בשלב כלשהו הפסקתי לנסות להכין עוגת שמרים עם פרג, איכשהו היא אף פעם לא הייתה קרובה אפילו לעוגה האהובה עלי ממאפיית וייס שהוקמה לפני 60 שנה וממוקמת בקינג ג’ורג’ בתל אביב. רק מי שטעם את טעמה המתוק יכול להבין על איזה עונג מדובר.
ואז, רגע לפני פורים, החלטתי להכניס את הפרג למטבח וניסיתי שוב לאתגר את עצמי ולהכין פרסבורגר (בצק שמרים פריך) מפוצץ בפרג כמו אצל וייס, ממתכון שמבוסס על זה של מיקי שמו עם שינויים של חברה קונדיטורית.
אני קצת מערבבת בין החגים אבל קרה נס חנוכה – העוגה הצליחה מעבר למצופה. כמה מעבר? בואו נגיד שלא נשאר ממנה פירור תוך כמה שעות.
מאחלת לכם חג פורים שמח ומשאירה לכם גם שאלה שאתם מוזמנים לשלוח לי תשובה בהודעה באינסטגרם או בפייסבוק – למה בעצם אוכלים פרג בפורים? מחכה לתשובות שלכם, וכמובן לתמונה של העוגה.
וכן, קריטי פרג שטחנו לכם מול העיניים ולא פרג טחון שעמד חודש במקפיא.
פרסבורגר פרג או: עוגת שמרים מפוצצת פרג
מצרכים לבצק (ל-2 עוגות):
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1/3 כוס אבקת סוכר
3/4 כפית (7 גרם) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים
1/3 כוס (80 מ”ל) חלב
1 ביצה M
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למילוי פרג וצימוקים:
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן או חום בהיר
1/2 כוס (120 מ”ל) חלב
2 כפות דבש או מייפל
40 גרם חמאה
250 גרם פרג טרי, טחון במקום
1 ביצה M
1/2 כוס צימוקים – לא חובה אבל מאוד מוסיף
וגם:
1 ביצה להברשה
אבקת סוכר לעיטור
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ברשימה ולשים במשך 8-10 דקות. מוציאים, לשים מעט עם הידיים ליצירת בצק אחיד ועוטפים בנייר נצמד או מכניסים לשקית וסוגרים. מקררים את הבצק במקרר במשך 30-45 דקות.
– בינתיים שמים בסיר בינוני סוכר, חלב דבש וחמאה ומביאים לרתיחה.
– כשהנוזלים רותחים מוסיפים את הפרג והצימוקים ומערבבים היטב. מורידים מהאש וממשיכים לערבב במשך 2 דקות נוספות.
– מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת. מעבירים למקרר לחצי שעה (ואפשר גם לילה).
– מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ וברוחב תבנית האינגליש קייק שלכם ולא יותר מזה. חשוב לקמח היטב את השיש כי הבצק מעט דביק.
– ועכשיו יש 2 אופציות: או שמורחים 1/2 מהמילוי על כל הבצק ומגלגלים לרולדה או שמניחים לרוחב הבצק, בחלק שצמוד אליכם, פס נדיב של מילוי ומגלגלים עד ששני קצוות הבצק נפגשים ובמידה ויש שאריות בצק חותכים אותן. דמיינו בצק שעוטף בשכבה אחת את המילוי ואין חפיפה בין הבצקים (כמו בתמונה). סך הכל יוצאות 2 עוגות אינגליש קייק מהתנור כשהשוני בגלגול הוא רק בצורת העוגה – אם המילוי מתגלגל בפנים כמו כרוכיות או בפסה עבה כמו פה בתמונה.
– מעבירים לתבנית אינגליש, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, מכסים ומניחים לבצק לנוח במשך 30 דקות.
– טורפים את הביצה ומברישים בנדיבות את העוגות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגות זהובות (תלוי בעובי הבצק שלכם).
– מוציאים, מצננים ורק כשהעוגות כבר לא חמות מפדרים באבקת סוכר.
הערות ושדרוגים
– מדובר על מילוי יחסית רך ומאוד עשיר שלמרות רכותו שומר על יציבות. אם אתם אוהבים מילוי יותר יציב אפשר להוסיף למילוי 1 כוס עוגיות טחונות דק כמו פתי בר למשל או שאריות של בראוניז/עוגה בחושה.
– רוצים לשדרג? ניתן להוסיף למילוי 1/2 כוס אגוזים קצוצים דק או 1/3 כוס קוקוס לבן.
איפה משיגים פרג שלם טחון במקום?. מה שיש למכירה בסופרים לא מתאים? בחנויות תבלינים?
נראה שהבצק שמרים מעולה. אפשר להכין מלית נוספת?
בכל חנות לממכר תבלינים. בשום אופן לא בסופרים , זה ישן
זה נראה מושלם תודה רבה
נראה מדהים! יש גם גרסה פרווה?
בוקר טוב ותודה רבה על המתכון!
האם ניתן לאפות את העוגות על נייר אפייה ולא בתבניות אינגליש קייק?
