אחד השילובים האדירים שיש – תפוחים מקורמלים עם ניחוח עדין של קינמון ביחד עם ריבת תפוזים שהיא קצת מתוקה וקצת מרירה ומאוד מזכירה את החורף.
אם יש לכם ריבה ביתית בבית או ריבה קנויה מ-100% פרי, זה כמובן עדיף אבל כל ריבה תעשה את העבודה. מעבר לבונוס של הטעם הריבה גם מותירה את הבצק רך בזמן שהתפוחים מפתיעים בכל ביס מחדש במרקם שלהם.
וכן, זה אותו בצק מופלא ונוח לעבודה מהמתכון לעוגת רוגלך. כבר אמרתי שאני מכורה לבצק הזה?
שושני שמרים במילוי תפוחים וריבת תפוזים
מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה – תחליפים בהערות למטה
2 ביצים L
קליפה מגורדת דק מתפוז אחד
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
למילוי:
4 תפוחים מכל סוג שאוהבים
3 כפות סוכר לבן
1/2 כפית שטוחה קינמון (ואפשר גם קצת יותר)
1 צנצנת ריבת תפוזים או משמשים
4 כפות סוכר חום
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לציפוי ולסירופ:
1 ביצה טרופה
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. לשים במשך 2 דקות.
– חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לבצק, לשים במשך 10 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר.
– בינתיים חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1 ס”מ (אין צורך לקלוף).
– במחבת רחבה או סיר רחב ושטוח מטגנים את התפוחים ביחד עם 3 כפות סוכר לבן וקינמון במשך 7-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים אבל עדיין שומרים על הצורה שלהם. חשוב לטגן על אש גבוהה כדי שהנוזלים יתאדו. אם נשארו לכם נוזלים בסיום הטיגון תעבירו אותם לקערה קטנה (לא לזרוק – בהמשך כתוב מה לעשות איתם). מצננים היטב את התפוחים המקורמלים.
– כשהבצק סיים לתפוח מחלקים אותו ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מפזרים מעל כל מלבן 1/2 מכמות התפוחים ו-1/2 מכמות הריבה בשלל מקומות. אני פשוט מניחה תלוליות קטנות של ריבה בכל מיני מקומות.
– מפזרים מעל סוכר חום ומניחים קוביות חמאה קטנות.
– מגלגלים כל מלבן כזה לרולדה ארוכה (מגלגלים מהצד הארוך כלפי פנים) וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ. מכל מלבן כזה אמורות לצאת 2 עוגות אינגליש (סה”כ 4 עוגות אינגליש או 2 עוגות עגולות).
– מניחים את שושני השמרים בתבניות אינגליש קייק, אחת ליד השנייה, ומכסים עם מגבת.
– מתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי. תלוי כמה קר בחוץ. קחו בחשבון שהבצק לא תופח הרבה וזה בסדר.
– מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהעוגות זהובות.
– בינתיים מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי. אם נשאר לכם נוזלים מהתפוחים מוסיפים אותם גם לסירופ הזה.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מצננים אותן במשך 10 דקות ואז מברישים בנדיבות בסירופ הסוכר.
הערות ושדרוגים
– במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
– אפשר לשדרג עוד יותר את המילוי ולהוסיף חמוציות, אוכמניות מיובשות או אגוזים קצוצים.
– ניתן לפזר מעל המילוי גם קוקוס לבן או קלוי בכמות של 2-3 כפות.
– אל תתקמצנו על הסירופ, הוא זה ששומר עליהן רכות גם ביום שאחרי. אז כמה סירופ? בערך כף על כל שושנה כזאת.
– במקום שמנת חמוצה אפשר לשים (בכמות זהה) – שמנת מתוקה, חלב, אשל, קרם קוקוס או מים.
– אתם יכולים לפדר את העוגה אחרי שהיא מתקררת במעט אבקת סוכר.
היי רחלי, העוגה נראית מצוינת, כמה גרם ריבה צריך? לצנצנת אין משקל סטנדרטי, בייחוד אלה שהן 100% פרי.
את התפוחים לתגן עם חמאה? שמן? או ללא כלום על מחבת?
אפשר להשמיט את הריבת תפוזים?