יום הפסטה הוא תירוץ מעולה להכין, ובכן… פסטה! והפעם הבאתי לכם מתכון יש בו המון יתרונות. קודם כל הוא טעים ממש, שזה הכי חשוב. שנית, אין בו גלוטן בזכות שימוש בפסטה פוזילי של גרין שמבוססת על קמח תירס וקמח אורז. בעיני זאת הפסטה הכי קרובה למקור מבחינת הטעם והמרקם שלה. ופרט לפסטה יש כאן גם רוטב רוזה נהדר שמנחביא בתוכו זוקיני ותרד שמהווים תוספת נהדרת לרוטב כי הם גם מסמיכים אותו וגם מוסיפים רצועות דקות ורכות.
אם אתם, או הילדים שלכם, לא אוהבים שיש ירוק באוכל אפשר גם לטחון את הרוטב בסוף ולקבל רוטב חלק בלי הרצועות הירוקות.
לגבי העגבניות – אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות של חברה טובה, אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן ואפשר גם להשתמש ב-5 עגבניות תמר שמגרדים על פומפייה. אם החלטתם להשתמש בעגבניות תוסיפו לרוטב גם כף גדושה רסק עגבניות.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכוני פסטה מעולים.
פסטה ברוטב רוזה ללא גלוטן וטבעוני
מצרכים:
1/2 חבילה (200 גרם) פוזילי ללא גלוטן GREEN
2 כפות שמן זית
4 שיני שום, קלופות
1 סלסלה עלי תרד
1 זוקיני או קישוא
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית צ’ילי גרוס – לא חובה אבל מוסיף
1 כוס עגבניות מרוסקות דק או רוטב עגבניות מוכן
1 כוס קרם קוקוס או שמנת לבישול 15% או שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות וחותכים את התרד לרצועות. מגרדים את הקישוא/זוקיני על החלק העבה בפומפייה.
– ממלאים סיר עם המון מים וממליחים. כשהמים מגיעים לרתיחה מבשלים את הפסטה במשך 12-15 דקות או עד ריכוך. מסננים.
– בינתיים (יש לכם רבע שעה עד שהפסטה מוכנה וזה בדיוק הזמן שהרוטב מוכן): בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את השום, התרד והקישואים עד ריכוך ועד שהנוזלים מתאדים. זה לוקח בערך 5 דקות והכמות תצטמצם לפחות בחצי.
– מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
– מוסיפים מלח, פלפל שחור, צ’ילי ועגבניות מרוסקות או רוטב עגבניות ומבשלים יחד במשך 5-10 דקות.
– מוזגים פנימה את הקרם קוקוס או השמנת ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. אם הרוטב טיפל’ה חמצמץ (תלוי בעגבניות) אפשר להוסיף 1/2 כפית מייפל או סוכר או סילאן או תחליף סוכר. ואם צריך, אפשר להוסיף עוד מלח.
– כשהפסטה רכה מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב ביחד עם 1/2 כוס מים ממי הפסטה. אני אוהבת לשמור את המים רגע בצד עד שאחליט אם הרוטב זקוק לעוד נוזלים.
– מערבבים את הפסטה עם הרוטב, על אש נמוכה, ומבשלים יחד במשך 3-4 דקות רק עד שהפסטה תספוג את הרוטב כמו שצריך. אם אתם אוהבים יותר רוטב אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בכל צורת פסטה שאוהבים.
– אם אין לכם תרד או קישוא אפשר לוותר עליהם.
– חשוב מאוד לטעום את הרוטב לפני שמוסיפים את הפסטה. יש פה המון משתנים שיכולים לשנות את הטעם של הרוטב כמו סוג העגבניות, האם השתמשתם בקרם קוקוס או שמנת, האם שמתם תרד או לא. ולכן חשוב לטעום ולאזן. מה זה אומר? פשוט להמליח אם זה לא מספיק מלוח או להוסיף מעט סוכר אם זה חמצמץ. כך או כך את הטעימה עושים אחרי הוספת הקרם קוקוס או השמנת.
– למרות שעל אריזת הפסטה כתוב לבשל 10 דקות, אני ממליצה בחום לבשל עוד 2-3 דקות מעבר כי פסטות ללא גלוטן תמיד טעימות יותר כשהן רכות.
– אוהבים שהרוטב יותר סמיך ומתקתק? אפשר להוסיף, בזמן הוספת העגבניות, גם כף רסק עגבניות.
מה עם שמנת מחלב סויה של אלפרו לדוגמא, האם גם עובד?
רחלי המתכונים שלך נהדרים אבל את חייבת לעבוד על הדקדוק שלך.
כשמוסיפים ה’ הידיעה לסמיכות, צריך לכתוב: קרם הקוקוס ולא הקרם קוקוס, חזה העוף ולא החזה עוף. הטעות הזו חוזרת אצלך כל הזמן וזה צורם…
היא לא חייבת כלום
טרחנית… לא דקדקנית
הכנתי ויצא מעולה,
תודה!
ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לשתף ♥
כמה זה סלסלת תרד?
התרד בא בשקיות
כמו כן אפשר להכפיל את המתכון?
לעשות חצי קופסא אצלי זה בעייתי
לא יספיק
תודה
הכנתי עם פסטה מקמח עדשים. המתכון נהדר. שאלה- פסטה עדשים היא תמיד אל דנטה? יצאה קשה..
תודה רבה רחלי!
יצא מאוד טעים, אבל יצא פחות אדום משלך…. למה?