פרחי כרובית בצ’ילי שמתחסלים במהירות

Posted on

אני אוהבת כרובית – גם בגלל הצורה המיוחדת שלה וגם בגלל המרקם הפציח שהופך אותה לנהדרת בגרסתה הטרייה והמבושלת. כל עוד לא מבשלים אותה יותר מדי ואז היא מאבדת בעיני את הייחוד והאופי.

הפעם בחרתי לעטוף אותה באחד הרטבים הכי אהובים – צ’ילי. וכדי להוסיף לרוטב התעשייתי שכבות של טעם, התווספו סילאן, לימון וסויה שמוסיפים מתיקות, חמיצות ומליחות מהם בעצם בנוי רוטב הצ’ילי.

אם אתם לא אוהבים רוטב צ’ילי אגב, אפשר להשמיט אותו ולהגדיל את כמות הסילאן, הלימון והסויה ולהכין בעצם כרובית בלימון אותה הכי כיף להגיש עם טחינה גולמית מעל.

כרוביות בצ'ילי
כרוביות מתרככות לאיטן

כרובית בצ’ילי

מצרכים לבלילה ולטיגון:
1 כרובית בינונית
2 כפות שמן זית
1 כף קורנפלור
4 כפות קמח
כוס מים חמים – לבלילה
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור/לבן

לרוטב צ’ילי:
4 כפות רוטב צ’ילי חריף-מתוק
כפית סילאן/מייפל
כף מיץ לימון
כף רוטב סויה – לא חובה
מלח

להגשה:
1/3 כוס שומשום קלוי
1/3 צרור עירית או בצל ירוק

אופן הכנה:
– מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומניחים בקערה. שופכים מעל מים רותחים עד כיסוי ומלח ומניחים לכרובית להתרכך מעט במים במשך 10-15 דקות. השלב הזה גם מנקה היטב את הכרובית. מסננים היטב מכל המים ומשאירים בקערה.
– מערבבים בקערה קטנה קורנפלור, קמח, כוס מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומוודאים שאין גושי קמח.
– שופכים את הבלילה על הכרוביות ומערבבים היטב. מניחים לכרובית לספוג את הבלילה במשך 5 דקות.
– במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן זית, מוציאים את הכרוביות מהבלילה ומטגנים אותן מכל הצדדים עד הזהבה. זה בסדר גמור אם הכרוביות יוצאות רטובות מתוך הבלילה ולא מצופות ממש, הנוזל הזה הוא מה שיגרום לכרוביות לקבל מעטפת כייפית וגם יסמיך את הרוטב שיבוא אחר כך.
– את הבלילה שנשארה בקערה אפשר לשמור ולטבול בה ירקות אחרים ולטגן במחבת.
– מערבבים בכוס או קערה קטנה את מצרכי הרוטב: סילאן, רוטב צ’ילי, מיץ לימון, סויה ומלח.
– כשהכרוביות זהובות מכל הצדדים, גם אם הן לא רכות לגמרי, שופכים מעל את רוטב ה’צילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהן מצופות לגמרי ברוטב. בערך 3-5 דקות.
– מגישים עם שומשום קלוי (קולים 2 דקות על מחבת חמה ללא שמן) וטבעות עירית או בצל ירוק.

כרוביות בצ'ילי
שילוב מושלם בין חריפות למתיקות

הערות ושדרוגים
– במקום לטגן את הכרוביות במחבת אפשר לאפות אותן בתנור, מצופות בבלילה הדקה, ואז להעביר למחבת עם רוטב הצ’ילי. זה אמנם דורש להפעיל תנור אבל זה גורם לכרוביות להיות זהובות מכל הכיוונים וגם לא מצריך מכם לעמוד ליד המחבת ולסובב כל פעם את הכרוביות כדי שיצרבו מכל הצדדים.
– אם אתם אוהבים בלילה עבה יותר, כמו שמגישים עוף בלימון, פשוט תורידו 1/3 כמות מהמים החמים.

  • לשתף זה כיף

36 תגובות

  1. ענבר says:

    נראה מגרה ממש! אני מניחה שאי אפשר לוותר על הקמח כי הרוטב לא ייתפס עליו?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להכין רק עם קורנפלור, אבל אז הציפוי יהיה פחות דומיננטי. והכי טוב? פשוט להפחית בכמות הקמח ובכמות המים. נגיד להוריד 2 כפות קמח ולשים רק 1/2 כוס מים.

  2. יאנה says:

    היי רחלי! האם אפשר לוותר על הקורנפלור? אם כן, האם אפשר להשתמש במשהו במקום?

  3. משה אל דנטה says:

    מי אמר שמתחסל במהירות….הוא התכוון במהירות הזק. מי שאהב כרובית זה המתכון שתפור אליו.

    1. רחלי קרוט says:

      הכי משמח לשמוע <3

  4. יפה אגסי. says:

    ניראה מדהים,אנסה,אותו.

    1. רחלי קרוט says:

      מעולה, וספרי איך יצא.

  5. שני says:

    אני חושבת שזה בהחלט לא בסדר שלא רשום פה להכין כמות כפולה. טעים ברמות! תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      שאת משמחת!

  6. חגית says:

    כמה זמן בתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      בסביבות 20-30 דקות

  7. לילוש says:

    היי רחלי אין לי כרגע קמח רגיל..רק תופח..האם אפשר להשתמש בו או שזה יהרוס את התוצאה הסופית?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר

  8. נעמה says:

    הכרובית אמורה לצאת רטובה מעט ?
    במידה ולא מה ניתן לעשות ?

    1. רחלי קרוט says:

      אחרי שהיא בילתה בתוך הבלילה?

  9. ריקי says:

    בדיוק מורידה מהאש… טעים ממש – אחד הפשוטים המוצלחים… תודה 🙂

  10. מירי says:

    מגישים חם. או אפשר קר

    1. רחלי קרוט says:

      אני אוהבת את זה בטמפרטורת החדר או חם

  11. נאוה says:

    היי. האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום ברגיל?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  12. נופר says:

    היי, הבלילה צריכה להיות סמיכה מאוד?

    1. רחלי קרוט says:

      לא, יחסית נוזלית

  13. מיכל says:

    היי, האם אפשר לוותר על הקורנפלור?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אבל להחליף בקמח 🙂

  14. 10 המתכונים הכי פופולריים לשנת 2017 – קרוטית – Krutit says:

    […] פרחי כרובית בצ'ילי […]

  15. נטע says:

    היי רחלי
    תודה על מתכונים מהממים!
    רציתי לשאול האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?

    אם כן- כמה גר׳? וכיצד להכין אותה בטרם הכנת המתכון שלך?

    תודה רבה ושישי קסום

    נטע

    1. מתי says:

      האם אפשר להשתמש הכרובית קפואה?ואם כן, איך להשתמש איתה?

      תודה לך על הכל..
      סופ״ש נעים..

  16. שיר says:

    היי, גם אני אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בכרובית קפואה

  17. רחלי says:

    מצטרפת לשאלה לגביי כרובית קפואה…

  18. אתי says:

    האם אפשר להכין יום קודם?

  19. גילי says:

    וואו ממליצה לוותר על המתכון! הכנתי ויצא בטעם תעשייתי. בכלל רוטב צילי מומלץ לא להשתמש במטבח כי משתלט על הטעמים והכרובית יצאה בטעם של אולם חתונות…

    1. רחלי קרוט says:

      זה אחד המתכונים שמכינים הכי הרבה והכי אוהבים. כנראה קנית רוטב צ’ילי גרוע במיוחד.

  20. לודה says:

    מתכון מעולההההה! מאמצת! הכנתי בתנור עם הבלילה ואחר כך העברתי למחבת עם הרוטב…תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע.

  21. ג’ולי says:

    היה טעים מאד- מבחינת טעמים המתכון מעולה! רק שבטיגון עם הבלילה הכרובית איכשהו נשארה אפורה המון זמן ולא ממש הזהיבה. במקום שזה יעטוף את הכרוביות הבלילה פשוט טיילה במחבת וגם בסוף, הכרוביות שלי נראו לבנות יותר והייתה כמות של רוטב פשוט יושבת במחבת. אולי הוספתי מדי מים? מה יכולה להיות הסיבה?

  22. בילי says:

    זה הרבה מידי עבודה מוכרחה להודות התוצאה חביבה לא יותר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend