כשישבתי לחשוב על מתכונים לקראת ט”ו באב עבור המדור בידיעות אחרונות היה לי ברור דבר אחד – צריך להיות שם שוקולד וחייב לככב מתכון מלוח שמשלב בפנים תירס. כן תירס!
אתם בטח תוהים איך קשור תירס לחג האהבה, אז זהו, שהוא לא ממש קשור, אבל הוא אחד הדברים שאני הכי אוהבת (אחרי תפוחי אדמה) אז עד שמישהו יכין בשבילי קלח תירס חם עם מלח הכנתי אני עבורכם, כי אתם הכי אהבת אמת, פנקייקס תירס מלוחים שהכי טעים להגיש עם שמנת חמוצה, סלמון מעושן וביצי סלמון שמתפצפצים בפה ומוסיפים מליחות וכיף.
כמובן שלא חייבים להכין את העונג הזה רק ביום האהבה, אבל מומלץ להכין אותם לאנשים שממש אוהבים <3
פנקייק תירס עם שמנת חמוצה, סלמון מעושן ועירית
מצרכים ל-20 מיני פנקייק:
1 קלח תירס מבושל או 1/2 כוס גרגירי תירס
3/4 כוס (240 מ”ל) חלב
25 גרם חמאה מומסת
1 ביצה L
1/3 כוס (45 גרם) קמח תירס דק
1/3 כוס (45 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפות קורנפלור
1 כפית שטוחה (5 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן
להגשה ולטיגון:
30 גרם חמאה
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה או קרם פרש
200 גרם סלמון מעושן
1/2 צרור עירית
ביצי סלמון – אופציונלי
אופן הכנה:
– בעזרת סכין חדה מורידים את גרגירי התירס מהקלח ומעבירים לקערה גדולה. אופציה נוספת היא להשתמש בגרגירי תירס מקופסת שימורים או גרגירי תירס משקית קפוא, מופשרים.
– מוסיפים חלב, חמאה מומסת וביצה וטורפים היטב.
– מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים. מניחים לבלילה לעמוד בחוץ במשך 10 דקות ואז בודקים – אם המרקם דומה לטחינה סמיכה אפשר להתחיל לטגן, אם הוא התייצב יותר מזה מוסיפים 4-5 כפות חלב ומערבבים שוב. ההבדלים נובעים מסוגי קמח התירס שנמכרים בסופרים. יש קמחים דקים יותר ויש כאלה שטוחנים את הקמח גס יותר ויש גם הבדלים בין סוגי התירס של החברות השונות.
– מחממים כפית חמאה במחבת גדולה ומניחים כף גדושה מהבלילה לפי כמות הפנקייקים שנכנסת לכם במחבת. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה. חשוב להוסיף מעט חמאה בכל סיום של נגלת טיגונים במחבת.
– אם רוצים להגיש את הפנקייקים בשעתיים הקרובות ממשיכים להרכבה, אם לא, מעבירים אותם לקופסה סגורה ושומרים בחוץ במידה ומגישים באותו יום או מעבירים למקרר במידה ורוצים להגיש ביומיים הקרובים.
– מניחים מעל כל פנקייק כפית שמנת חמוצה ומעליה פרוסת סלמון קטנה מגולגלת מעט.
– פורסים את העירית לטבעות דקות ומפזרים מעל.
– אם רוצים ניתן להניח מעל 1/2 כפית ביצי סלמון שגם הופכות את הפנקייק ליפים במיוחד וגם משדרגות במליחות עדינה וטעימה.
והנה גם מתכון בונוס למטבל יוגורט, עירית ולימון שאפשר להגיש עם הפנקייקים במקום שמנת חמוצה וסלמון.
- בקערה קטנה מערבבים 1 גביע יוגורט טבעי עם 2 כפות שמנת חמוצה וכף מיונז. מוסיפים 3 כפות עירית קצוצה דק ומערבבים.
- מוסיפים מיץ וקליפה מגורדת דק מ-1/2 לימון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- לנועזים, בכל זאת ערב רומנטי, אפשר להוסיף גם שן שום כתושה דק.
0 תגובות