מערבבים את מצרכי הבראוניז ומעבירים לתנור, בזמן שהבראוניז מתקרר מקציפים קצפת, מערבבים עם שוקולד ויש לכם מוס משגע שמניחים על הבראוניז. קצת קישוטים מעל ומתקבלת עוגת מוס שוקולד מדהימה ממש שתקצור המון מחמאות מכולם.
עוגת מוס שוקולד ובראוניז ללא קמח
מצרכים:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
¾ כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים L
2/3 כוס (80 גרם) קורנפלור או קמח שקדים
למוס שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
500 מ”ל שמנת להקצפה 38%
לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
½ מיכל (125 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– להכנת הבראוניז: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים שוקולד וחמאה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה.
– מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבלים לקבלת בלילה חלקה.
– מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ואופים ב-165 מעלות במשך 25 דקות או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימה עוד מעט רך אבל לא נוזלי. מצננים לגמרי במקרר לפני שממשיכים.
– להכנת המוס: ממיסים יחד את השוקולד עם 120 מ”ל (½ כוס) שמנת מתוקה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– במקביל מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אבל רכה. אל תגיעו למרקם חזק כמו זה שאפשר לזלף אלא רך יותר.
– מעבירים 1/3 מכמות הקצפת לשוקולד המומס עם השמנת ומערבבים. מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שנוצר מוס חלק.
– מניחים שקף או פס של נייר אפייה בתוך התבנית עם הבראוניז (בשוליים) ושופכים פנימה את המוס. מיישרים ומעבירים למקרר. בשלב הזה ניתן להגיש את העוגה ככה, כשהיא קרה ויציבה, או להוסיף ציפוי.
– לציפוי: ממיסים יחד שוקולד ושמנת עד לקבלת רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט (כדי שהרוטב החם לא ימיס את המוס) ושופכים על העוגה. מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או עד התייצבות.
– מחלצים מהתבנית ומגישים. לחיתוך נוח וחלק יותר ניתן להעביר את העוגה לשעה למקפיא ואז יותר קל לחתוך אותה.
הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה ממירים את החמאה בנטורינה, מחמאה או שמן קוקוס או כל שומן שמתקשה בקירור. שמן לא יעבוד פה. במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת מתוקה פרווה או להכניס קרם קוקוס למקרר ל-3 שעות ומעלה ולהשתמש רק בחלק המוקשה שמתגבש למעלה באותה כמות של השמנת.
– אפשר לעטר את העוגה מעל עם מקופלת, שברי אגוזים מסוכרים, פירות יער, פרחים אכילים, נשיקות מרנג וכו.
נראה מעולה!
אפשר להקפיא?
מחפשת מתכון שאפשר להכין כשבוע מראש.
הי, זה נראה ממש טעים וגם אהבתי איך שצילמת את זה