פיצה! שירים את היד מי שלא אוהב את המאפה האיטלקי. תנו לי לנחש, לא הרמתם 🙂
כן, מסתבר שאם יש קונצנזוס אחד בארץ זה האהבה של כולם לפיצה. עם בצק דק או עבה, רוטב עגבניות קלאסי או רוטב שמנת. העיקר שיהיה בצק פיצה מעולה, רוטב איכותי ותוספות שאוהבים.
מאז שהקמתי את הבלוג אני מקבלת אינספור בקשות מגולשים למתכון לפיצה, אבל האמת היא, שעד לפני כמה שבועות לא מצאתי אחד כזה שיהיה באמת מושלם. אבל באמת.
ואז נזכרתי במעיין נדיר – שהיא קודם כל חברה ונשמה ענקית, וגם בשלנית ואופה אדירה. במשך שנים היא ניהלה עמודי סושיאל, ייעצה למסעדות ולמאפיות וגם בישלה בשלל מקומות, והיום היא בעיקר שותפה במקום שנקרא My Deli שמעבר לגבינות מכל העולם, דגים מעושנים ונקניקים מוכרים שם גם אוכל ודליקטסים (איזה מילה מעולה!) שמעיין מכינה.
מאז שאני מכירה את מעיין ידעתי שאם יש משהו שאני חייבת ללמוד ממנה זה איך להכין פיצה ועראייס. אז אחרי שהמתכון שלה לעראייס כבר עלה כאן בבלוג, והפך לאחד הויראליים והאהובים, הגיע זמן הפיצה. ועוד איזה פיצה!
כך יצא שלפני כמה חודשים נפגשנו, ביחד עם אפיק גבאי הצלם האהוב עלי, לבוקר של אפייה ואתם לא מאמינים כמה טעימה יצאה הפיצה וכמה סיפוק יש בפתיחה של הבצק, בהנחת הרוטב ובסידור התוספות. רק לראות אותה מהצד עשה לי לחייך יומיים. מדובר לגמרי במתכון שהוא בגדר לגזור ולשמור. וכמובן להכין.
אז נכון, לקח לי יובלות לעלות את המתכון לפיצה אחרי שהוא פורסם במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות. אבל היי, דברים טובים תמיד מגיעים קצת באיחור לא?
כמה קטנות חשובות:
– רוצו לעקוב אחרי מעיין באינסטגרם. היא מוכשרת בטירוף ואתם תלמדו ממנה מלא. ואגב, אם אתם רואים מנה שאתם אוהבים בפיד שלה ואין שם מתכון, פשוט תבקשו. יש לה כזה לב ענק שאני בטוחה שהיא תשלח לכם.
– המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
– הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי ואת מעיין באינסטגרם.
– תרווד/מגש עליו מניחים את הפיצה ומשם מעבירים לתנור אפשר לרכוש פה.
– גלגלת לחיתוך פיצה אפשר לרכוש פה.
והנה גם הצצה קטנה להכנת הפיצה על ידי מעיין נדיר. הצילומים המופלאים הם של אפיק גבאי
בצק פיצה שלא תאמינו שלא הכנתם קודם
מצרכים ל-3 פיצות משפחתיות:
500 גרם קמח פיצה (או קמח לבן רגיל)
2 גרם שמרים יבשים
5 גרם (1/2 כפית) סוכר
15 גרם (1 כף) מלח דק
330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים קרים
10 מ”ל (1 כף) שמן זית
לפתיחת הבצק:
50 גרם (1/3 כוס) קמח לבן
50 גרם (1/3 כוס) סולת
להרכבת הפיצות:
300 גרם מוצרלה מגורדת או קרועה לחתיכות קטנות (או גבינה צהובה מגורדת)
תוספות שאוהבים
עלי בזיליקום
אופן הכנה:
– מכינים בצק לפיצה: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים היבשים (קמח, שמרים, מלח וסוכר) ומערבלים במהירות איטית למשך דקה.
– מוסיפים את המים וממשיכים ללוש על מהירות איטית. כאשר נוצר בצק מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש כ-8 דקות.
– מזלפים את שמן הזית על דפנות קערת המיקסר ומערבלים עד להטמעת השמן כולו בבצק. אל תדאגו אם נראה שהשמן לא נטמע בבצק, כמה דקות קצרות וזה מסתדר.
– אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת, עם מגבת או ניילון מעל, למנוחה של כשעה בחוץ.
– מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 200 גרם ומכדררים לכדור בצק חלק.
– מקמחים כל כדור היטב ומניחים על שיש מקומח. מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח.
– חצי שעה לפני שרוצים להכין מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש (עדיף במצב טורבו למעלה ולמטה) ומניחים בתוך התנור תבנית הפוכה. אם יש לכם משטח מיוחד לפיצה כמו אבן שמוט אפשר כמובן להניח אותו.
– מערבבים בקערה את הקמח והסולת ומקמחים היטב את כדור הבצק בתערובת הקמח והסולת.
– פותחים בעזרת הידיים את הבצק לעיגול בגודל 25 ס”מ ומקפידים להשאיר שוליים עבים יותר מסביב. קחו בחשבון שהבצק קצת תופח בתנור אז עובי הבצק צריך להיות קצת יותר דק ממה שאתם אוהבים.
– מניחים את הבצק על משטח שטוח (ללא שוליים), מקומח היטב בתחתית בתערובת הקמח והסולת (למשל מגש או תרווד מיוחד לפיצה) ומורחים רוטב עגבניות בתנועות מעגליות שוות על כל הבצק פרט לשוליים.
– מפזרים מוצרלה או גבינה צהובה מגורדת בצורה שווה על הרוטב, מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור שחומם מראש (מחליקים את הפיצה לתבנית הלוהטת בתנור) ואופים במשך 7-12 דקות, תלוי בעובי הבצק שרידדתם. הבצק צריך לצאת זהוב מסביב עם גבינה נמסה באמצע.
– מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מיד.
– ואיך מכינים את הפיצה הלבנה עם הקישואים? פשוט. במקום רוטב עגבניות מורחים/מזלפים על הבצק שמנת מתוקה ומעל מפזרים בצורה חופשית פרוסות קישואים/זוקיני שיוצרים בעזרת קולפן, פרוסות של פטריות שמפניון ומעל הכל מפזרים מעט גבינה צהובה או פרמזן או מוצרלה. מומלץ גם לשדרג ולפזר, אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור, מעט קליפת לימון דקיקה ופלפל שחור גרוס.
רוטב עגבניות קלאסי לפיצה
מצרכים ל-4 פיצות:
1/2 בקבוק (350 גרם) מחית עגבניות פאסאטה או עגבניות מגורדת דק של חברה איכותית
קורט מלח
1/4 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית שום גבישי
1 כף שמן זית
אופן הכנה:
– מערבבים היטב את כל המצרכים.
טיפים ורעיונות לעוד סוגי פיצות
– מומלץ לסובב את הפיצה פעם אחת במהלך האפייה כדי לקבל אפייה אחידה.
– בגלל החום החזק, אפייה של פיצה מהירה מאוד ולכן חשוב לבחור תוספות שתהיינה מוכנות מהר או לחתוך אותן דקות יחסית.
– אם רוצים להוסיף ביצים, שוברים אותן על הפיצה 2 דקות לפני שהיא מוכנה. פשוט פותחים את דלת התנור, מוציאים טיפה החוצה ומניחים מעל ביצים.
– חשוב מאוד לקמח את המשטח עליו אתם מניחים את הבצק ומרכיבים את הפיצה כדי שיהיה קל להחליק את הפיצה אל התבנית הרותחת בתנור.
– רוצים להכין פיצה לבנה? פשוט מורחים על הבצק שמנת מתוקה במקום רוטב עגבניות ומפזרים מעל פרמזן או גבינה צהובה (במקום או בנוסף למוצרלה). מעל ניתן לשים כל תוספת שאתם אוהבים. מומלץ גם לשדרג ולפזר, אחרי שהפיצה יוצאת מהתנור, מעט קליפת לימון דקיקה ופלפל שחור גרוס.
