היא רכה ממש, מלאה בניחוחות מתוקים וחמים ומחביאה בתוכה קוביות של נקטרינות (או תפוחים) שהופכים אותה למלכה של החג.
אבל השוס האמיתי שלה, זה שאסור לכם לוותר עליו, הוא רוטב הקרמל-קוקוס. הוא גם מרטיב את העוגה ומשאיר אותה לחה ועסיסית לכמה ימים וגם מוסיף טעם קצת אקזוטי שמרים אותה למעלה.
וסמכו עלי, אף אחד לא יאמין לכם שהיא פרווה.
עוגת דבש רכה עם נקטרינות וקרמל קוקוס
מצרכים:
2 שקיות תה (עדיף בטעמים. למשל: פירות יער, לימון וג’ינג’ר וכדומה) + כוס מים
1/2 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס סוכר חום כהה
3 ביצים
2 ו-1/2 כוסות קמח תופח
1 כפית גדושה אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת זנגביל (ג’ינג’ר) – לא חובה
2 נקטרינות (או תפוחים)
לקרמל קוקוס ולעיטור:
1 כוס סוכר לבן
3/4 כוס קרם קוקוס (שימו לב שמאחורי הקופסה כתוב שיש 17% שומן ומעלה)
2 כפות שמן קוקוס (או חמאה לגרסה חלבית)
2-3 כפות קוקוס לבן – לעיטור מעל העוגה
אופן הכנה:
– ממלאים כוס במים חמימים, אפשר מהברז ואפשר להדליק קומקום ל-10 שניות ואז לכבות לפני שזה רותח. מוסיפים את התיונים ומערבבים. מניחים לתיונים לשחרר את הטעם והצבע במשך 5 דקות מינימום.
– חותכים את הנקטרינות לקוביות בגודל 1 ס”מ (כן, עם הקליפה).
– מניחים בקערה גדולה שמן (מתחילים איתו כי ברגע שהכוס משומנת, הדבש והסילאן שתמדדו בכוס לא ידבקו לדפנות הכוס), דבש, סילאן, סוכר חום וביצים. טורפים היטב.
– מוסיפים את התה שהכנתם, ללא התיונים כמובן, וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, קינמון וג’ינג’ר ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת ולא יותר.
– מוסיפים נקטרינות ומערבבים בעדינות.
– משמנים תבנית (אפשר 2 תבניות אינגליש קייק או 1 בגודל 22 או 24 או תבנית קוגלהוף כמו כאן בתמונה) ומעבירים את בלילת העוגה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות או עד שהקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי לפני שמוזגים מעל את הקרמל ומפזרים מעל קוקוס לבן.
אופן הכנת קרמל קוקוס:
– בסיר רחב, על אש בינונית, מניחים סוכר. ממתינים בסבלנות עד שהסוכר נמס בצדדים (בלי לגעת עם כף או כל כלי אחר כדי לערבב). מדי פעם מנערים מעט את הסיר כדי ששכבת הסוכר תגיע גם לדפנות שם הכי חם. כשמתחיל להיווצר נוזל בצדדים, מנערים לכיוונו את שאר הסוכר כדי שגם הוא ימס. זה לוקח בסביבות 10 דקות עד שכל הסוכר נמס אז סבלנות.
– במקביל, מביאים לסף רתיחה את הקרם קוקוס.
– כשכל הסוכר נמס ומקבל צבע חום ענברי מהמם מוסיפים, ממש בעדינות, את קרם הקוקוס החם ומיד מערבבים עם כף עץ. זהירות זה מבעבע כמו הר געש. ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב חלק ומבריק, בערך 5 דקות. אם נוצרת לכם סוכריה רכה בגלל חיבור הסוכר והקרם פשוט ממשיכים לערבב ולאט לאט היא תעלם.
– המרקם צריך להגיע לסמיכות שדומה לגנאש שוקולד/טחינה/ ריבה אחרי בישול. שזה אומר רוטב נוזלי ורך אבל סמיך.
– מוסיפים שמן קוקוס/חמאה ומערבבים במשך דקה. מורידים מהאש.
– עכשיו ככה, אם יצא לכם קרמל נוזלי מדי, אני ממליצה לתת לו לנוח 10-15 דקות בחוץ כדי שיסמיך ואז לזלף אותו על העוגה. אם יצא לכם קרמל סמיך, אפשר מיד לזלף אותו. בכל מקרה, קחו בחשבון שהקרמל מסמיך ככל שהוא מתקרר אז תזלפו מתי שהוא במרקם שהכי נוח לכם. קחו בחשבון שאם תזלפו אותו כשהוא סמיך הוא יותיר שבילי קרמל יפים על העוגה, אם תזלפו כשהקרמל נוזלי יותר, הוא ינזל למטה מהר ובעיקר ירטיב את העוגה. שזה נהדר כן? הכל תלוי איך אתם רוצים שהעוגה תראה ?
