אחד המתכונים הכי קלים להכנה והכי טעימים. כל מה שצריך זה לערבב בקערה את מצרכי הרוטב ואז לשפוך על פרגיות צרובות עם בצל ושום. ועכשיו כל מה שנשאר זה לבשל הכל ביחד 10 דקות עד שהרוטב טיפה יסמיך וזהו, יש ארוחת צהריים מפנקת שכולם יתאהבו בה.
אתם יכולים להשתמש פה בפרגיות שלמות או חתוכות, בחזה עוף שלם או חתוך, בקוביות טופו ואפילו בפרחי כרובית או זוקיני. כתבתי לכם למטה לא מעט אפשרויות לשינויים וגיוונים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
פרגיות ברוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס
מצרכים לרוטב:
2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה או עם צ’אנקים
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
1/2 כפית שמן שומשום – לא חובה אבל מאוד מוסיף
1/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס קרם קוקוס
לפרגיות:
3 כפות שמן זית
6 סטייק פרגית או 3-4 חזה עוף שלם/חתוך או 1 חבילה טופו חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים, קלופים
שיני שום קלופות – כמה שאוהבים
אופן הכנה:
– בקערה בינונית מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב. אם אתם אוהבים יותר רוטב אפשר להוסיף 1/2 כוס מים לתוך הרוטב ולערבב היטב.
– פורסים את הבצלים לרצועות דקות.
– בסיר רחב (סוטאז) מטגנים את הבצלים כמעט עד ריכוך. מוסיפים את הפרגיות/חזה עוף/טופו ואת שיני השום ומטגנים יחד עד הזהבה יפה.
– מוסיפים את הרוטב, מנערים מעט את הסיר ומרטיבים את הפרגיות עם הרוטב בעזרת כף.
– מבשלים ביחד במשך 10 דקות. מקפידים מדי פעם להרטיב את הפרגיות ברוטב.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר בסוף כוסברה קצוצה ו/או בוטנים מלוחים קצוצים גס.
– אם רוצים להוסיף ירקות אפשר להוסיף אותם בשלב טיגון הבצל. ירקות אפשריים – קוביות גזר, קוביות זוקיני/קישוא, פרחי כרובית קטנים, גרגירי חומוס מבושלים, קוביות חצילים, קוביות פלפל אדום מתוק, קוביות בטטה ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם ומה שיש בבית. הדבר היחיד שחשוב זה לוודא שהירק שהוספתם כבר רך ומוכן לפני הוספת הרוטב כי ברגע שמוסיפים רוטב התבשיל מוכן תוך 10 דקות.
– כאמור אפשר לשים פה סטייק פרגית, חזה עוף שלם, קוביות, רצועות או קוביות טופו. ואפשר גם רק ירק כמו כרובית או זוקיני (הסבר בשלב הקודם).
– אם לא אוהבים קרם קוקוס אפשר לשים מים אבל יצא משמעותית פחות קרמי.
– אם יש לכם רק חלב קוקוס אפשר להשתמש בו אבל תשימו 3/4 כוס ולא כוס מלאה.
– יש לכם בבית ג’ינג’ר טרי או באבקה? תוסיפו לרוטב כפית ג’ינג’ר טרי מגורד דק או 1/2 כפית ג’ינג’ר באבקה.
– רוצים טעם פינקטי? אפשר להוסיף לרוטב צ’ילי קצוץ דק או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– אתם יכולים להכין שיפודי פרגית ולצלות על האש ולהבריש אותם בסוף ברוטב בוטנים. במקרה הזה תכינו את הרוטב עם 3/4 כוס קרם קוקוס כדי שלא יהיה נוזלי מדי. והרי לכם שיפודי סאטה כמו במסעדות.
מנה מעולה!!!
הכנתי עם פרגית ויצא טעים ועסיסי.
לאוהבי אוכל חרפרף ממליצה להוסיף עוד לפחות 4 כפות רוטב צ׳ילי חריף.
היי האם אפשר להכין עם עוף רגיל ותפוחי אדמה? (רגליים,משולש)
זה יכול לעבוד רק אם בישלת כבר את העוף מראש כי עוף עם עצם דורש בישול ארוך יותר. ואז בעצם את מכינה את המתכון כפי שכתוב, עם העוף המבושל, ומאחדת טעמים.
הכנתי לארוחה מרובת משתתפים לארוחה בחג השני של פסח. הוספתע המון ירקות. יצא רך וטעים להפליא. ממש מעדן.
האם אפשר להחליף את קרם הקוקוס בשמנת לבישול בהנחה שכשרות היא לא אישיו?
שמנת בטמפרטורה מסוימת מתחילה להיקרש ולא מתחלבת טוב (זה אומר שיהיו משקעים / הרוטב ייפרד החלב קוקוס מחזיק יותר – ללא קשר לכשרות או לא.
יצא נחמד, הבשר לא קיבל מספיק טעם ב10 דק, אולי שווה חתיכות קטנות יותר… הרוטב מאוד טעים
הקרם קוקוס נהיה שקוף ונפרד מהימאת בוטנים. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?
יכול להיות שחסר מלח במתכון? יש רק רבע כפית ברוטב.
מנה מעולה נכנסה למחברת המתכונים המשפחתית
אפשר להכין יום/יומיים קודם ולשמור במקרר ורק לחמם את הסיר ביום הארוחה?
אם אין חמאת בוטנים …?
אז בוחרים מנה אחרת שיש לך את המצרכים בשביל להכין אותה 🤷🏻♀️