עוגת שוקולד ושקדים במרקם של סופלה – ללא קמח

Posted on
עוגת שוקולד ושקדים ללא קמח

למרות שהמתכון הזה מתפרסם כאן בבלוג לקראת החג, והוא אכן מתאים מאוד לפסח, מדובר בעוגה שמתאימה לכל יום אחר בשנה.

היעדר הקמח הופך את העוגה לשוקולדית במיוחד עם מרקם שנע בין בראוניז לסופלה – תלוי מאיזה איזור שלה אתם לוקחים את הביס. גם השקדים, שבעצם מחליפים את הקמח, רק מוסיפים לטעם הנפלא.

שימו לב שיש כאן גרסה חלבית וגרסה פרווה ושתיהן באמת מצוינות, שום פשרה אין בגרסה נטולת החלב אז תבחרו לפי המצרכים שיש לכם בבית או לפי הארוחה שאתם רוצים להגיש בסופה את הקינוח.

ולא, לא צריך להקפיץ כאן ביצים – רק לטרוף את כל המצרכים ביחד וקדימה לתנור.

ויש גם סרטון הכנה שתראו כמה קל להכין ♥

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

עוגת שוקולד ושקדים ללא קמח
באמצע מתקבל מרקם של סופלה ובצדדים בראוניז

עוגת שוקולד ושקדים במרקם של סופלה

מצרכים (קוטר 22 לעוגה יותר גבוהה או 24 לעוגה קצת יותר נמוכה):
200 גרם שוקולד מריר איכותי
150 גרם שמן קוקוס (לגרסה פרווה) או חמאה (לגרסה חלבית)
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L
3 כפות (30 גרם) קקאו
1 כפית גדושה (8 גרם) אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) קמח שקדים

לציפוי:
120 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל קרם קוקוס (לגרסה פרווה) או שמנת מתוקה 38% (לגרסה חלבית)
3 כפות שמן קוקוס

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס”מ.
– בקערה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה/שמן קוקוס וממיסים במשך דקה. מוציאים, מניחים לשוקולד להתרכך ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. אם השוקולד עוד לא נמס מכניסים אותו לעוד 30 שניות למיקרו.
– מוסיפים לשוקולד סוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים קקאו, אבקת אפייה וקמח שקדים ומערבבים היטב עד שאין גושי קקאו או שקדים.
-מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך 30 דקות או עד שהחלק החיצוני של העוגה יציב והפנימי מעט רך (אבל לא נוזלי). אל תחכו שכל העוגה תהיה יציבה אחרת היא תצא יבשה.
– מוציאים לשיש ובינתיים מכינים את הציפוי.
– בקערה בינונית שמים שוקולד, קרם קוקוס ושמן קוקוס וממיסים במיקרו עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– שופכים את השוקולד על העוגה ומיישרים על חלקה העליון. אם אתם אוהבים נזילות של שוקולד בצדדים כמובן שאפשר לתת לגאנש גם לזלוג החוצה קצת.
– מעבירים את העוגה למקרר לשעה או עד להגשה. מומלץ להגיש את העוגה כשהיא מחוץ למקרר חצי שעה כדי שתתרכך מעט ויהיה לה מרקם של סופלה.

עוגת שוקולד ושקדים ללא קמח
קלה להכנה ואפשר להכין אותה גם יום ויומיים לפני ההגשה

הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את העוגה עם ערימה גדולה של תותים חתוכים מעל ואפשר עם פטל או אוכמניות או דובדבני אמרנה קצוצים.
– במקום קמח שקדים אפשר להשתמש בקורנפלור או בקמח לבן רגיל (ואז היא תהיה עם גלוטן ולא כשרה לפסח).
– במקום שוקולד מריר בציפוי אפשר להשתמש בשוקולד חלב. רק שימו לב שאז העוגה תהיה חלבית.
– אפשר לאפות גם בתבניות אינגליש קייק, בתבניות מאפינס או בתבנית בקוטר 24 ס”מ ואז היא תצא קצת יותר נמוכה.

  • לשתף זה כיף

26 תגובות

  1. אסתר says:

    תודה רחלי!
    אף פעם לא השתמשתי בשמן קוקוס… האם יש לזה טעם של קוקוס?
    לא אוהבים את זה אצלנו ותמיד חששתי לנסות חג שמח!!!!

  2. איריס says:

    היי רחלי, תורה על מתכונים מדהימים♥️
    האם ניתן להכפיל את הכמויות לעוגה גבוהה או שזה יפגע בה?

  3. לי says:

    תודה על המתכון. הכוונה בקמח שקדים לשקדים טחונים?

  4. צוייגבאום דינה says:

    קמח שקדים נוצר מגריסה של שקדים?סליחה על הבורות 🙈

    1. חנה says:

      כן.

    2. רחלי קרוט says:

      בדיוק ♥

  5. רותם כהן יאיר says:

    היי האם ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה או שמן קוקוס תודה

  6. מלכי says:

    לא יעבוד עם שמן אגוזים?

  7. מלכי says:

    היי. לא יעבוד עם שמן אגוזים?

    1. שני says:

      היי, ניסית עם שמן אגוזים?

  8. ענת says:

    כמה זמן מראש אפשר להכין את העוגה?

  9. אנה says:

    עוגה מצויינת,אצלי אהבו מאוד

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע ♥

      1. שירן17 says:

        נראה מעולה !!!
        האם אפשר במקום הסוכר תחליף סוכר ,או שיורגשו טעמי -לוואי ?

  10. תיפ says:

    ראשית אומר שהכנתי את העוגה והיא נטרפה! אי אפשר היה להפסיק לאכול 🙂
    שנית, הכנתי חצי כמות כדי לנסות אותה ושמתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית. העוגה תפחה יפה אך כשהוצאתי מהתנור היא שקעה פנימה והתכווצה (חיפיתי על השקע בהרבה קרם שוקולד). מה עשיתי לא בסדר?

  11. הגר says:

    היי רחלי,
    תודה על המתכון:)
    אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית בקוטר 26 ס”מ?

  12. רון says:

    אנחנו לא משתמשים באבקת אפייה בפסח כמובן (הרעיון הוא הרי לא להתפיח כלום), אז איך אפשר להפוך אותה לעוגה לפסח? תודה

  13. רותם says:

    האם אפשר לשים פירות יער קפואים?

  14. רות says:

    עוגה פשוט מעולה. חובה לנסות

    1. רות says:

      הכנתי, הקפאתי ולאחר כשבועיים הפשרתי לקראת חג סוכות. תענוג כל ביס

    2. קרן says:

      האם אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים (כדי שתהיה טבעונית) ואם כן, מה הכמות?

  15. עדי says:

    בוקר טוב, נהנית מאד מהמתכונים הברורים והיצירתיין שלך. כיף גדול!
    משתדלת להפחית בסוכר לבן. איזו אופציה מתאימה לדעתך במקרה זה במקום כמות הסוכר הלבן שבמתכון?

  16. יעל says:

    איזה גודל תבנית מלבנית תתאים?

  17. פאני says:

    החי רחלי, מתה על המתכונים שלך! אני לא כל כך אוהבת קמח שקדים כי זה נותן לי טעם לוואי של מרציפן
    ניתן להמיר לקמח שיבולת שועל או כל קמח אחר? תודה 🙂

  18. אדוה says:

    היי,
    תודה על המתכון.
    יש לי ביצי מדיום האם לשים 5 או להשאיר 4 ביצים?

    תודה

  19. Shani says:

    היי! אפשר להחליף את הסוכר במייפל או דבש? תודה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend