מי שעוקב אחרי הבלוג בטח כבר יודע שאני מכניסה הביתה בשר/עוף פעם בחודש בערך, וגם זה לא תמיד. מה שזה אומר, פרט לעובדה שאני כמעט ולא אוכלת בשר, זה שברגע שזה קורה אני יודעת שאני צריכה להכין משהו שאני באמת אוהבת. בלי התחכמויות ובלי ניסיונות שאין לי מושג איך הם יסתיימו.
המתכון שלפניכם הוא אחד האהובים עלי ואני רצה איתו כבר הרבה שנים. התאהבתי בו ממש מזמן כשאכלתי מנה דומה (עם בקר במקום עוף) באחד הדוכנים האסיאתיים בקניון. ומאז, בכל פעם כשאני מגלה ברוקולי במקרר, עולה בי שוב החשק לאוכל הזה.
אגב, מה שאני ממש אוהבת באוכל הזה, שאפשר לשדך אותו לאורז או לנודלס ואפשר גם לאכול ככה בלי שום פחמימה ליד. והוא מתחמם מעולה במיקרו גם אחרי כמה ימים במקרר 🙂
כמה קטנות שממש חשוב לי שתקראו:
– כשמכינים מוקפץ בבית, כל מוקפץ, מוסיפים את הרטבים בסוף. אם תוסיפו בהתחלה תגלו שקיבלתם תבשיל עם מלא נוזלים במקום מוקפץ טעים עם רוטב.
– בכל זמן הטיגון, אבל בכל הזמן, מקפידים לשים את האש על הכי גבוהה. אנחנו רוצים צריבה ולא בישול/אידוי שיגרמו לירקות ולעוף להגיר נוזלים.
– חייבים להשתמש כאן במחבת רחבה או סיר רחב. המטרה היא שהירקות/עוף יגעו כל הזמן בתחתית הברזל החם מאוד ויצרבו. שוב, אנחנו מחפשים כאן צריבה ולא אידוי או בישול כמו תבשיל. ואפשר גם בווק, אבל בבקשה שיהיה חם בטרפת ואיכותי, למרות שמחבת רחבה תעבוד כאן טוב יותר כי יש לה יותר שטח שצמוד לאש.
– אפשר להגיש עם אורז/נודלס לצד המוקפץ ואפשר להוסיף את האורז/נודלס לתוך המוקפץ. אם מערבבים הכל יחד מומלץ להוסיף עוד 2-3 כפות רוטב.
– אני לא אוהבת טריאקי, בטח לא טובלת בו סושי שמנטרל את כל הטעמים העדינים של הדג/ירקות/אורז, אבל ספציפית כאן אני מחבבת אותו כי הוא מחזיר אותי למוקפצים של הקניון עם הטעם המתקתק/חריף.
– אם אתם אוהבים טעמים פיקנטיים/חריפים אפשר להוסיף 1/2 פלפל צ’ילי חתוך לקוביות קטנות בזמן הוספת השום.
– אם במקרה יוצא לכם להכנס לאחת מהחנויות שמתמחות בחומרי גלם אסיאתיים (כמו מזרח ומערב או דרגון) חפשו רוטב אננס ומנגו. 2 כפות ממנו לתוך כל מוקפץ ותגלו אושר מה הוא. באמת מדובר באחד הרטבים הכי משדרגים שיש.
עוף מוקפץ עם ברוקולי וקשיו בסגנון אסיאתי
מצרכים:
4 סטייק פרגית, נקי משומן מיותר וסחוס
1 כף שמן זית או כל שמן אחר שאתם מעדיפים
1 בצל לבן, קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף – לא חובה
1 ראש ברוקולי, כולל הגזע
1 זוקיני גדול או 2 קטנים, לא קלופים – לא חובה (מוסיף עוד ירקות לאוכל ומתאים בטעם)
1/2 כוס אגוזי קשיו, טבעי או קלוי
3 כפות רוטב טריאקי (או 3 כפות רוטב סויה + כף סילאן/סוכר חום/מייפל)
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צ’ילי (הנה מתכון לרוטב ביתי, הוא מושלם ממש)
1/2 כפית שמן שומשום
מלח
להגשה (לא חובה):
שומשום
עלי כוסברה
אופן הכנה:
– חותכים את הפרגיות והבצל לרצועות בעובי אצבע. פורסים את השום לפרוסות דקות.
– במחבת או סיר רחב (העיקר שיהיה רחב) מחממים שמן ומטגנים את הבצל במשך 3-5 דקות. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפרגיות והשום וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפרגיות מוכנות ומשנות את צבען. זה לוקח בערך 6-8 דקות. ממליחים.
– דקה לפני שהן מוכנות מגרדים, על החלק הדק בפומפייה, את הג’ינג’ר לתוך הסיר ומטגנים עוד דקה.
– במקביל, או אחרי שהפרגיות מוכנות, חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, את הגזע חותכים לקוביות קטנות או פרוסות דקות ואת הזוקיני לקוביות או חצי ירח.
– מניחים את פרחי הברוקולי בצלחת ושופכים מעל 2 כפות מים. מחממים במיקרו במשך 2 דקות.
– במחבת רחבה וגדולה (אפשר באותה מחבת של הפרגיות רק תוציאו אותם לצלחת שיחכו רגע), עם מעט שמן, מטגנים את קוביות גזע הברוקולי במשך 3 דקות או עד שהגזע מתרכך מעט. מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עד שהוא מתרכך ונצרב. חשוב לעבוד עם אש גבוהה כי אנחנו רוצים צריבה ולא בישול שיוציא נוזלים מהירקות.
– מוסיפים את פרחי הברוקולי (זכרו שהם כבר יחסית רכים כי שמנו אותם במיקרו) והקשיו ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות. המטרה היא רק לצרוב את הברוקולי מעט ולא להפוך אותו לסמרטוט חסר צבע. לא לשכוח כל הזמן לערבב שלא ישרף. ממליחים.
– מוסיפים את הפרגיות עם הבצל ומזלפים מעל טריאקי, סויה, צ’ילי ושמן שומשום. ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שכל המוקפץ שלכם עטוף ברוטב דביק וטעים. זה גם הזמן לתקן תיבול אם רוצים. אני למשל אוהבת את המוקפץ טיפה מתקתק אז אני מזלפת מעל כפית סילאן אם הטריאקי לא מספיק מתקתק לי.
– מפזרים שומשום ועלי כוסברה (אם רוצים) ומגישים לצד אורז. אפשר אגב לערבב את האורז לתוך המוקפץ ואז אני ממליצה להוסיף עוד 2-3 כפות טריאקי.
הערות ושדרוגים
– אפשר גם יותר מ-1/2 כוס אגוזי קשיו, הם טעימים בטירוף.
– כן, אפשר להשתמש בחזה עוף אבל קחו בחשבון שהוא מתייבש מהר אז לא לטגן אותו שעות.
נראה מעולה, אנסה בהקדם, הרוטב צ’ילי באמת מושלם!!
תודה רבה רבה! הוא לגמרי אהוב גם עלי
יכול לעבוד גם עם טופו/סייטן?
לגמרי! בול אותו אופן הכנה
עד כמה קריטי אם אין לי שמן שומשום?
ממש לא קריטי 🙂 יצא נהדר גם בלי
הוספתי גם אטריות אורז, פטריות ועוד נגיעה של רוטב ויצא פשוט מושלם!! ממש שימח אותי שזה לא עם רוטב תעשייתי. תודה רבה לך! ❤
טעים!!!!
כיף שאהבת!
נראה מעולה! אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
הכנתי ועכשיו אכלנו
יצא מושלם!!!!
תודה רבה את אלופה
הכנתי היום (השתמשתי בחזה עוף כי זה מה שהיה וברוקולי של סנפרוסט), גילוי נאות- שכחתי שום
יצא מושלם!!!!!!!!!! אם היה שום בטח היה יוצא טעים יותר
אני ובעלי (שלא אוכל ירקות ירוקים) נהנו מאוד
תודה רבה 🙂
היי, רק לעדכן שהכנתי את המתכון בשבת ויצא נהדר! מתכון טעים, פשוט ומדוייק, בהחלט אאמץ! תודה רבה על מתכונים נהדרים
בשמחה רבה! וכיף לשמוע.
מה עושה מי שאין לו מיקרו…
הי רחלי! נראה מדהים!
אם משתמשים בברוקולי קפוא?
אני חולטת במים רותחים 5 דקות
יש מצב להכין ללא בצל? (הבן שלי שונא בצל ומסרס לי את האוכל)
כן בטח, את לגמרי יכולה לוותר
חזה עוף יתאים?
יתאים רק חשוב שיהיה חזה עוף שלם. אם את יכולה אז עדיף פרגיות כי יש בהן יותר שומן ואז הן לא מתייבשות בתנור.
יצא מושלם!!! טעים ממש!!
האם ניתן להוסיף ירקות נוספים פנימה? ואם כן איזה מומלץ?
יצא מושלם!!! טעים ממש!!
היה לי חזה עוף ויצא ממש מיוחד
איזה כיף לשמוע! תודה רבה שחזרת לספר <3
מעולה מעולה מעולה! תודה❤️
בשמחה רבה <3
הכנתי עכשיו לילדים לצהריים של שבת וגנתי טעימה קטנטנה :;))) ויצא פשוט מושלםםםם!!! אני מאוהבת במתכונים שלך! ת ו ד ה
יא יא איזה כיף לשמוע!
מתי מוסיפים את הקשיו ?
אפשר בלי קשיו? עבור רגישים לאגוזים?
יצא נהדר
הילדים טרפו
תודה על המתכון
באיזה רוטב מנגו-אננס את משתמשת לשדרוג? מצאתי בחנויות רק צ׳אטני מנגו חריף/מתוק. תודה😍
אפשר להכין עם בורוקולי קפוא?
ואם כן, להפשיר אותו עד הסוף? או לא?
אפשר אבל קחי בחשבון שהוא יצא קצת יותר רך מהרצוי. וכן, חשוב להפשיר עד הסוף ולהפטר מכמה שיותר נוזלים.
החלפתי את העוף בנתחי “עוף” טבעוניים ויצא מושלם. בעלי טרף והוא בכלל לא טבעוני.
אפשר הוסיף כרובית? ואם כן, באיזו דרך?
אפשר להוסיף כרובית?
ואם כן, באיזו דרך?
הכנתי עכשיו!!! מושלם
הי לא רואה באתרי החברות שיש רוטב אננס ומנגו ואם כבר זה רק או מנגו לסלט או אננס לסלט. לאיזה רוטב התייחסת? מה יכול לשמש כתחליף?
מתכון מצויין., תודה. כדאי לשים לב ל”קטנות”. באמת טיפים מעולים למוקפץ
יצא מצויין! פעם ראשונה שמוקפץ בווק יוצא לי ממש טעים, כמו במסעדה, ולא מהההההה…..
במה אפשר להחליף את הקשיו?