מאז שפתחתי את אתר צוציקים אני מקבלת המון בקשות מהורים לעוגות וקינוחים שמתאימים לימי הולדת או אירועים עם הילדים, כאלה שאפשר להכין ביחד איתם או בלעדיהם ובעיקר כאלה שיקצרו מחמאות מכולם – גם מילדים וגם ממבוגרים.
“אבל שלא יהיה קשה להכנה” – המשפט שחוזר על עצמו כל פעם מחדש.
אז שברתי את הראש, ספרתי כבשים בלילה, והופ – נולדו קאפקייקס כבשים עם מראה שגורם לכולם לחייך. והכי קל להכין אותם! במקום לזלף את הפרווה הלבנה שלהם מעיגולי קצפת שלוקח מלא זמן לזלף, קישטתי אותם בקליק לבן וחום שיוצרים מראה שובב ויפהפה בכלום עבודה.
אפילו צילמתי לכם סרטון שמראה איך בדיוק יוצרים את צורת הכבשה עם הקליק. הנה הנה, זה ממש כאן:
קאפקייקס כבשים
מצרכים לקאפקייקס (12 קאפקייקס בינוניים):
3 ביצים L
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס + 2 כפות סוכר לבן
1 ו-1/2 (210 גרם) קמח תופח
לקרם חמאה:
1 ו-1/2 כוסות אבקת סוכר
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חשוב שתהיה רכה אבל לא מומסת)
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות חלב – במידת הצורך
לקישוט:
3-4 אריזות קליק חום ולבן
סוכריות בצורת עיניים (להשיג בחנויות אפייה) – עוד אופציות בהערות למטה
אופן הכנה:
1. בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת, שמן וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
2. מעבירים למנז’טים (אם המנז’ט מנייר מומלץ לשמן מעט אלא אם אתם משתמשים בכאלה ואז אין צורך) עד ל-3/4 גובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהקאפקייקס יציבים וקיסם המוחדר למרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. מצננים היטב לפני שמצפים אחרת הציפוי של החמאה ימס.
3. בקערה מיקסר עם וו הקצפה שמים חמאה, סוכר ווניל ומקציפים על מהירות בינונית במשך 6-8 דקות או עד שנוצר מרקם תפוח ולבן מאוד. חשוב להוריד את החמאה שנדבקה לדפנות בזמן ההקצפה. אם הקרם יצא סמיך מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב או שמנת מתוקה ולהקציף שוב.
4. מצפים את הקאפקייקס בקרם (ראו סרטון) ומעטרים ב-2 קליק חומים באמצע שמתפקדים כעיניים ועוד קליק לבן מסביב שמתפקדים כגוף הפרוותי של הכבשים.
5. מדביקים את סוכריות העיניים לקליק בעזרת מעט קרם חמאה או רויאל אייסינג אם יש לכם בבית ושומרים במקרר עד להגשה. שימו לב שהקאפקייקס הכי טעימים בטמפרטורת החדר וביום ההכנה כדי שהקליק ישארו פריכים וטעימים.
הערות ושדרוגים
– סוכריות בצורת עיניים אפשר להשיג בחנויות אפייה. עוד אופציה היא לצייר עיגול לבן ועיגול שחור קטן בעזרת רויאל אייסינג שנמכר בשפורפרות קטנות עם פיה דקה (גם את זה אפשר למצוא בחנויות אפייה). ואפשר גם להדביק 2 עדשים צבעוניות קטנות במקום העיניים.
– כמובן שאפשר להשתמש כאן בכל בלילה של עוגה בחושה או קאפקייקס שאתם אוהבים, הרעיון פה הוא בעיקר הקישוט המגניב ?.
– ואם לא רוצים קרם חמאה? משתמשים בגאנש שוקולד מוקצף כמו במתכון הזה.
– אגב, אם נשאר לכם קליק, אתם יכולים להכין גם עוגת מיקי מאוס!
– רוצים מנז’טים מהממים לקאפקייקס? ממש פה תמצאו אופציות מעולות.
הרסת אותי עם ההערות שלך בסרטון – אחלה רעיון להכין עם הילדים 0 איישם ואעדכן בתוצאות (גם שלי ייו פוזלות כנראה 🙂 )
תוכלי בבקשה לתת את המתכון לקרם חמאה לפי משקלים ולא לפי כוסות?
היי, האם יוצא טוב גם בללג? האם הקמח 1:1
אני הכנתי עם קמח כרגיל ובקושי הרגיש שונה.
וכמובן שיצא מדהים!!