הערות ושדרוגים
– לטעמים יותר ‘חמים’ של העוגה אפשר להוסיף 1/4 כפית ציפורן, מעט הל, 1/2 כפית קפה נמס ו/או גרידת תפוז או לימון.
– במקום נקטרינות אפשר להשתמש בתפוחים או אפרסקים. במקרה של תפוחים עדיף לקלף אותם כי הקליפה שלהם קשה יותר מזו של הנקטרינות.
– ישאר לכם מהקרמל אחרי הזילוף על העוגה. המלצה שלי: העבירו אותו לצנצנת שקופה ויפה והגישו את הקרמל ליד העוגה כדי שכל אחד יוכל לזלף עוד מהרוטב המושלם הזה. הוא גם נהדר עם גלידה אגב.
– אני משתמשת בסילאן בעוגות דבש כי יש לו טעם יותר עמוק (ופחות מתוק) וצבע הרבה יותר כהה. מה שכן, ממש ממש חשוב להשתמש בסילאן טבעי ולא במוצרים שהם “בטעם סילאן”.
לא ברור מהי כמות הקמח.
אין אופציה לוותר על החמאה ברוטב? (אילוצי חו״ל… אין חמאה).
שמן קוקוס 🙂
בוקר טוב,
האם ניתן להכין את הקרמל מראש ? אך ניתן לשמור עליו? והאם אחרי שמסמיך ניתן לחמם כמה שניות במיקרוגל?
תודה
כן, בהחלט ניתן להכין מראש. אפילו יומיים-שלושה קודם. שומרים במקרר בצנצנת סגורה וכשרוצים להגיש מחממים 30 שניות במיקרו, מערבבים קצת ומגישים.
היי, העוגה נראית מעולה. העוגה לא מתוקה מאד?
אני קצת נרתעת מכמויות הסוכר והדבש/סילאן. אולי אפשר להפחית בכמויות? תודה 🙂
היא באמת לא מתוקה מדי, מה שמתוק כאן בעיקר זה הקרמל אז אם את בצד הפחות מתוק של הסקלה ממליצה בחום להגיש אותו בנפרד (אפשר קצת לחמם במיקרו לפני ההגשה) ואז כל אחד מזלף לעצמו כמה שהוא אוהב.
האם אפשר דבש חרובים במקום סילאן?
האם אפשר שמנת צמחית ריצ’ במקום קרם קוקס?
אפשר ואפשר 🙂
היי רחלי בבלוג של חן שוקרון היא המליצה להמיס חמאה להוסיף 2 כפות קמח ולמרוח על הקוגלהוף על מנת שיהיה ניתן לחלץ את העוגה בקלות…הבעיה היא עם עוגות כהות לאחר שמחלצים יש סימני קמח יש לך רעיון אחר כי עם הפטנט הזה העוגה יוצאת בשלמותה בלי בעיות תודה רבה
ספריי שמן והכל יוצא כמו שצריך. אלא אם התבנית שלך ישנה ואז מומלץ גם קצת סוכר מסביב
היי רחלי הקרנל התקשה לי פעמיים ונדרש
האם אפשר לערבב את כל מצרכי הקרנל יחד עד לפתיחה?
היי רחלי הקרמל התקשה לי פעמיים ונזרק
האם אפשר לערבב את כל מצרכי הקרמל יחד עד לרתיחה?
רחלי, אני פוחד מקרמל ואין לי בבית קרם קוקוס. למרות ההמלצה החמה שלך על קרמל קוקוס – במה אפשר להחליף אותו? אפשר בלעדיו? אפשר להכין רוטב פשוט יותר?
כפרוש! אפשר להמיר בשמנת מתוקה את הקרם קוקוס ואפשר בלי הקרמל אבל נשבעת שזה קלי קלות כי זה קרמל אחר מההוא שצריך לקרמל בו רק סוכר
שלום
יש לי תבנית קוגלהוף מסיליקון האם לדעתך טוב לאפות בה את העוגה?
היי
במידה ואין לי תבנית קוגלהוף, במה ניתן לאפות?
חייבת לציין שהכנתי וחטפתי כוויה של החיים מהקרמל!!
זה כל כך מסוכן חבל להטעות כאילו זה פשוט להכין
ובקלות הקרמל נשרף והופך להיות מריר
מאוד לא מומלץ להכין למי שאיננו מנוסה בהכנת קרמל זה מסוכן נורא