– רעיונות לתוספות: פרוסות קישואים/זוקיני דקות שמגלפים בעזרת קולפן (כמו בתמונה של הפיצה הלבנה), פטריות טריות חתוכות לפרוסות או לרבעים, קוביות בטטה אפויה, זיתים, תירס, פרוסות אננס, רצועות בצל, ביצים, אנשובי, עגבניות מיובשות ועוד כיד הדמיון שלכם.
נראה חלום. איך אני אוהבת פיצה ביתית. ממש עשית חשק ♥ ובאמת אין על מעיין, מאגר בלתי נדלה של כישרון, יצירה וטוב לב.
היי אפשרי מקמח כוסמין או שלא יעבוד עם בקראסט?
כמה זה שני גרם שמרים בכפיות מגידה?
הכנתי אתמול את הבצק כבר פעמיים, לא תפח בכלל וזרקנו לפח מלאי אכזבה :/
מה עשינו לא בסדר?
שמתי רבע כפית שמרים.
צריך לשים שמרים עם סוכר וקמח ולא מלח
להשתמש במים פושרים
אחרי שיהיה בצק מגובש להוסיף את במלח
גם אנחנו . משהו לא נכון במתכון
לחצי קילו קמח שמים 1 כף שמרים יבשים
לדעתי יש טעות במתכון ומדובר ב20 גרם שזה 2 כפות.
כך אני מכירה לפי מתכונים אחרים.
המתכון מדויק וזאת כמות השמרים ♥ חשוב לעקוב אחרי ההוראות זמן ההתפחה פה קריטי כשמשתמשים בכמות כזו של שמרים.
כמה זמן זה בערך התפחה?
לפי כמות השמרים נדרשת התפחה במשך כמה שעות. בצק כזה אפשר להתפיח במקרר למשך יום ואפילו יומיים.
יצא מושלם ברמות,
התפחנו פעמיים ועשינו את המתכון המדוייק,
נכון לא תפח הרבה אבל לדעתי זה סוד הקסם לפיצה גמישה וטעימה .
יצא הכי טעים בעולם! תודה רבה!
חצי כפית שמרים זה 2 גרם.
זה לא אמור לתפוח הרבה.
העניין הוא להתפיח במקום חמים
ואז התפחה נוספת לאחר שמחולק לכדורים
יצא מושלם ברמות חבל שזרקתם את הבצק
2 גרם שמרים זה בערך רבע כף?
(אין לי משקל)
ככפית
כפית. לא כף
שתי שאלות:
1. שאלה שתמיד מציקה לי התנור צריך להיות על טורבו? חום עליון? חום תחתון?
2. האם כדאי לאפות חצי אפיה את הקלטיות ולהקפיא אותן? או להקפיא אותן בתור בצק
רק טורבו
אפשר לעשות אפיה של 4 דקות רק של הבצק ואז להוציא מהתנור ולהוסיף את הרוטב והגבינה ולהקפיא
אין לי מיקסר ): יש גירסה ללא? יש טעם ללוש בידיים? תודה!
בהחלט אפשרי
זה פשוט קשה יותר, אל תתפתי להוסיף יותר מדי קמח, זה יפגע במרקם הבצק.
תודה על המתכון. נראה מצוין. שאלונת- כשאני מעבירה את הפיצה מהתבנית בה אני מכינה לתבנית הרותחת בתנור, יש צורך בנייר אפיה? תודה מראש!
הי רחלי. לגבי הבצק, מופיע 2 גרם שמרים. הייתכן ? בדרך כלל זה -87 גרם (כף אחת) שמרים. אשמח לתובנות . תודה ולילה טוב
נראה מגרה רצה להכין
אשמח קודם לדעת כמה זה 2 גרם שמרים והאם מדובר על שמרים יבשים?
הכנתי החלפתי 200 גרם קמח לבן בקמח כוסמין מלא, השמטתי את הסוכר.
ויצא פשוט מושלם!
בצק רך אורירי וגמיש בטירוף!
מתכון מעולה
כף אחת שמרים זה 10 גרם.. לא 87
היי
במידה ויש רגישות לשמרים ( מסתבר שיש וזה פשוט כאבע בטן ונפיחות) יש אפשרות להחליף לאבקת אפייה?
