עוגת טחינה, מייפל ושקדים בחושה או: עוגת פלא

Posted on
עוגת טחינה, מייפל ושקדים

כבר כשהיא יצאה מהתנור ידעתי שאני אוהבת אותה. היה לה צבע זהוב יפהפה ומבעד לתבנית השקופה (לצערי אין משלוחים שלה לארץ כרגע – אפשר לראות אותה בסרטון) ראיתי את בועות האוויר הקטנטנות שרמזו לי על רכותה. אבל האמת היא, שרק אחרי שטעמתי אותה הבנתי כמה מופלאה היא. פלא של ממש. רכות שקשה להסביר במילים וקשה להעביר בתמונות.

והכי אהבתי? את טעמי המייפל העדינים והטחינה העשירה שביחד יצרו טעם מעודן של חלבה. ואת העובדה שהיא לא מתוקה מדי. ולא מכבידה. כזאת שהכי כיף להגיש לצד קפה או תה ולהנות ממנה. אני אומרת לכם – פלא.

צפו בסרטון הכנה

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

ואגב, עוד רגע ט”ו בשבט, חג האילנות והחקלאות המקומית. חג האדמה והטבע. ואם כבר באדמה ומקומיות עסקינן, העוגה הזאת היא כל מה שט”ו בשבט מסמל. טחינה מקומית נהדרת, תפוזים הישר מהפרדסים כאן מסביב ושקדים שמגיעים אלינו ממש עכשיו מהשקדיות היפהפיות. את המייפל אנחנו אמנם צורכים מקנדה אבל גם אותו אפשר להמיר פה לסילאן או דבש מקומיים.

עוגת טחינה, מייפל ושקדים
עוגת טחינה, מייפל ושקדים רכה רכה וענוגה
עוגת טחינה, מייפל ושקדים
עוגת טחינה, מייפל ושקדים – השילוב של הטחינה המעולה כל כך עם המייפל יצרו טעם עדין של חלבה. אין לתאר.

עוגת טחינה, מייפל ושקדים

מצרכים (לעוגת אינגליש או קוגלהוף קוטר 20):
2 ביצים L
1/2 כוס מייפל (ולא פחות)
1/2 כוס שמן (מכל סוג שאוהבים)
1 משחת וניל (או תמצית)
1/3 כוס טחינה גולמית – השתמשתי באל ארז המעולים
1/2 כוס מיץ תפוזים – תחליפים למטה
1 כוס קמח לבן
1 כף (שקית של 10 גרם) אבקת אפייה
2 כפות גדושות שקדים טחונים (קמח שקדים) – לא חובה

לעיטור:
1/2 כוס שקדים פרוסים
תרסיס שמן
1 כף שקדים טחונים (קמח שקדים) – לא חובה

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– בקערה גדולה שמים ביצים, מייפל, שמן, משחת וניל, טחינה ומיץ תפוזים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים קמח ושקדים טחונים וטורפים עד שהקמח נטמע והבלילה אחידה.
– משמנים תבנית אינגליש או תבנית קוגלהוף בקוטר 20. אם משתמשים בקוגלהוף, או כל תבנית שהופכים אחר כך, מפזרים בפנים פרוסות שקדים ושקדים טחונים. אם משתמשים באינגליש או תבנית עגולה שלא הופכים מפזרים את השקדים הפרוסים למעלה מעל הבלילה.
– מעבירים את הבלילה לתוך התבנית ואופים ב-170 מעלות, חום עליון תחתון במרכז התנור, במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה וקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– מצננים מעט וזוללים בהנאה.

עוגת טחינה, מייפל ושקדים
עוגת טחינה, מייפל ושקדים – מי מכין את התה?

הערות ושדרוגים
– אם אין לכם קמח שקדים/שקדים טחונים (זה אותו דבר) שימו בבלילה עוד 2 כפות קמח רגיל ובעיטור אפשר לוותר על השקדים הטחונים.
– במקום שקדים פרוסים לעיטור אפשר לפזר קוקוס לבן/קלוי או פקאנים קצוצים דק או לוותר לגמרי. עדיין יצא מושלם.
– במקום מיץ תפוזים אפשר חלב מכל סוג שאוהבים (צמחי או לא) ואפשר שמנת לבישול 15% או מים. ההעדפה היא לתפוזים אבל גם חלב או שמנת יעשו עבודה מעולה. מים יצא לכם סבבה אבל פחות עשיר.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא או לבן ולא לשכוח להוסיף אבקת אפייה.
– במקום מייפל אפשר סוכר או דבש אבל אתם חייבים לנסות את העוגה עם מייפל. לגבי סילאן, אפשר להשתמש בו אבל הוא פחות מתוק אבל צריך קצת להגדיל את הכמות.
– אפשר להחליף כאן את המייפל בתחליף סוכר (למשל סוויטנגו או אחרים דומים).
– אפשר להשתמש כאן במיץ תפוזים שסוחטים לבד או מיץ תפוזים סחוט שנמכר בסופרים.
– לעוגה בקוטר 24 מכפילים את הכמויות של המצרכים.
– המתכון בשיתוף טחינת אל ארז המעולה.

35 תגובות

  1. מיה says:

    הי רחלי.
    נראה טעים וקל 😅
    במשחת וניל…
    מה הכמות? כפית? כף?