יש סיכוי להכין את העוגה ללא מוצרי חלב?
האם ניתן להכין את הבצק לילה לפני או שיש חשיבות בתוצר הסופי להתפחה קצרה כמו שמתואר במתכון?
בוודאי.
אני החלפתי את החלב בחלב שקדים ואת החמאה במחמאה
כן אני טבעונית ואפיתי אותה טיבענתי את העוגה לטבעונית
במקום חמאה שימי אותה כמות נטורינה
במקום ביצה שימי קופסה קטנה רסק תפוחים הקטנות האלה שמוכרים במרכולים במקום חלב חלב סויה
עוגה טעימה מאוד !!
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
הבצק מתאים גם למילויים אחרים?
אני הכנתי עם גבינה ויצא מושלם
מה המתכונן לגבינה
יש טעות בכמות השמרים לפי כפית.
7 גרם שמרים הם 2 כפיות שטוחות ולא 3/4 כפית
נכון.. אז כמה צריך לשים?
האם אפשר להשתמש בבצק מוכן? איזה סוג מומלץ?
הכנתי את העוגה, יצאה טעימה אך הבצק התבקע בתנור. הפרג יצא מעט גרגירי ולדעתי חסר נוזלים במלית. בנוסף חסר מלח בבצק…
נכון גם אני הכנתי כמה פעמים … החל מהפעם השניה הוספתי לפחות כוס וחצי מים חמים עד לאידוי הנוזלים יצא בהרבה יותר שווה לנסות הבצק מדהים וטעים.
לא טחנו לך את הפרג במקום שקנית
במידה ורוצים לאכול יום אחרי, איך שומרים על טריות?
יצאה מעולה!
וואו, נראה מושלם!
בע״ה איך שהסגר נפתח, אכין את העוגה הזו לאבא שלי, הוא כל כך יאהב אותה!
העניין הוא שהוא ״אנטי״ חמאה ומרגרינה.. האם אפשר להמיר בשמן? 🙏🏻
העוגה הכי טעימה ללא מתחרים. הליכת בוקר מוקדמת , מקלחת טובה , ארוחת בוקר בקטנה, לקינוח קפה הפוך איכותי וחתיכת עוגה כמו בתמונה בוקר מושלם .
שימי לאבא נטורינה
טוב יצא מושלם!!!!!!
בגלל שלא כולם בבית אוהבים פרג הכנתי פס נוסף עם שוקולד נוטלה ( ומילוי השוקולד שלך מהמתכון של קראנץ שמרים) יצא טעים טעים שהבן בקש שאכין שוב
כל כל שמחה לשמוע! איזה יופי
עוגה מושלמת וכל כך קלה להכנה
שלום 🙂 במידה ואין לי אבקת סוכר בהישג יד, זה יהיה אסון אם אעבוד עם סוכר רגיל? הוא לא יתמוסס באפיה כמו שצריך?
280 גרם קמח זה לא 2 כוסות
זה כן. כוס קמח זה 140 גרם.
האם ניתן להפוך את המתכון לפרווה ואיך?
תודה מראש על תשובתך 🙂
תחליפי את החלב במיץ תפוזים (פרג ותפוזים זה שידוך משמיים) ואת החמאה במחמאה.
כתבתי למעלה איך מטבענים עוגה לפרווה
האם אפשר הסבר לגבי הקיפול ל 2 שכבות. לא הבנתי את מה שמתואר במתכון
היי רחלי,
יש אפשרות שתוסיפי תמונות עם הסבר על איך מרדדים את הפס?
(כמו התמונות המעולות שהדגימו באופן מושלם מה עושים עם הבצק במתכון של עוגת השמרים רוגלך – נוטלה).
מההסבר זה לא כול כך ברור.
תודה 🌷
נראה נפלא. מממממ….לא הבנתי את הקיפול.
מושלם!!!
אפשר להתפעל את.הבצק במקרר ללילה?
איך ניתן להמיר שמרים+קמח לקמח שמרים?
חשוב מאוד לנפות את הקמח הניפוי מאוורר אותו .. לא לקנות קמח של מותגים כמו שופרסל ואו רמי לוי ..מתוך נסיון קמחים מעולים הם של שטיבל הטחנות הגדולות סוגת
מתכון מצוין .. חסך לי לחפש חניה בקינג ג’ורג’ 4 ….
היי לא הבנתי איך עושים את הגלגול כמו בתמונה?.. אשמח להסבר נוסף תודה
הי ניתן להשתמש במלים לעוגת שמרים רגילה ?
הכנתי בשביל בעלי שמטורף על פרג. אמר שיצא מושלם. תודה רבה על המתכון 🙂
הכוונות טובות אבל זה לא ניקי שעונה על כל שאלה בשמחה…
חבל שאת מתעלמת מהתכונות. פונים אלייך בכל מיני שאלות ומצך שתיקה
מהתגובות…
ומצדך…
אני עולה ללמעלה מ-1000 תגובות ביום. אני לא רובוט ולא יכולה לענות מעבר לזה.
