8 פעמים הכנתי את העוגה הזאת השבוע, 8 פעמים שבהן ניסיתי שלל מחבתות, כמויות שונות של שוקולד וחמאה וגם ניסיון לאפות את הבראוניז במחבת או בתנור. בסוף התקבל מתכון אחד אותו אהבתי במיוחד (יא, יצא לי חרוז) והוא זה שאני מביאה לכם כאן.
בעצם, מדובר במתכון שמכינים בתוך המחבת ובתוכה גם אופים. בין אם תאפו את עוגת הבראוניז האקסטרה שוקולדית הזאת על הגז או בתנור, את כל שלבי ההכנה כולל האפייה עושים במחבת אחת. ואתם יודעים מה זה אומר נכון? חסכון בכלים!
ואף מילה שכל מה שצריך כדי להכין את האושר המופלא הזה זה רק 5 מצרכים.
רק שימו לב:
– כדי לאפות את הבראוניז במחבת על הגז חשוב שתהיה מחבת איכותית, עם תחתית עבה ונון סטיק. אני השתמשתי בסוג של מחבת מאמייל איכותי אבל אחרי מיליון ניסיונות עדיף מחבת איכותית. כזאת שיש לה מכסה.
– אם תרצו לאפות בתנור, שם אגב ההצלחה מובטחת יותר בגלל שפיזור החום אחיד יותר (ההכנה אגב עדיין תהיה כל כולה במחבת על הגז), תצטרכו מחבת שיכולה להכנס לתנור ואין לה ידיות מפלסטיק.
– ואפשר גם להכין הכל במחבת רגילה פשוטה (או בסיר), שיש לכל אחד, ואת הבלילה המוכנה מעבירים לתבנית בקוטר 20 ס”מ, עדיף תבנית קרמיקה כזאת שמגישים בה אבל לא קריטי, ואז אופים בתנור בדיוק כמו שכתוב פה למטה בשלבים.
– עוד אופציה היא להעביר את הבלילה המוכנה, אחרי ההכנה שלה במחבת או בסיר, לתבניות מיני כמו אלה שמכינים בהן סופלה ולמלא עד 1/2 גובה ולא יותר. יצאו לכם קינוחי בראוניז עם לבה שוקולדית רותחת בפנים שהם חלום.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגת בראוניז שוקולד במחבת
- לגרסה לאל גלוטן ו/או פרווה קראו את ההערות למטה.
מצרכים:
100 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר (+50 גרם נוספים קצוצים)
1/2 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים L או 3 M
3 כפות גדושות קמח כוסמין תופח סוגת
להגשה:
80 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
גלידת וניל
אופן הכנה:
– במחבת נון סטיק איכותית ועם תחתית עבה יחסית (בקוטר 20 או 22), עדיף כזאת שיכולה להכנס לתנור, ממיסים את החמאה והשוקולד (150 גרם) על אש נמוכה ומקפידים לערבב כדי שהשוקולד לא ישרף.
– כשנוצר רוטב שוקולד מבריק מכבים את האש ומוסיפים סוכר. טורפים חצי דקה רק עד שהסוכר נעלם. שימו לב שבשלב הזה האש כבויה.
– טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים למחבת. טורפים היטב עד שהן נטמעות לגמרי בבלילה.
– מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע.
– מוסיפים את יתרת השוקולד (שימו לב שהשוקולד יהיה קצוץ גס ואפשר גם שוקולד צי’פס) ומערבבים. האש בשלב הזה עדיין כבויה.
– ועכשיו 2 אופציות: אם המחבת שלכם עבה ואיכותי, וכמובן נון סטיק, אפשר לכסות עם מכסה שסוגר היטב ולאפות על הגז, על אש נמוכה, במשך 10-15 דקות תלוי בהולכת החום של המחבת. מומלץ לפתוח אחרי 10 דקות ולראות שהשוליים יציבים והאמצע קצת רוטט. אופציה נוספת, וקצת יותר בטוחה, היא להעביר את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות במשך 15-20 דקות. כך או כך, חשוב לשמור על הבראוניז שלא יתייבשו ולהקפיד שהאמצע ישאר רוטט ורך.
– ממיסים שוקולד ושמנת במיקרו או בסיר קטן, שופכים מעל עוגת הבראוניז ומגישים – הכי טעים בליווי גלידת וניל.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש בקמח לבן תופח.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לבראוניז אגוזים קצוצים דק (עדיף שיהיו קלויים קודם) או דובדבני אמרנה קצוצים או 1/2 כפית נס קפה או שוקולד חלב/לבן קצוץ גס.
– לגרסה פרווה ממירים את החמאה בכמות זהה של שמן קוקוס או נטורינה או מחמאה. את השמנת המתוקה ברוטב אפשר להמיר בקרם קוקוס, חלב צמחי או שמנת פרווה.
– לגרסה ללא גלוטן ממירים את הקמח ב-2 כפות קורנפלור + 2 כפות קקאו.
– המתכון בשיתוף סוגת.
אפשר גם בכיריים אינדוקציה?
האם לא צריך להוסיף אבקת אפיה בגרסה ללא גלוטו?
אפשר להחליף בשמן רגיל?
פשוט וקל.
מתכון מעולה לילדים, הבת שלי (8) הכינה לבד.
השימוש בממש כלים זה יתרון גדול שהילדים נכנסים למטבח 🙂
אמאלהההה
האמת שרציתי פרווה
השתמשתי ברבע כוס שמן
יצא מושלםםםםםםם
קל וטעים ממששששש
תודה רבה 🙂