הי, הכנתי ויצא מושלם תודה רבה! שתי שאלות:
1. הבצק לא תפח הרבה כמו במתכונים אחרים של פיצה, האם זה בגלל הכמות הקטנה של השמרים?
2. פתחתי את הבצק על משטח עץ מקומח היטב בקמח לבן וקמח תירס ובכ”ז הוא נדבק ולא החליק יפה לתנור. יש לך רעיון מה לעשות?
תודה
נראה מצוין!
אם רוצים להתפיח 24 שעות- יש צורך לשנות משהו במתכון?
וגם – 2 שמרים זה נכון? זה נשמע ממש מעט…
תודה!
אכן 2 גרם 🙂 אין צורך לשנות פשוט להתפיח במקרר מכוסה היטב שלא יווצר קרום יבש למעלה.
כמה זמן מתפיחים במקרר בערך?
לא תופח לי..
הכנתי את הפיצה פעם והיא הייתה מדהימה אבל פעמיים אחרונות שהלכתי בדיוק לפי מה שכתוב (מה שאני לא עושה בדרך כלל) לא תפח לי בכלל..
למה?
במתכון רשמת להתפיח בחוץ.. תוכלי בבקשה לתקן, ולהוסיף זמן התפחה משוער (יום/יומיים?)
תודה
האם ניתן להכין כפיצות אישיות ?
בטח, יצא מעולה
אם קונים קמח פיצה שיש בתוכו כבר שמרים (הקמח של אוסם המנופה עם שמרים, רשום שזה לפיצות וכו’) אז לא להוסיף שמרים?
הי רחלי , הבצק יצא לי רטוב מידי ולא אפוי , עשיתי הכל לפי ההוראות. מה את ממליצה לעשות? אולי לאפות דקה שתיים לפני שמכסים ברוטב וגבינות?
איזה כיף לחזור לספר שהפיצה יצאה מעולה!!!
היי רחלי, הכנו כבר כמה פעמים ויצא מאוד מוצלח, מפעם לפעם משתפרים עם הטכניקה. בפעם האחרונה שמתי לב שכתבת: “אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת, עם מגבת או ניילון מעל, למנוחה של כשעה בחוץ” – הכוונה היא שאין צורך לחכות שיכפיל את הנפח, אלא רק שינוח? כי בשלב הזה הוא באמת בקושי תופח ואנחנו מחכים לו המון זמן…
הי האם אפשרלוותר או להחליף את הסולת?
הי רחלי,
הכנתי היום לראשונה את הפיצה שלך,לאחר שנים של הכנת בצק שונה ובשיטה פשוטה יותר.
המתכון שלך מדהים!!!
תודה רבה ,🥰
מתכון מעולה,יצא מעולה.
אגב גם אני אני שואלת לגבי השמרים?כל כך מעט?
היי
אם אני משתמש ב 2 סוגי קמחים כמו חצי קג קמח לבן רגיל וחצי קג קמח מלא יש משהו במתכון שצריך לשנות להוסיף ?
מתכון מעולה
שאלה- אם אני רוצה להכין מראש, להקפיא ורק לחמם ביום ההגשה (הרבה אורחים-הרבה פיצות)- באיזה שלב הכי טוב לעצור?
היי רחלי, אני מתכננת להכין בבית ולקחת למקום אחר את הבצק. לאחר ההתפחה השנייה אם יקח כשעתיים- שלוש עד האפייה עדיף להשאיר בחוץ או להכניס למקרר?
היי רחלי, האם אפשרי להשאיר את הבצק לילה במקרר ?
יצא מצוין. תודה רבה.
השתמשתי בקמח פיצה מחיטת דורום.
נשמע מעולה! האם אפשר להכין חלק מהבצק כפיצה מתוקה? אם כן אשמח למתכון (:
בטח! אותו דבר רק עם נוטלה למעלה 🙂
הי.הבצק לא ממש תפח…איך מתפיחים במקרר? לכמה זמן?
היה נראה לי הזוי 2 גרם שמרים ובכל זאת זה מה ששמתי, בגלל שראיתי בתגובות שזאת לא טעות ופשוט התאכזבתי, כעבור שעתיים בחדר ללא מזגן הבצק נותר כפי שהנחתי אותו, לא תפח כלל
גם לי הבצק לא תפח בכלל לצערי.. הכנתי לפי המתכון ותהיתי, לא אמורים לשים את המלח בסוף כי הוא הורג את השמרים?
תודה רבה!
היי רחלי, לפני שאכין את המתכון יש לי כמה שאלות:
1. מה זה אומר להתפיח את הבצק בחוץ?
2. לאחר שיצרנו כדורים של 200 גרם כמה זמן התפחה בערך?
3. על כמה מעלות לשים את התנור? 190 טורבו זה בסדר?
4. חובה סולת?
הי,
הכנתי את הפיצה עם רוטב השמנת במקום עגבניות ותוך כדיי אפיה כל המרכז של הפיצה התנפח. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
מתכון מושלםםםםםםםםםםם יצא לי אחד הטעימיםםם
אחלה מתכון! כמה כדורים אמורים לצאת? אם 200 גר כל כדור? יצאו לי 5 פיצות אישיות😅
היי רחלי, פעם שנייה שאני עושה את המתכון והפיצות יוצאות מעולות!
שאלה- אחרי הוספת השמן (תוך כדי הלישה) הבצק הופך דביק מדי במגע. האם בשלב העברת הבצק מהמיקסר לקערה את מקמחת אותו טיפה כדי שיהיה נוח להעברה? (זה מה שעשיתי) או שאת מתעלמת מהדביקות ופשוט מתפיחה אותו ככה?
יש תחליף לסולת?
וואו וואו וואו!!!! איזה פיצות מדהימות יצאו!!! ממש כמו מפיצריה. תודה רבה רבה
כמה זה שני גרם שמרים בכפיות מגידה?
הכנתי אתמול את הבצק כבר פעמיים, לא תפח בכלל וזרקנו לפח מלאי אכזבה :/
מה עשינו לא בסדר?
שמתי רבע כפית שמרים.
היי אפשר לעשות את הפיצה עם קמח שמרים של אסם?
ובנוסף אם עושים עם קמח שמרים אפשר להתפיח במקרר 24 שעות?
האם אפשרי להכין עם קמח לחם / חלות? (עשיר בגלוטן)
המתכון הכי גרוע שעשיתי בחיים!
עשיתי כבר פעם שנייה, בפעם השנייה הורדתי קצת מהמים אבל עדיין יצא דביק, עדיין הפיצה הכי טובה שעשיתי
טעים!! טעים טעים, ולא מסובך.
ממש תענוג, תודה!
ממש ממש שמחה לשמוע. תודה רבה.
לא כתוב מה המעלות של התנור
גם אנחנו . משהו לא נכון במתכון
אם משתמשים בקמח המנופה של אוסם המיועד לפיצות ורשום שישצבו כבר שמרים, להוסיף בכל זאת שמרים לבצק או לא?
מוזר שרושמים משהו לא נכון במתכון ןמצד השני מיתפארים ומהללים.
אז מי צודק ?
אכן..הפיצה הכי טעימה בעולם!!תודה לך על המתכון!
הי כמה זמן צריך להתפיח את כדורי הבצק?
אפשר לשים קמח תירס בפתיחה במקום קמח לבן, יוצא פצצה
עשיתי לפי המתכון וזה לא תפח
המינונים לא היו טובים בכלל
יצא לי בצק יבש וקשה כמו אבן
המינונים לא היו טובים בכלל
יצא לי בצק יבש וקשה כמו אבן
מתכון פצצה ! הכי טוב שניסיתי מאמצת.
היי שאלה קטנה
אני רוצה להכין פיצות מוכנות קפואות מראש כולל רוטב ותוספת
האם לעשות התפחה ראשונה לרדד ואז להקפיא או לעשות התפחה שניה ואז להקפיא?
בצק פשוט מעולה! ממש כמו פיצריה!
הי האם בהתפחה השנייה אחרי שמחלקים לשלושה כדורים מקומחים, צריך לכסות ?