יש גם אינסטגרם ופייסבוק וקהילה חזקה ואני עושה את כל המאמץ לענות על הרוב בכולם.
היי רחלי,
האם המילוי יכול גם להתאים לעוגת הרוגלך? והאם הוא יספיק ל2 שכבות המילוי?
תודה רבה מראש על התשובה ועל המתכונים המעולים שלך 🙂
חזרתי לעדכן שהשתמשתי במילוי עבור 2 עוגות אינגליש קייק (כל אחת מילוי שכבה אחת) והיה ממש טעים. תודה 🙂
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן <3
הי,
יש אפשרות להכין את זה במילוי שוקולד? למי שלאה אוהב פרג…
תודה רבה על כל המתכונים המצוינים
באהבה רבה. בהחלט אפשר אבל אז עדיף להשתמש במתכון לעוגת שמרים שוקולד הקלאסית.
אני לא מחובבי המתוק, אבל ממש חסר סוכר במלית- מה שהורס את העוגה
שליש כוס סוכר פלוס שתי כפות מייפל ממש לא מספיקות. הייתי שמה חצי כוס או 2/3 כוס.
חוץ מזה בצק נוח ומלית עשירה ומתכון שקל לעקוב אחריו.
אגב עשיתי מקמח מלא וחצי יופי הבצק. שמתי קצת פחות משתי כוסות
הכנתי עם פרג וגם עם שוקולד.
יצא מושלם!!!! בצק רך וטעים. תודה
יש דרך להכין אותה ללא גלוטן?
לא הבנתי את אופן סגירת העוגה באפשרות השניה כמו שבתמונה. האם יש סרטון שאפשר לראות?
אם אין לי אבקת סוכר בהישג במה ניתן להחליף?
היי
עוגת פרג נהדרתתתת.
תודה על המתכון.
אפשר להשתמש בשמן במקו חמאה?
הכנתי ויצא מעולה ממש!!! תודה רבה , קשה לא לטרוף הכל בבת אחת…
מומלץ לבשל יותר את הפרג ופשוט להוסיף יותר חלב אחרת הפרג יוצא חולי ולא נעים לאכילה.
לא הגיוני לא לבשל זמן ממושך את הפרג.
הפרג חולי לחלוטין.
מתכון לא מומלץ
איפשר להשתמש בקמח שמרים
של אוסם ??
וכמה כוסות קמח ??
הכנת את עוגת הפרג הזאת משוקולד נוטלה ?! נכון שאת תימניה ? אצל התימנים תמיד שמים מעט מידי פרג בעוגות פרג אז מתכון לעוגת פרג נהדרת שכזאת (שאמורה להיות מפוצצת בפרג) לא מתאים לתימנים.
הי אפשר לעדות את הבצק ולהשאיר יום במקרר?
מתכון מצוין. תודה רבה. הייתי מוסיפה עוד טיפה סוכר. זו בדיוק היוגה שבעלי ביקש שאכין.
שמים את הפרג בערמה צרה וארוכה (כמו נקניק מקצה לקצה) על הבצק.
נשאר בצק מרודד נקי ואותו מקפלים מעל הפרג- עוטפים את הערמה, בשכבה אחת. את דאריות הבצק חותכים כך שלא יהיו שתי שכבות בצק.
היי , העוגה יוצאת טעימה אך מעט יבשה איך אני יכולה לדאוג שהמילוי יהיה רטוב יותר ועסיסי .
תודה מראש
הי, הכנתי ויצא ממש ממש טעים, מאד מאוזן ומתכון יחסית שפוי. הכנתי עם כוסמין לבן והוספתי קצת אבקת שקדים למעלית.
אימצתי את המתכון 💕
אני לא מחובבי המתוק, אבל ממש חסר סוכר במלית- מה שהורס את העוגה
שליש כוס סוכר פלוס שתי כפות מייפל ממש לא מספיק. הייתי שמה חצי כוס או 2/3 כוס.
חוץ מזה בצק נוח ומלית עשירה ומתכון שקל לעקוב אחריו.
אגב עשיתי מקמח מלא ויצא יופי של בצק. שמתי קצת פחות משתי כוסות קמח מלא.
מתנצלת, לא חסר סוכר.. ! הסוכר ממש מדויק, לי לכל מי שאכל היה נפלא. עוגה אחת הקפאתי והיא הייתה נהדרת גם לאחר ההפשרה
היום אכין שוב
אפשר להכין את הבצק לילה לפני? ואיזה חום לאפות עליון תחתון כי טורבו ייבש לי את הבצק
המלית יצאה מרירה 😔
מה הסיבה?
פרג מר הוא פרג טחון לא טרי שנקנה בשקית בסופר או פרג שנטחן טרי ולא נשמר מיידית בקירור\הקפאה עד לשימוש.
מעולה מעולה מעולה!!
אפשר עם …………….
אפשר בלי …………….
אם קונים ב………… זה טוב
אפשר להחליף את ………… ב …………….
כמו תינוקות. צריך לקחת אותכם ביד שלא תעשו משהו שיגרום נזק