עוגת סולת, תפוזים וקוקוס

Posted on
עוגת סולת, תפוזים וקוקוס. צילום: טל סיון צפורין

העוגה האהובה עלי – עוגת סולת ספוגת מיץ עם קוקוס שמוסיף לה טעמים קצת יותר מסקרנים. נפלא לצד התה של הבוקר.

עוגת סולת, תפוזים וקוקוס. צילום: טל סיון צפורין
רכה רכה ומלאה בניחוח משגע של קוקוס ותפוזים. צילום: טל סיון צפורין

עוגת סולת, תפוזים וקוקוס

מצרכים ל-2 עוגות אינגליש קייק:
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס שמן
1 כוס סולת
1 כוס קמח תופח
1 כוס קוקוס לבן

לסירופ:
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים פס נייר אפייה ב-2 תבניות אינגליש קייק.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים יחד עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
– מוסיפים מיץ תפוזים ושמן ומקציפים עוד דקה.
– מוסיפים סולת, קמח וקוקוס ומערבבים יחד רק עד שהקמח נטמע. ניתן להשאיר 2 כפות מהקוקוס לפזר מעל העוגה.
– מחלקים את הבלילה שווה בין 2 תבניות ואופים במשך 50 דקות או עד שהעוגה יציבה.
– בינתיים מחממים יחד מיץ תפוזים וסוכר עד שהסוכר נמס.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מזלפים על כל אחד מהן מחצית מהסירופ ומצננים. את יתרת הקוקוס, במידה והשארתם בצד, מפזרים על העוגה לפני הסירופ.

עוגת סולת, תפוזים וקוקוס. צילום: טל סיון צפורין
עוגת סולת נפלאה – הקפידו להשקות אותה במיץ כדי שתישאר רכה ועסיסית. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח + כפית אבקת אפייה.
– במקום קוקוס לבן אפשר לשים 3/4 כוס קמח שקדים/שקדים טחונים דק.
– אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 20 על 30.

38 תגובות

  1. מיכל says:

    מייפל במקום סוכר ילך?

    1. Nava says:

      האם יש את המתכון במידות? גרמים ומ”ל? תודה רבה!

      1. טל says:

        העוגה ממש מתפוררת לי.
        מה עשיתי לא נכון?

  2. אריאלה פיקסלר says:

    העוגה שאני הכי הכי הכי אוהבת, פק”ל שישי אצלי במטבח, ואיזו יפה טעימה ומתחסלת במהירות היא. תודה שהבאת אותה, מהממת שאת.

    1. זהבה חזן says:

      יישר כח נראית ממש טובה מי שרגיש לגלוטן מה אפשר במקום סולת?

    2. דגנית says:

      מתכון מוצלח העוגה הפכה להיות בתנור על בסיס קבוע בשישי

  3. מאירה says:

    אם איזו כוס משתמשים/כמה גרם?
    תודה ויום נפלא

  4. אסתר says:

    האם אפשר קורנפלור במקום סולת?

    1. Ruhama says:

      לא.

  5. אסתר says:

    אכלנו אותה חמה חמה מהמגש. אהבתי! סידרת אותנו לצאת הצום.
    תודה רבה

  6. אסתר says:

    אגב, לציין שהשתמשתי במיץ תפוזים קנוי 100% טבעי אלה שקונים במקררים בסופר..
    עדיין יצא מעולה.

  7. אתי says:

    מיץ תפוזים סחוט טרי או שאפשר גם מיץ תפוזים קנוי??

  8. אורית says:

    הכנתי עם קמח כוסמין 100% מלא,
    יצא מעולה!!
    מתכון ממש מוצלח

    1. יפעת says:

      ובימקום הסולת?

      1. מאיה says:

        הי, אני קניתי סולת ללא גלוטן של חברת תמי

  9. אזיטה says:

    העוגה יצאה מאוד שחומה בחלקה העליון. למה?

  10. ליזה says:

    וואו, העוגה יצאה כל כך טעימה , אי אפשר להפסיק לאכול. לגבי הסירופ- לטעמי אין צורך בסוכר שם. העודה מתוקה דיה

    1. מירה says:

      העוגה יצאה לי כבדה וטעימה
      מה ניתן לשפר שתהייה קלילה כמו בתמונה?

    2. Nava says:

      היא יצאה כל כך טעימה שאני תוהה אם אפשר לייצר ממנה גרסא שוקולדית. יש רעיונות? אולי קקאו במקום חלק מהקמח? אשמח לקבל טיפים. תודה רבה!

  11. nava spitzer says:

    הכנתי עם קמח שקדים במקום קוקוס יצאה עוגה טעימה מאוד! אפילו בלי סירופ שהתעצלתי להכין 🤭 תודה רבה!

    1. דגנית says:

      מתכון מוצלח העוגה הפכה להיות בתנור על בסיס קבוע בשישי

  12. Noa says:

    אפשר להקפיא?

  13. רעות says:

    אם יש לי ביצים m מה הכמות שצריך לשים?

  14. ליאת says:

    מאז שנתקלתי במתכון הזה, מכינה אותו מלאא.
    פשוט וטעים מאווודדד,
    תודה לך!

  15. נורית says:

    העוגה נהרסה ברגע ששפכתי עליה את הסירופ חצי כוס מיץ תפוזים לכל עוגה יצאה רטובה מידיי וגם לפזר את הקוקוס לפני .. נהרסה העוגה

  16. טלי says:

    העוגה מושלמת לאוהבי הקוקוס.
    מהסירופ לא צריך יותר מכמה כפיות שלא תהיה רטובה מידי.

  17. טל says:

    העוגה ממש מתפוררת לי.
    מה עשיתי לא נכון?

  18. דני says:

    עוגה פצצה. לא מתפוררת, טעימה וטובה

  19. דורית says:

    העוגה יצאה מצוין אבל את הקוקוס צריך לפזר מעל אחרי שזולפים את המיץ… אחרת הקוקוס גולש לצדדים .

  20. ענבל says:

    קיבלתי ארגז קלמנטינות וחשבתי לנסות את המתכון איתם במקום התפוז. היה חסר לי קצת שמן אז שמתי מה שהיה (בערך חצי מהכמות, אולי קצת יותר). יצא ואוו. תודה על המתכון המהמם.

  21. קרן says:

    האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה במקום תפוזים?

  22. תמר says:

    יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. נועה says:

    האם אפשר לעשות את העוגה בגרסה טבעונית?

  24. רות says:

    אני מכינה אותה עם 6 ביצים לפני האפיה אני שמה שקדים מולבנים
    וכאשר היא מוכנה אני מזגגת אותה בסירופ סוכר מעט מאד מים לימון ומי ורדים
    אבל גם כך היא נשמעת טובה

    1. רות says:

      רעיון נהדר לשים מי וורדים בעוגה. אנסה.

  25. אביגיל says:

    אפשר להכין אותה ידנית בלי מיקסר?

  26. נטלי says:

    מאיזו סיבה העוגה יוצאת נמוכה? אני שמה את אותן כמויות שרשמת..

  27. דליה says:

    אפשר מיץ לימון במקום תפוזים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend