הפשטידה הזו נולדה ממש במקרה.
אתמול בלילה התחשק לי פשטידת קישואים אבל הייתי עייפה מדי בכדי לגרד אותם ולסחוט. במקום זה, החלטתי לחתוך אותם לקוביות (בצורה הזאת הקישואים לא מגירים נוזלים ולכן אין צורך לסחוט) ולהוסיף קצת קמח, ביצים, גבינה שבילתה במקרר וגם 3 גזרים שידעו ימים יפים וקשיחים יותר.
רק כשערבבתי את כל הבלילה עם הירקות הבנתי שיש כאן המון המון ירקות ויחסית מעט בלילה ותהיתי אם המעט בלילה הזאת תחזיק את הכל. בגלל שכבר היה מאוחר מדי להוסיף עוד קמח או ביצים העברתי את התערובת ישירות לתבנית וקיוויתי לטוב.
רבע שעה אחר כך נרדמתי (לצערי אני לא שמה שעון מעורר כשאני מכניסה דברים לתנור – מעדיפה להרגיש את הזמנים כי זה משאיר אותי עירנית ומלמד אותי מתי דברים מוכנים לא בגלל שעבר הזמן אלא בגלל שאני מרגישה מבחינת המרקם שהם מוכנים). בקיצור, הפעם זה היה קצת לרעתי כי יכולתי לישון עד הבוקר ולגלות פחמים בתנור אבל למזלי התעוררתי רגע לפני שהפשטידה סיימה את האפייה.
הריח בבית היה מטורף וכבר ממבט חטוף וישנוני ראיתי שהיא התייצבה יפה. הבעיה שבשלב הזה העייפות שלי הייתה כל כך גדולה שנאלצתי לכסות את הפשטידה ולחזור לישון.
בבוקר, כשריח הפשטידה עדיין באויר, נכנסתי למטבח וחתכתי אותה. עזבו את המראה המשובץ הכי משמח שהתגלה, הטעם היה מדהים והרבה יותר מעניין בפה מאשר הפשטידות המגורדות (הן מדהימות אבל מאוד שונות במרקם שלהן מזאת).
בקיצור, למרות שהייתי בדרך החוצה לעבודה החלטתי לחזור למחשב ולכתוב את המתכון כדי לזכור איך להכין אותה שוב בפעם הבאה.
שבוע מקסים חברים ומחכה לשמוע איך יצא לכם 🙂
פשטידת ירקות (קישואים וגזר) משובצת
מצרכים לפשטידה בגודל 20X30 – יוצא בערך 24 קוביות:
5 ירקות קשים (*אופציות מתחת למצרכים) אני השתמשתי ב-3 גזרים ו-2 זוקיני גדולים
4 ביצים גדולות L או XL אם הביצים קטנות תוסיפו עוד ביצה
2 כפות שמן זית
1/2 גביע גבינה שיש בבית: קוטג’, שמנת, לבנה, גבינת שום שמיר, שמנת מתוקה וכו
50 גרם גבינה צהובה/קשה שיש בבית: גאודה, נועם, קשקבל, גלבוע וכו
מלח ופלפל שחור (בערך 1/2 כפית מלח וקמצוץ כפית פלפל שחור)
1 כוס (140 גרם) קמח לבן רגיל
1 שקית אבקת אפייה
*ירקות לבחירה (לצד כל ירק כתבתי את הכמות שנחשבת לירק אחד בפשטידה הזאת): קישוא, זוקיני, גזר, גמבה (ללא גרעינים), תירס (1/3 כוס), ברוקולי (כוס פרחי ברוקולי קטנים), כרובית (כוס פרחי כרובית קטנים), בצל, בטטה (בינונית-קטנה), דלורית (1/2 דלורית), אפונה (1/2 כוס. אפשר קפואה), תפוח אדמה (חתכו ממש לקוביות קטנות כדי שיספיק להתרכך).
אופן הכנה:
– שוטפים היטב את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1 ס”מ. בבקשה שתהיינה קטנות ובגודל זהה כדי שכל הירקות יתרככו ביחד ולא תתקלו בירק גדול שלא הספיק להתרכך. שימו לב: קישואים, זוקיני וגזר אין צורך לקלף.
– מגרדים את הגבינה הצהובה על פומפייה.
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן זית, גבינות, מלח ופלפל וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שכמעט כל הקמח נטמע בתערובת. חשוב לא לערבב יותר מדי אחרת הפשטידה תצא קשה.
– מוסיפים את כל הירקות (כן, זה יראה המון וירגיש כאילו אין בלילה. זה בסדר) ומערבבים בעדינות.
– מעבירים לתבנית משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה מתחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 45-55 דקות, תלוי מאוד בתבנית שבחרתם. הפשטידה מוכנה כשהיא זהובה למעלה ויציבה.
– מאפשרים לפשטידה להצטנן לגמרי, כדי שכל הנוזלים ישארו בפנים ויתמצקו, ורק אז חותכים.
הערות ושדרוגים
– גבינת שום שמיר עושה כאן נפלאות אז אם במקרה יש לכם כזו בבית זה הזמן להשתמש בה.
– ניתן להוסיף לתערובת 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק או עירית קצוצה לטבעות.
– למי שאוהב, אפשר לפזר מעל שומשום לפני האפייה.
– מומלץ לשלב בין 2-3 ירקות למשל: בטטה, קישוא ובצל או תירס, גזר וזוקיני אבל גם ירק אחד יעבוד כאן.
– אל תבהלו מכמות הירק ביחס לבצק, מדובר בפשטידה מלאה בירקות ובכל מקרה הירקות מתכווצים באפייה.
– בבקשה חתכו קטן יחסית, זה יפה יותר, נכון יותר בביס כי אז יש מלא קוביות קטנות מסוגים שונים וגם עוזר לפשטידה להתייצב כי יש מסביב לכל קוביה קטנה בצק שתופס.
– קמח כוסמין: אני יודעת שרבים ישאלו (מדהים איך הקמח הזה נכנס למטבחים), אז כן, אפשר להמיר אבל רק חצי אחרת היא תצא קשה מדי.
– כאן תמצאו עוד המון מתכונים של פשטידות מעולות.
היי, נראה מצויין. שתי שאלות-
1. האם אפשר להשתמש בירקות סנפרוסט
2. האם אפשר להשתמש בקמח תופח- כי יש פה יותר אבקת אפייה מהיחס הרגיל של קמח לאבקת אפייה. האם צריך להוסיך א.אפייה לקמח התופח?
חג שמח!
הילה
1. אפשר.
2. צודקת לגמרי, יש כאן יותר אבקת אפייה מהיחס הרגיל של קמח תופח. ממליצה בחום שתוסיפי 1/2 כפית אבקת אפייה אם את משתמשת בקמח תופח.
חג שמח!
אפשר להוריד את הגבינות?רוצה את זה פרווה?
הכנתי ויצא מעולה! תודה 🙂
שמחה לשמוע! חג שמח <3
היי רחלי!
רציתי לומר שיצא נ-ה-ד-ר!
אני כבר זמן מה מכינה הרבה מטעמים עם המתכונים שלך והגיע הזמן לומר תודה.
אז תודה רבה ומחכים כבר למתכון הבא!
אנה
ממש ממש שמחה שאהבת <3 תודה גדולה על המילים החמות.
חג שמח
היי, אשמח להתייעץ – אפשר להכין את הפשטידה בתוך תבנית פאי מתפרקת?
תודה!
אפשר בכל תבנית בעקרון 🙂
הי רחלי – אני רוצה להכין את הפשטידה מראש ליום הולדת. האם ניתן להקפיא אותה? ואם כן, מה תהליך ההפשרה?
תודה, מיטל
אפשר להחליף את הקמח בשילוב של קמח קוקוס ושקדים?
כן, לא צריכה להיות בעיה כי כמות הקמח כאן קטנה יחסית ביחס לירקות
היי רחלי, פשטידה מעולה, עשיתי כבר פעמיים עם ירקות שונים בכל פעם.
האם ניתן לשלב פטריות? אן כן באיזה אופן?
ממש שמחה שאהבת. וכן, אין בעיה. את יכולה להחליף 2 מכמות הירקות בפטריות (טריות חתוכות לרבעים או מקופסת שימורים). ואפשר גם להמיר את כל הירקות בפטריות, בכמות של 2 סלסלות.
מהכמות הפלפלים שאפשר לשים ואיזה עוד ירק אפשר לשלב?
הכנתי כבר פעמיים ויצא ממש טעים! גם לגדולים וגם לפעוט:)
האם ניתן להפוך לפרווה ולא להוריד בטעם,?
לצערי לא. אפשר לשים תחליפים טבעוניים כמו צהובה טבעונית וכו
יצא לי להכין כבר כמה פעמים, בכל פעם עם הירקות והגבינות שנשארו במקרר, ועם שילוב תבלינים שבא לי, ובכל פעם יוצא מוצלח וטעים. אני מתה על מתכונים ורסטיליים כאלה, תודה!
הכנתי עם גזר קישוא ותפוח אדמה, וחצי קמח כוסמין
יצא מעולה!
ארוחת ערב כיפית וקלה
היי קרוטית,
הכנתי עם חצי שומר, גזר, גמבה ותפו”א.
יצא מעולה…
תודה ענקית
הכנתי עכשיו והופתעתי מכמה שזה טעים!!
שמתי גבינת שמנת עם עשבי תיבול וזה שידרג פלאים!
מצוין מצוין מצוין!!
וואו איזו הצלחה!
הייתי סקפטית לגבי המתכון, כי הוא שונה מאוד מהסטנדרטיים ובכל זאת ניסיתי בזכות התמונות היפות, ויצא מושלם!
הכנתי עם גזר, 2 קישואים, בצל סגול קטן, תירס קל מקופסה והחלפתי 1/3 מהקמח בכוסמין מלא [פשוט כי נגמר הלבן].
עכשיו אני נכנסת לחפש מתכונים נוספים 🙂
מדהים. סיפור הרקע לפשטידה ממש משכנע וגרם לי ללכת למקרר לבדוק מה המצב או שנפגשים הלילה לריקון הירקות.
שנה טובה וכל הכבוד ! טעים!!!
שלום, האם צריך לרכך ולבשל קצת את הירקות לפני הבישול? במיוחד כשיש גזר והוא ירק קשה.
ממש נראה מהמם נראה לי שאני ינסה את המתכון הזה לתשעת הימים נראה לי מתאים תודה רבה
יצא מעולה, תודה!
היי
האם יש לך המלצה איך להפוך את הפשטידה ללא גלוטן ? עם קמחי מקור ולא תחליפים ? למשל קמח עדשים ? ומהו יחס המרה?