פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מדורה וקונפי שום

Posted on
פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מדורה, קונפי שום ומוצרלה

פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מדורה, קונפי שום ומוצרלה

  • שימו לב: הכנתי את הפיצה בטאבון חוץ החדש של נינג’ה. אם אתם רוצים מתכונים נוספים איתו כתבו לי בתגובות ואשמח לעזור.

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח לבן
5 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים
3 כפות סוכר
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים קרירים
2 כפות שמן זית
1 כף מלח

לתפוחי אדמה:
5 תפוחי אדמה, שטופים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
מעט פלפל שחור גרוס

לקונפי שום:
שיני שום קלופות – כמה שרוצים
שמן זית לכיסוי השום
2-3 ענפי טימין

להרכבת הפיצה:
1 מיכל שמנת להקצפה 38% או ריקוטה
250 גרם מוצרלה מגורדת
קמח סמולינה או סולת לקימוח הבצק או קמח רגיל או אין סמולינה

אופן הכנה:
– להכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרצכי הבצק לפי הסדר ולשים ביחד במשך 10-15 דקות או עד שהבצק חלק וגמיש.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה.
– מחלקים לכדורים במשקל 110 גרם ומכדררים לכדור בצק חלק. מקמחים את הכדורים, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
– להכנת תפוחי האדמה: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 3 ס”מ ומערבבים ביחד עם שמן זית, מלח ופלפל שחור. מעבירים לתבנית.
– מכניסים לטאבון לתכנית ‘צלייה מקס’ בטמפרטורה של 320 מעלות למשך 15 דקות וצולים עד שתפוחי האדמה שחומים. אם צריך אפשר להוסיף עוד 2-3 דקות. מומלץ לבדוק מוכנות כבר אחרי 12 דקות.
– להכנת קונפי שום: מבשלים יחד, על האש הכי נמוכה, שום עם שמן זית וטימין (ואפשר גם מלח) עד ששיני השום רכות. בערך 15 דקות.
– להכנת הפיצה: פותחים כדור בצק למעין פיצה עם שוליים קצת יותר עבים. מקפידים לפתוח עם קמח או סולת או סמולינה בנדיבות.
– מזלפים באמצע כל עיגול בצק 3-4 כפות שמנת להקצפה ומורחים במרכז כמו שמורחים רוטב עגבניות.
– מפזרים מוצרלה, תפוחי אדמה וקונפי שום ואופים בתכנית ‘פיצה’ בטאבון במשך 2 ו-1/2 דקות בדיוק.

פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מדורה, קונפי שום ומוצרלה
פיצה לבנה עם תפוחי אדמה מדורה, קונפי שום ומוצרלה

הערות ושדרוגים
– יש לכם בולגרית או ריקוטה בבית? תפזרו קצת על הפיצה.
– ניתן למרוח על הדפנות של הבצק מהשמן של השום. יוצא מושלם.
– במידה ואתם מכינים בתנור תקפידו ממש ממש שהתנור על הטמפרטורה הכי מקסימלית.
– אפשר לשמור את הבצק במקרר גם 24 שעות ויותר רק חשוב שיהיה מכוסה היטב.
– המתכון בשיתוף שריג היבואן הרשמי של נינג’ה.

1 תגובות

  1. רינת says:

    מושלם!!!
    את מתכוונת לתכנת הפיצה הדקה נכון?
    היא 5 דקות – אז לעצור באמצע? לא לחכות למלוא התכנית?

    ואשמח מאוד לעוד מתכונים – יש לי את הטאבון הזה והוא מהמם!!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend