגודל 25X35:
3 בננות בשלות מאוד
2 כוסות חלב מכל סוג שאוהבים
3 כפות טחינה או חמאת שקדים או חמאת בוטנים
5 כפות מייפל (אפשר יותר או פחות הסבר למטה)
2 כוסות שיבולת שועל דקה – להכנה מהירה
1 שקית אבקת אפייה – לא חובה
תוספות לבחירתכם:
100-150 גרם שוקולד מריר איכותי
פירות יבשים קצוצים (כולל חמוציות או צימוקים)
אופן הכנה:
– בתוך תבנית בגודל 25X35 או 20X30 שמים את הבננות, ללא הקליפה, ומועכים היטב עם מזלג.
– מוסיפים חלב, טחינה ומייפל וטורפים היטב עם מזלג או מטרפה. רק עד שהטחינה נטמעת.
– מוסיפים שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
– קוצצים גס את השוקולד או משתמשים במטבעות/שוקולד צ’יפס ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה עדינה.
הערות ושדרוגים
– שימו לב שאין פה באמת משהו שצריך להאפות כי אין ביצים או קמח. אנחנו רק רוצים הזהבה עדינה כדי לוודא שהמצרכים התאחדו ושיבולת השועל ספגה את הנוזלים.
– במקום חלב אפשר לשים 2 ו-1/2 גביעי יוגורט בכל טעם שתרצו אפשר גם טבעי כמובן.
– ניתן להשתמש בכל חלב שאתם אוהבים. חלב קוקוס למשל ישתלב פה מדהים אבל כל חלב יעבוד נפלא.
– לגבי כמות המייפל, הכמות שכתבתי רלוונטית במידה ואתם שמים 100-150 גרם שוקולד מריר. אם אתם מוותרים על השוקולד או שמים פחות תגדילו את כמות המייפל. אני ממליצה לא לוותר על השוקולד 😊 הוא הפינוק הכיפי בעוגה הזאת. אבל כמובן שלא חובה.
– בכל מקרה, גם אם העוגה יצאה לכם לא מספיק מתוקה, זה גם תלוי כמובן במתיקות הבננות שלכם, אפשר להגיש אותה עם מייפל מעל. יוצא חלום.
– אני אוהבת להגיש את העוגה מעט חמימה אז לפני ההגשה אני מחממת אותה 15 שניות במיקרו. אבל ממש לא חובה.
– אבקת אפייה נותנת מעט אווריריות אבל זה יחסית בקטנה כי מדובר גם ככה בעוגה דחוסה כי אין פה קמח או ביצים שיביאו איתם אווריריות. אז אם אין לכם בבית או שסתם לא בא לכם אפשר לגמרי לוותר על אבקת האפייה.
– אני ממש ממליצה להשתמש פה בשוקולד קצוץ גס או מטבעות כי אנחנו רוצים גושי שוקולד כיפיים בתוך הביס. כששמים שוקולד צ’יפס קטנים הם נוטים להעלם בפה.
וואווו זה גאוני!!! יצא מושלם!!!! איזה כיף 🙂 תודה רבה רבה על המתכון!
מ ע ו ל ה !!!
כל כך טעימה שאני מכינה כל שבוע פק”ל, והאמת – מחסלת לבד.
מה אפשר לשים במקום טחינה?
לילד שאלרגי לשומשום, בוטנים, שקדים אגוזים וקוקוס?
פשוט להכין מתכון אחר…
היי, האם אפשר לשלב אבקת חלבון? במקום חלק מהשיבולת שועל?
היי, האם אפשר דבש במקום מייפל?
אני שמתי – יצא נהדר
יש לי מלא בננות לקראת פקיעת תוקף, היה לי חשק להכין איתם משהו ומצד שני לא היה בא לי על קמח וסוכר לבן, אמרתי לעצמי אני אכנס לבלוג של קרוטית אולי משהו ייתן לי השראה. חבל שלא מילאתי לוטו♥️
מתכון מושלם. תודה רבה
יצאה לי ממש רכה קצת כמו דייסה מבפנים מלמעלה זהובה ויפה! שמתי בתנור על 200 ל- 40 דק . מה עשיתי לא נכון? או שאולי צריך לחכות כמה שעות שתתקרר?
מה אפשר לשים במקום מייפל אם אין לי. האם אפשר לשים סילאן
טעים טעים טעים ו….טעים.
ווואוווו.
אפילו שיצאה לי רכה ממש.
יצא טעים ממש! תודה 🙏🏻 ניסית לשמור אותה בחיתוכיות בהקפאה?