    1. עדי אמרה says:

      הי, נראה מעולה! שאלה: מה זה 1 משחת/תמצית וניל?

      1. נטע says:

        בדיוק,גם אני תהיתי…ואם אני שמה תמצית אז מה הכמות ?…..

      2. הדר says:

        עוגה נהדרת. למעלה גם צנוברים הולך מצוין, רק אומרת…

  2. מישל says:

    אם ביצים מדיום, אז 3? 🙂

  3. שרי says:

    כל מתכון שלך יוצא בול! הרגת אותי רק מהתמונות!
    אהבתי שיש בנ מרכיבים בריאים❤️
    הולכת לנסות אותה🙏🏻

  4. תמר says:

    רחלי העוגה מסקרנת מאד ואכין בקרוב מאד.
    שאלה- בדרך כלל כשממירים קמח תופח בקמח רגיל מוסיפים כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח.לא כף. האם סתם טעית בהקלה או שזה מכוון?

  5. מתענינת says:

    ניראה שמדובר בעוגה טובה, האם אפשר ןוותר על הקמח בקמח שקדים? שואלת עקב הניסיון להצמד לקיטו. תודה

    1. קיטואיסטית חדשה says:

      אשמח לקבל תשובה על אותה השאלה, בכל אופן נגשת להכין עכשיו, ובמקום כוס קמח אשים כוס קמח שקדים מעניין אם יצליח לי

  6. שרה says:

    המרה של הקמח הקמח כוסמין מצריך תוספת של אבקת אפיה? ז”א יותר משקית אחת למתכון?

    1. טלי says:

      האם אפשר להכין את העוגה עם קמח שקדים בלבד?

  7. שרון says:

    הי
    מה הכוונה 1 משחת וניל?
    מה הכמות?
    ואם ממירים לתמצית וניל אז כמה לשים?
    תודה

  8. יהודית says:

    אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים לטובת הטבעונים ?

    1. ליאורה says:

      במה אפשר להמיר את הביצים ובאיזה כמויות לטובת הטבעונים במשפחה?

  9. ריבי says:

    נראה מצויין🤩 האם אפשרי לטבען ?

  10. חן says:

    היי 🙂 נשמע מושלם!
    בשינויים רשמת קמח כוסמין ולא לשכוח להוסיף אבקת אפייה.
    צריך יותר אבקת אפייה כשזה לא קמח לבן?.. או שזו פשוט הערה לא לשכוח את האבקה?
    תודה!!

  11. מיכל says:

    הי רחלי אלופה
    האם המתכון מתאים גם לקאפקייקס?

    1. יוהנס says:

      נראה טוב, חבל שאין נתוני משקל

  12. שרי says:

    בוקר טוב יש לך אתר מדליק ויופי של מתכונים
    לעוגה הזאת לא ענית לאף שאלה !!?? מוזר הרי את מפרסמת כדי שיעשו אותה יתעניינו ישאלו שאלות כדי שהעוגה תצא מצויינת כפי שאת מדגישה
    אז אשאל שאלה. מקווה שתעני ; ללא גלוטן האם קמח שקדים מתאים ליציבות העוגה ? או?
    תודה ושבוע טוב 🌷

    1. גלי says:

      גם אני חושבת ככה

  13. אילנה says:

    הי רחלי, נראה טעים מאד, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או שיבולת שועל? צריכה ללא גלוטן. תודה

  14. איריס says:

    הכוונה היא למייפל אמיתי, נכון?(:

  15. דסי says:

    הי,
    מצטרפת לשאלות קודמות – אם אני רוצה ללא גלוטן יש אופציה לעשות הכל קמח שקדים?
    תודה!

  16. אסנת says:

    הי, האם לשמור במקרר או בקופסא בחוץ?

  17. עליאן שירין says:

    הכנתי, יצרה נימוחה , קלילה וטעימה

  18. אסתי says:

    איך מטבענים? במה להחליף את הביצים?

  19. מאי says:

    יצא ממש לא טעים
    מבאס

  20. איה says:

    מאיפה התבנית? היא מזכוכית?

  21. לילי says:

    הכנתי עם דבש, ולא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי חלב. יצא פשוט חלום…. תודה על מתכון גאוני. בטוח נכין אותה עוד הרבה!

  22. דיקלה גבע says:

    עוגה מושלמת ברמות על חלל!!!!!!!! תודה רבה רחלי אין עלייך ❤️❤️❤️

  23. נכמי says:

    עוגה מעולה יאה אוורירית וטעימה מאוד
    מושלמת לקפה
    אפיתי באינגלישקייק
    שמנתי את התבנית עם טחינה

  24. נעמי says:

    מצטרפת לשבחים טעימה מאד וכה קלה

  25. רגינה ק says:

    אחת העוגות המאכזבות ביותר, נצמדתי למתכון בדיוק אך היא חסרת טעם לחלוטין!!

  26. מיכל says:

    תודה רבה על המתכונים הטעימים והמוצלחים.
    כמה לשים מהתמצית וניל?

  27. יעל says:

    רחלי, הכנתי והיא יצאה דחוסה… מה עשיתי לא בסדר?
    התחלתי לכתוב לך באינסטגרם גם אבל לא הספקתי לסיים את ההודעה 😊

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend