את המתכון הזה אכלתי בפעם הראשונה בבית של חברה טובה. אבא שלה, שנולד באנגליה, מכין את פאי הרועים באופן מופתי, בדיוק לפי הספר. וכבר בביס הראשון ידעתי שהתאהבתי.
בשכבות, בשילוב שבין הבשר עם הרוטב והפירה שסופג אותו, באיזון הנכון בין הטעם החזק של תבשיל הבשר לטעם העדין של הפירה ובעיקר בעובדה שמדובר לחלוטין באוכל שעושה נעים וחם בבטן. כזה שקשה להפסיק לאכול כי זה רך וביתי ונעלם בפה בשניות.
בעצם, מדובר פה בסוג של בולונז שהשתדך לפירה ושניהם ביחד הפכו לעונג גדול בהרבה מסך חלקיו.
ואגב, לפני שבוע שאלתי אתכם באינסטגרם אם כדאי להכין פאי רועים קלאסי עם בשר ופירה או מיוחד עם בטטה ועוף והרוב המוחלט בחר בקלאסי, אז הנה, לבקשתכם.
אם בכל זאת אתם רוצים לגוון, להפוך את הארוחה לטבעונית או לשדרג, יש למטה בהערות טיפים והצעות.
אל תפספסו:
- עוד מתכונים עם לארוחות צהריים: קובה פטטה של עדן דוד | תבשיל פתיתים עם כדורי בשר עם אפונה וגזר
- מחכה לשמוע ולראות איך יצא לכם. אני באינסטגרםוגם בפייסבוק.
פאי רועים מהחלומות
מצרכים לשכבת הבשר:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 גזר, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
2 כפות רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
מצרכים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה, קלופים
1 ביצה L
1/4 כפית אבקת שום (תבליני מימון)
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד ריכוך. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מומלץ להפריד את הבשר עם מזלג. חשוב לצרוב היטב את הבשר ולא לבשל אותו על אש נמוכה כדי שלא יתבשל ויהיה סמרטוטי. זה לוקח בערך 20 דקות.
– מוסיפים תבלינים, רסק ומים ומערבבים. מבשלים במשך 30-40 דקות וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט.
– בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים.
– מערבבים את הפירה עם הביצה ואבקת שום.
– מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30.
– שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה. שימו לב לעשות את השלב הזה בזהירות כי הפירה יותר יציב מהבשר ולכן הוא מושך איתו את התבשיל ומתערבב. פשוט לאט עם מזלג וגם אם מתערבב הכל מעולה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.
הערות ושדרוגים
– את תבשיל הבשר אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חצי במקפיא. זה מושלם עם פסטה, בתוך לחמנייה, מעל אורז, לצד פירה או ככה לבד.
– ניתן להוסיף לתבשיל הבשר גם 10-15 עלי בזיליקום קצוצים גס. מוסיפים אותם בשלב הוספת התבלינים.
– רוצים לשדרג? אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואפשר גם להחליף את הבקר בעוף טחון.
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הבשר בכוס עדשים שחורות לא מבושלות ואז מדלגים על שלב הטיגון שלהן. פשוט מוסיפים אותן אחרי טיגון הבצל והשום ביחד עם התבלינים והמים ומבשלים עד ריכוך. במידה ואתם מכינים טבעוני אני ממליצה לשים 2 גזרים ולא אחד.
מדהים! תודה
אשמח גם לדעת מאיפה הכלי היפה…
פוקס הום
אין צורך להמליח את הפירה? (בשלב הוספת הביצה ואבקת השום)
לפאי טבעוני, מה יחליף את הביצה בפירה?
בשר
אני מווסיפה לפירה (מ-4 תפוחי אדמה) 3 כפות שמן זית ורבע כוס חלב צמחי כלשהו + מלח , פפריקה אפשר גם כמה עשבי טיבול.
מה לשים במקום ביצים בתערובת לגרסה טבעונית?
זו פעם ראשונה שאני שומעת ששמים ביצה. שנים אני מועכת את תפוחי האדמה לפירה ללא ביצה וכך שמה על הבשר. אם את אוכלת גם לא כשר אפשר למעוך עם חמאה.
עשרים דקות לצרוב את הבשר? או שהכוונה 2 דקות
אני גם אשמח לתשובה
מה אפשר במקום תפוח אדמה או בטטה
אני אלרגית☹
ומתה פחם לנסות להכין נראה חלומיייי
הממ יו שאלה מעולה. אולי פירה כרובית?
האם לכסות בנייר כסף את התבנית או להכניס ככה לתנור ללא כיסוי?
תודה 🙏
את אלרגית לתפוחי אדמה? עדיף למות נראה לי
תגובה לא לעניין בכלל
היא מתכוונת להגיב על התגובה, לא ללגלג
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
תאכלי פסטה
את יכולה לעשות פירה מכרובית, זה נפלא
היי אפשר להכין הכל ולאפות למחרת?
אפשרי
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
אפשר לאפות בתבנית חד פעמית?
שום בעיה, פחות בריא אולי. אבל אם משתמשים בתבנית בגדול המתאים התוצאה מעולה.
שלום רחלי.
פאי רועים מושלם.
מתכון מדויק, תיבלון מושלם, לארוחת שבת, קצר מחמאות, וערב היה לחיך כולם.
תודה על מתכון נפלא זה.
זה פשוט מדהים!!!
אני שמתי את הפפריקה בזמן הטיגון וכמובן שלא כפית
אלא כף גדושה ,שמתי שתי כפות גדושות רסק
וזה יצא פשוט מדהים
הכנתי לשני אנשים וזה התחסל תוך 20 דק וכולם פתחו את המכנס , מתבשיל אחד!!
אם אתם מרגישים קצת לבד ורוצים מחמאות, זה המתכון!
היי:)
אם רוצה שיהיה לערב אבל רוצה להכין מראש.
עדיף לאפות ואז לחמם או להכין הכל לשים במקרר להרכיב ולאפות? או להרכיב לשים במקרר ולאפות ?
אשמח ממש למענה
מצטרפת לשאלה
תודה
עשיתי ויצא מדהים
היי רחלי,
חייבת לציין שמאז שגיליתי את האתר שלך אני מוקסמת. הוא גם יפה ומושך וגם המתכונים יוצאים מדוייקים בטעמים. נחלתי הרבה אכזבות מאתרים אחרים שמתכונים יוצאים דלוחים או לא הגיוניים ומאכזבים. אצלך- פשוט כל מתכון מצליח. אז המון תודה.
לאיזה גודל תבנית הכמויות? ובכלל יהיה קל יותר לעקרות בית קצת מתקשות במטבח אם יהיה רשום לכמה מנות או איזה גודל תבניות מתאימה הכמות המצויינת של המצרכים.
המון בריאות
כתוב. תבנית של 20/30
רק מאיפה התבנית ההורסת?
היי! אפשר לגרד בפומפיה את הגזר והסלרי? אני רוצה להכין לבני הבית וגם הפיצי בן ה9 חודשים יאכל, זה יהרוס את המרקם?
מתכון מושלם בעזרת השם יכין ❤👍👍
היי!
במה ממליצה להחליף את הביצה שנמצאת בפירה?
תודה 🤍
מה לשים במקום ביצים בתערובת לגרסה טבעונית?
אפשר לוותר על הביצים
יצא טעים! הוספתי קצת קינמון לבשר
ואווו מתכון מושלם!!! שני טיפים ששדרגו לי אותו ממש, להוסיף בבישול הבשר עשבי תיבול והמון, מעשיר את הטעם! ולקראת סוף האפיה למשוח בשמן זית את הפירה מלמעלה נותן לו צבע מדהים. תודה על המתכון♥
הכנתי פעם ראשונה לפי המתכון שלך.
היה פשוט מושלם!! הכל חוסל וכולם התעלפו… תודה!!!
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה
האם לכסות בנייר כסף את התבנית או להכניס ככה לתנור ללא כיסוי?
תודה 🙏
אני מכינה ללא כיסוי ויוצא מעולה
נראה יאמי😊
לא הבנתי כמה זמן לבשל את הבשר על אש גבוהה
ממש עד שהוא משנה את צבעו.
תודה על מתכון מצויין. הוספתי לתערובת הבשר כוס אפונה קפואה והילדים טרפו.
יצא מושלם!!!!!!!!
כל יום מבקשים שאני יכין את זה:) טעים אש!!
נראה ונשמע מעולה, אנסה להכין. רק שאני בטוחה שבאנגליה לא השתמשו בבהרט ובפפריקה מרוקאית.. (:
במידה ואין אבקת שום מה לשים?
חברים, פאי רועים טבעוני הוא לא פאי רועים!!! אז אנא אל תהרסו מתכונים ושמות מתכונים מסורתיים,,,
האם צריך לסנן את הבשר כמו לבורקס,?
מתכון מצויין!
מכינה כבר בפעם השלישית…
יצא נהדר. החלפתי את הסדר. הפירה מלמטה וקצת פרמז’ן מעל הבשר. ממש תודה
איכס
תגובה מגעילה , אף אחד לא מצמיד לך אקדח לרקה , רוצה כשר תאכלי כשר, מה עינינך מה מישהו אחר אוכל , פרמזן לבשר מוסיף המון טעם , גם בקציצות ,
צודקת דמוקרטיה
כל הכבוד
האם אפשר הודו טחון במקום בשר?
האם צריך לסנן את הבשר כמו לבורקס,?
איך כל המתכונים שלך כל כך מושלמים??? איך???
אם רוצים להוסיף גבינה – מתי ואיפה מוסיפים?
רחלי תודה לך
מתכון מעולה, היה יאמי
האם אפשר להקפיא?
יצא מאד טוב מלא טעמים מסורתיים מלאי כבוד
אפשר לעשות את התבשיל יום לפני ההגשה?
יצא מדהים! חבל שאי אפשר להעלות לפה תמונות 🙂
(גיליתי שאם מחכים יום הוא ממש מתייצב והבשר לא מתפרק מהפירה)
תודה רבה!
אפשר להכין יום קודם?
הכנתי לחג ויצאה ואוו!!!!!!
תודה רבה על המתכון הטעים!
רחלי מתכון מדהים!!! עשיתי אחד לאחד מה שאמרת. הוספתי מעט סילאן וזה פשוט אלוהי! תודה שהפכת את המתכון הזה לזיכרון בייתי של אוכל חם וטעים עם ניחוח שכל הבית אוהב ומחכה לו ♥️
אפשר לשים תחילה פירה באמצע את נבשר המטוגן 7שוב פירה ? איך מים בכמות שכזו לא יוצא יותר מידי מימי ? תודה
הי למען אלה שלא בשלנים ומבינים
את הבישול של 30 ד לעשות עם מכסה , על אש גבוהה כפי שהיה שלב לפני או מה?
תודה