פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן

Posted on
פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן

מנה חגיגית שממש קל להכין. מסוג המנות שכולם יבקשו מכם את המתכון בסיום הארוחה. והכי כיף? אפשר לגמרי לשחק עם המצרכים. אם אתם לא אוהבים צימוקים לא חייבים להוסיף אותם, כנ”ל הצנוברים, ואפשר גם להשתמש באורז מוכן שיש לכם במקרר ולא להכין במיוחד.

ואני עונה לפני שתשאלו 🙂 אפשר להשתמש גם בפרגיות ללא עור ואת הפרגיות עם העור, ללא עצמות, כמו שהשתשמתי כאן רכשתי פשוט בקצבייה פשוט ביקשתי ירכיים ללא עצם.

רוצים לראות איך מכינים וממלאים? הנה סרטון עם כל שלבי ההכנה.

פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן
פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן

פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן

מצרכים לאורז:
1 ו-1/2 כוסות אורז יסמין או בסמטי
2/3 כוס צימוקים
½ כוס צנוברים
4 כפות סילאן יד מרדכי
4 כפות שמן זית יד מרדכי
½ צרור עלי פטרוזיליה
½ כפית שום גבישי או 5 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
¾ כפית בהרט

מצרכים לפרגיות:
8-10 ירכיים ללא עצמות
3 כפות סילאן יד מרדכי
3 כפות שמן זית יד מרדכי
2/3 כפית בהרט או ראס אל חנות
½ כפית שום גבישי או אבקת שום
½ כפית מלח

אופן הכנה:
– מבשלים את האורז בהרבה מים עד שהוא ¾ מוכן. מסננים היטב.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה.
– מערבבים יחד את כל מצרכי האורז ומניחים בצד.
– בקערה גדולה שמים את הפרגיות ומתבלים בסילאן, שמן זית, בהרט, שום ומלח. מערבבים היטב.
– מניחים פרגית על משטח העבודה, כשהצד של העור כלפי מטה, ומניחים מעל 2 כפות מהאורז. מגלגלים צורת רולדה ומניחים בתבנית כשהצד של העור כלפי מעלה.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הפרגיות והאורז.
– במידה ונשאר אורז שמים אותו מסביב לפרגיות בתבנית.
– שופכים מביב לפרגיות ¾ כוס מים.
– מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעלי רדיד אלומיניום וסוגרים היטב שהאדים לא יברחו.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה ואז פותחים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות או עד הזהבה יפה.

פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן
פרגיות במילוי אורז בזיגוג סילאן

הערות ושדרוגים
– במקום אורז יסמין או בסמטי אפשר להשתמש באורז עגול או פרסי.
– אפשר לוותר על הפטרוזיליה ו/או השום אם אין בבית.
– הדבר היחיד שלא מומלץ לוותר עליו במתכון זה הסילאן שממש מקרמל את האורז והעוף.
– אם יש לכם אורז לבן מאתמול אפשר להשתמש בו.
– המתכון בשיתוף יד מרדכי.

0 תגובות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend