פשטידת פטריות עם קוואקר ללא גלוטן במחבת! הכי קלה להכנה, הכי טעימה ובלי טיפת קמח. ותראו כמה יפה היא נחתכת. המלצה שלי – עד שהיא נצרבת במחבת תכינו סלט ירקות ויש לכם ארוחת ערב נפלאה.
ותגידו מילה איך חסכתי לכם כלים 🙂
- לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו טעים שם ♥
- אל תפספסו: עשרות מתכונים לפשטידות מעולות
פשטידת פטריות וקוואקר ללא גלוטן במחבת
מצרכים:
1 כף שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
1 ו-1/2 סלסלות פטריות שמפניון או פורטבלו
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
5 ביצים L
¼ צרור עירית
5 כפות שטוחות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לרצועות דקות או לקוביות.
– במחבת בקוטר 22 מטגנים את הבצל עד הזהבה עדינה.
– חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל.
– מטגנים יחד עד שהפטריות רכות והנפח שלהן ירד בחצי.
– בינתיים קוצצים את העירית לטבעות דקות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את הביצים והקוואקר וטורפים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
– מכסים את הקערה ושומרים במקרר או בחוץ על השיש במשך 15-30 דקות. בזמן הזה שיבולת השועל תתרכך ותייצב את בלילת הביצים.
– כשהפטריות מוכנות שופכים פנימה את בלילת הביצים והקוואקר ומכסים את המחבת עם מכסה.
– מטגנים על אש נמוכה עד שהחלק העליון כמעט יציב לגמרי ורק החלק הפנימי עוד מעט רוטט.
– הופכים ומטגנים מהצד השני עד הזהבה יפה.
– חותכים למשולשים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להמיר את הפטריות בכוס גרגירי תירס.
– אפשר להוסיף, בזמן טיגון הפטריות, גזר אחד או שניים מגורד על החלק העבה בפומפייה.
– ככל שהמחבת שלכם תהיה קטנה יותר ככה גובה הפשטידה יהיה גבוה יותר.
– המתכון בשיתוף קוואקר.
חבל שאין פירוט של קלוריות, שומנים, חלבונים ופחמימות ל100 גר