אני אוהבת כרובית – גם בגלל הצורה המיוחדת שלה וגם בגלל המרקם הפציח שהופך אותה לנהדרת בגרסתה הטרייה והמבושלת. כל עוד לא מבשלים אותה יותר מדי ואז היא מאבדת בעיני את הייחוד והאופי.
הפעם בחרתי לעטוף אותה באחד הרטבים הכי אהובים – צ’ילי. וכדי להוסיף לרוטב התעשייתי שכבות של טעם, התווספו סילאן, לימון וסויה שמוסיפים מתיקות, חמיצות ומליחות מהם בעצם בנוי רוטב הצ’ילי.
אם אתם לא אוהבים רוטב צ’ילי אגב, אפשר להשמיט אותו ולהגדיל את כמות הסילאן, הלימון והסויה ולהכין בעצם כרובית בלימון אותה הכי כיף להגיש עם טחינה גולמית מעל.
כרובית בצ’ילי
מצרכים לבלילה ולטיגון:
1 כרובית בינונית
2 כפות שמן זית
1 כף קורנפלור
4 כפות קמח
כוס מים חמים – לבלילה
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור/לבן
לרוטב צ’ילי:
4 כפות רוטב צ’ילי חריף-מתוק
כפית סילאן/מייפל
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה – לא חובה
מלח
להגשה:
1/3 כוס שומשום קלוי
1/3 צרור עירית או בצל ירוק
אופן הכנה:
– מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים עד כיסוי ומלח ומניחים לכרובית להתרכך מעט במים במשך 10-15 דקות. השלב הזה גם מנקה היטב את הכרובית. מסננים היטב מכל המים ומשאירים בקערה.
– מערבבים בקערה קטנה קורנפלור, קמח, כוס מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומוודאים שאין גושי קמח.
– שופכים את הבלילה על הכרוביות ומערבבים היטב. מניחים לכרובית לספוג את הבלילה במשך 5 דקות.
– במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית, מוציאים את הכרוביות מהבלילה ומטגנים אותן מכל הצדדים עד הזהבה. זה בסדר גמור אם הכרוביות יוצאות רטובות מתוך הבלילה ולא מצופות ממש, הנוזל הזה הוא מה שיגרום לכרוביות לקבל מעטפת כייפית וגם יסמיך את הרוטב שיבוא אחר כך.
– את הבלילה שנשארה בקערה אפשר לשמור ולטבול בה ירקות אחרים ולטגן במחבת.
– מערבבים בכוס או קערה קטנה את מצרכי הרוטב: סילאן, רוטב צ’ילי, מיץ לימון, סויה ומלח.
– כשהכרוביות זהובות מכל הצדדים, גם אם הן לא רכות לגמרי, שופכים מעל את רוטב ה’צילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהן מצופות לגמרי ברוטב. בערך 3-5 דקות.
– מגישים עם שומשום קלוי (קולים 2 דקות על מחבת חמה ללא שמן) וטבעות עירית או בצל ירוק.
הערות ושדרוגים
– במקום לטגן את הכרוביות במחבת אפשר לאפות אותן בתנור, מצופות בבלילה הדקה, ואז להעביר למחבת עם רוטב הצ’ילי. זה אמנם דורש להפעיל תנור אבל זה גורם לכרוביות להיות זהובות מכל הכיוונים וגם לא מצריך מכם לעמוד ליד המחבת ולסובב כל פעם את הכרוביות כדי שיצרבו מכל הצדדים.
– אם אתם אוהבים בלילה עבה יותר, כמו שמגישים עוף בלימון, פשוט תורידו 1/3 כמות מהמים החמים.
נראה מגרה ממש! אני מניחה שאי אפשר לוותר על הקמח כי הרוטב לא ייתפס עליו?
אפשר להכין רק עם קורנפלור, אבל אז הציפוי יהיה פחות דומיננטי. והכי טוב? פשוט להפחית בכמות הקמח ובכמות המים. נגיד להוריד 2 כפות קמח ולשים רק 1/2 כוס מים.
היי רחלי! האם אפשר לוותר על הקורנפלור? אם כן, האם אפשר להשתמש במשהו במקום?
מי אמר שמתחסל במהירות….הוא התכוון במהירות הזק. מי שאהב כרובית זה המתכון שתפור אליו.
הכי משמח לשמוע <3
ניראה מדהים,אנסה,אותו.
מעולה, וספרי איך יצא.
אני חושבת שזה בהחלט לא בסדר שלא רשום פה להכין כמות כפולה. טעים ברמות! תודה 🙂
שאת משמחת!
כמה זמן בתנור?
בסביבות 20-30 דקות
היי רחלי אין לי כרגע קמח רגיל..רק תופח..האם אפשר להשתמש בו או שזה יהרוס את התוצאה הסופית?
אפשר
הכרובית אמורה לצאת רטובה מעט ?
במידה ולא מה ניתן לעשות ?
אחרי שהיא בילתה בתוך הבלילה?
בדיוק מורידה מהאש… טעים ממש – אחד הפשוטים המוצלחים… תודה 🙂
מגישים חם. או אפשר קר
אני אוהבת את זה בטמפרטורת החדר או חם
היי. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום ברגיל?
בהחלט
היי, הבלילה צריכה להיות סמיכה מאוד?
לא, יחסית נוזלית
היי, האם אפשר לוותר על הקורנפלור?
כן, אבל להחליף בקמח 🙂
[…] פרחי כרובית בצ'ילי […]
היי רחלי
תודה על מתכונים מהממים!
רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?
אם כן- כמה גר׳? וכיצד להכין אותה בטרם הכנת המתכון שלך?
תודה רבה ושישי קסום
נטע
האם אפשר להשתמש הכרובית קפואה?ואם כן, איך להשתמש איתה?
תודה לך על הכל..
סופ״ש נעים..
היי, גם אני אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בכרובית קפואה
מצטרפת לשאלה לגביי כרובית קפואה…
האם אפשר להכין יום קודם?
וואו ממליצה לוותר על המתכון! הכנתי ויצא בטעם תעשייתי. בכלל רוטב צילי מומלץ לא להשתמש במטבח כי משתלט על הטעמים והכרובית יצאה בטעם של אולם חתונות…
זה אחד המתכונים שמכינים הכי הרבה והכי אוהבים. כנראה קנית רוטב צ’ילי גרוע במיוחד.
מתכון מעולההההה! מאמצת! הכנתי בתנור עם הבלילה ואחר כך העברתי למחבת עם הרוטב…תודה!
ממש ממש שמחה לשמוע.
היה טעים מאד- מבחינת טעמים המתכון מעולה! רק שבטיגון עם הבלילה הכרובית איכשהו נשארה אפורה המון זמן ולא ממש הזהיבה. במקום שזה יעטוף את הכרוביות הבלילה פשוט טיילה במחבת וגם בסוף, הכרוביות שלי נראו לבנות יותר והייתה כמות של רוטב פשוט יושבת במחבת. אולי הוספתי מדי מים? מה יכולה להיות הסיבה?
זה הרבה מידי עבודה מוכרחה להודות התוצאה חביבה לא יותר