פנקייק שוקולד ברוטב שוקולד

Posted on
פנקייק שוקולד

לפני שבועיים עלה המדור הראשון שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות. כתבתי כבר בפייסבוק ובאינסטגרם כמה זה מרגש אותי. כמה המסע הזה אל עבר המדור, ובכלל אל עבר ההכרה, היה רצוף במהמורות ובשעות ארוכות של למידה.

מצד אחד הייתי שמחה להגשים את החלום בדרך קלה ומהירה יותר, ומצד שני – אני באמת חושבת שרק ככה לומדים להעריך ורק ככה מחכימים.

עכשיו זה גם הזמן לספר שלפני כמה חודשים הציעו לי לכתוב מדור בעיתון אחר והתלבטתי מאוד. אז נכון שרציתי פרינט, אחרי שנים ארוכות בדיגיטל, אבל ידעתי שאם אקח את זה אסגור את האופציה לעיתונים אחרים, ובנינו, הכי רציתי ידיעות. גם כי עבדתי שם שנים בתור סטודנטית (לא כתבתי שם מילה) וגם כי אני באמת חושבת שזאת פלטפורמה אדירה.

בסוף ויתרתי על ההצעה, בלב כבד, וקיוויתי שלא עשיתי טעות.

כשהעורכת משנה של זמנים מודרניים כתבה לי וביקשה שנפגש, כמה חודשים אחר כך, הבנתי שעשיתי בחירה נכונה ושהדרך שלנו מנותבת בעיקר על ידי הבחירות שלנו. ועל ידי עבודה קשה.

אז החל מהיום ובכל שבוע יעלה המדור בזמנים מודרניים ולאחר מכן גם לכאן לבלוג, עבור אלה שלא הספיקו לשמור את העיתון.

אני ממש אשמח לשמוע מה אתם חושבים וכמובן, אם הכנתם, לראות תמונות. אתם יודעים שזה הדבר שהכי משמח אותי <3

פנקייק שוקולד
אין לי מילים כמה זה טעים | פנקייק שוקולד ברוטב שוקולד מבריק

פנקייק שוקולד עם רוטב שוקולד חלב מבריק 

מתוך מדור השוקולד שהתפרסם ב-04.07 בזמנים מודרניים

מצרכים ל-20 פנקייקים:
2 ביצים L
4 כפות סוכר
1 ו-1/4 (300 מ”ל) חלב או חלב קוקוס/אורז/סויה לגרסת פרווה
50 גרם חמאה מומסת או שמן קוקוס לגרסת פרווה
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1/3 כוס (50 גרם) קקאו איכותי
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

לרוטב שוקולד חלב:
100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות או שוקולד מריר לגרסת פרווה
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס לגרסת פרווה

להגשה:
פירות שאוהבים

אופן הכנה:
– פנקייק: בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, וטורפים עד שהקמח נטמע. חשוב לטרוף רק עד שהקמח נעלם ולא יותר.
– מחממים מחבת עם מעט חמאה או תרסיס שמן ויוצקים 2 כפות מהבלילה.
– מטגנים במשך 3-4 דקות, על אש נמוכה, עד שמתחילות להופיע בועות קטנות מעל.
– הופכים לצד השני, מטגנים במשך 1/2 דקה, ומעבירים לצלחת הגשה.
– רוטב שוקולד חלב: מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– מגישים את הפנקייק עם הרוטב ופירות שאוהבים.

פנקייק שוקולד
אפשר להגיש עם כל פרי שאוהבים | פנקייק שוקולד ברוטב שוקולד

הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש כאן גם בשוקולית במקום קקאו. במקרה הזה מומלץ להוריד את כמות הסוכר ל-2 כפות ואפשר גם להשמיט לגמרי. המתיקות תגיע מרוטב שוקולד או מייפל.
– לא ניתן להשתמש כאן בקמח תופח במקום קמח ואבקת אפייה כי כמות אבקת האפייה גדולה כאן ביחס לקמח על מנת לאוורר את הפנקייקים.

זמנים מודרניים - רחלי קרוט - מדור שוקולד
ככה זה נראה בעיתון | זמנים מודרניים 04.07.2018

2 תגובות

  1. ביתי הפתעה טריקולד עם הר קצפת – קרוטית – Krutit says:

    […] יומיים פרסמתי כאן את המתכון לפנקייק שוקולד ברוטב שוקולד שעלה במדור שלי בזמנים מודרניים והבטחתי שאפרסם גם את […]

  2. כנרת says:

    האם ניתן להכין את הבלילה לילה לפני ולטגן בבוקר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend