עוגת ביסקוויטים מושלמת של עדי כהן

Posted on
עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן

שבוע אחרי ששברה את הרשת (והעיתון) עם עוגת המספרים המטורפת שלה, עדי כהן מפציצה שוב והפעם עם מתכון מדהים ל… עוגת ביסקוויטים!

אתמול, דקה אחרי שראיתי את העוגה שלה באינסטגרם, זאת שגרמה לי לרוץ לסופר ולקנות שמנת מתוקה, הבנתי שגם אתם חייבים להנות מהעונג הזה וביקשתי מעדי אישור לפרסם את המתכון והנה הוא לפניכם.

מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם! תייגו אותי ואת עדי באינסטגרם כדי שנראה את העוגות שלכם <3
הנה העמוד המהמם של עדי: https://www.instagram.com/adidicohen1990/
והנה גם העמוד שלי: https://www.instagram.com/raheli/

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
תראו כמה שהיא יפה! אין, הבחורה כשרון מהלך. צילום: עדי כהן

עוגת ביסקוויטים מושלמת

מצרכים לתבנית 20X20:
1 שרוול פתי בר
1/2 כוס חלב (לטבילת הביסקוויטים)

לקרם קצפת:
500 מ”ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
100 מ”ל (1/2 כוס) חלב
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת מסקרפונה
4 כפות אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:
80 גרם שוקולד מריר
80 מ”ל (1/3 מיכל) שמנת מתוקה 38%

אופן הכנה:
– מניחים רינג/פורמה בגודל 20 על 20 על תבנית תנור עם נייר אפייה ושמים שקף בדפנות הרינג (4 רצועות נפרדות). אם מכינים בתבנית פשוט שמים את השקף מסביב ומניחים נייר אפייה בתחתית התבנית.
– מקציפים את כל מצרכי המילוי ביחד עד לקבלת קרם יציב אבל לא קשה מדי.
– טובלים את הפתי בר בחלב (טבילה קצרה) ומניחים בתוך הרינג בשכבה אחידה וישרה.
– מורחים מעל שכבת הביסקוויטים 1/3 מכמות הקרם ומכסים בשכבת פתי בר נוספת. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרם והפתי בר ומסיימים בשכבת הקרם.
– מכניסים את העוגה למקפיא לשעה.
– בינתיים ממיסים את השוקולד והשמנתה המתוקה במיקרוגל (בפולסים של 30 שניות) עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– יוצקים את השוקולד על העוגה הקפואה ומחזירים לעוד 10 דקות למקפיא.
– מחלצים את העוגה מהרינג ומוציאים את השקף.
– מעבירים את העוגה למקרר ל-4 שעות לפחות, עדיף למשך הלילה, ומקשטים איך שאוהבים.

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
רואים את השכבות? שלמות, פשוט שלמות. צילום: עדי כהן

הערות ושדרוגים
– אפשר לקשט מעל בתלוליות קצפת וסוכריות צבעוניות כמו פה ואפשר גם להניח תותים חצויים, שברי מקופלת או כל ממתק שוקולד אחר שאתם אוהבים.
– במקום שוקולד מריר בציפוי אפשר גם שוקולד חלב.
– אפשר כמובן להכין גם בתבנית רגילה (ולא רינג) אבל אז יהיה לכם קצת יותר קשה לחלץ אותה. במקרה הזה ממש חשוב להעביר למקפיא ולחלץ ישר כשהיא קפואה.
– אל תוותרו על השקף מסביב, זה עולה שקלים בודדים בחנויות אפייה ומייצר צידי עוגה חלקים ויפים.
– במקום פתי בר וניל אפשר להשתמש גם בפתי בר שוקולד.

עוגת ביסקוויטים. צילום: עדי כהן
הדרך הכי מתוקה וטעימה לסגור או לפתוח את היום. צילום: עדי כהן

46 תגובות

  1. עדי says:

    פשוט מרהיב! איפה משיגים כאלו סוכריות צבעוניות משגעות?

    1. רחלי קרוט says:

      תודה! כל הקרדיט לעדי האלופה.
      יש במתוק נט בראשון לציון וגם בגרובשטיין.

  2. רותם says:

    למה צריך בעצם אינסטנט פודינג? המסקרפונה לא תחזיק את זה גם בלי הפודינג?

    1. רחלי קרוט says:

      בעיקר בשביל הטעם, וגם כדי לקבל מרקם ממש יציב.
      מניסיון של השבוע (ממש במקרה) עם מתכון אחר, הקצפתי שמנת מתוקה והוספתי גבינת שמנת (שהייתה מאוד יציבה במקרר) ולא היה מספיק יציב אחרי הקירור כמו מוס שאמור להחזיק עוגה.

      אבל אם לא אוהבים אפשר להשמיט, מקסימום אוכלים עם כפית מהתבנית 🙂

  3. סיון says:

    שלום אפשר פרווה ואם כן איזה תחליפים ?

  4. דנה says:

    איך יצאו לך תלוליות קצפת כל כך יציבות ויפות? את מוסיפה משהו לשמנת?

    1. רחלי קרוט says:

      אני תיכף אשאל את עדי אבל לרוב כדאי להוסיף 1-2 כפות פודינג וניל שמייצבות את הקצפת.

      1. Tanya says:

        איך מכינים את הקצפת לקישוט?

  5. נועם says:

    האם אפשר להחליף את המסקרפוננ בגבינת שמנת?

  6. טלי says:

    בהנחה שמעל השוקולד אני רוצה לפזר סוכריות. באיזה שלב צריך לקשט?

  7. שרית says:

    אכן יצאה עוגה יפה ויציבה, אבל לנו היתה חסרה מתיקות. האם באמת כל המתיקות אמורה להגיע מה-4 כפות אינסטנט פודינג? בפעם הבאה לגמרי נוסיף סוכר/סוכר וניל/אבקת סוכר.

    1. קרן says:

      אפשר להכין את העוגה יומיים לפני??

    2. מור says:

      גם אותי מעניין אם לא צריך סוכר…

  8. סיון says:

    אפשר להשמיט את הגבינת מסקרפונה או לשים גבינה אחרת?לא מוצאת בסופר מסקרפונה

  9. שושי ויקו says:

    נראה מדהים!!!, נהנית מאד מהמתכונים שלך, אשמח לדעת איפה קונים את הנייר תחת העוגה ואת הקרטון, תודה רבה

  10. אלינור says:

    האם ניתן לעשןת בתבנית עגולה?

  11. נעמה says:

    מצטרפת לשאלה, האם אפשר בלי מסקרפונה?

  12. שירה says:

    היי, אפשר להחליף את מסקרפונה בגבינת שמנת 24 אחוז?

  13. קרן says:

    היי! אפשר להחליף את המסקרפונה בשמנת חמוצה 27%?? אולי זה ידרוש גם תוספת סוכר בעצם? (עוגת יומולדת לגן ?)

    1. רחלי קרוט says:

      הבעיה ששמנת חמוצה היא לא גבינה עמידה ויציבה. אפשר גבינת שמנת בטעם טבעי.

      1. אורין says:

        היי אם חסר לי חלב האם זה קריטי למרקם ??

  14. קרן says:

    באיזה צנתר יוצרים את התלוליות היפות האלו?

    1. רחלי קרוט says:

      צנטר פרח

      1. גלית says:

        אפשר תמונה, כי יש לי צנטר פרח, אך הקוטר שונה… אפילו לינק לקנייה יעזור. תודה

  15. שילהב says:

    הכנתי את העוגה יצא טעים מאוד! התבנית שלי היתה ענקית אז הייתי צריכה להוסיף עוד חצי כמות מהמצרכים.. אבל אף אחד לא התלונן שיצא יותר מידי;)

    1. רחלי קרוט says:

      חחח איזה כיף לשמוע! ואף פעם אין יותר מדי עוגת ביסקוויטים 🙂

  16. לירון says:

    הי אפשר להחליף את המסקרפונה בריקוטה?

  17. גלית says:

    טעימה מאוד!!! תודה! אשמח לדעת עם איזה צנטר הזלפת מלמעלה…

  18. ירדן says:

    היי, רציתי לדעת האם אפשר לקשט את העוגה לילה לפני שמגישים אותה או שצריך לקשט אותה עם הקצפת קצת לפני ההגשה?

    1. הילה פימט says:

      קישטת בסוף לילה לפני ?

  19. מורן says:

    היי לכמה אינגליש קייק מספיק המתכון??

    1. זוהר says:

      הכנתי לפי הכמויות, לי יצאו 2 אינגליש קייק

  20. גילי says:

    היי רחלי,
    האם אפשר לשים חבילת מסקרפונה ולהוריד שמנת מתוקה אחת?
    האם אפשר להמיר את השמנת מתוקה בציפוי לשמן קוקוס?
    תודה!

  21. גילה says:

    נראה מעולה, האם ניתן להשתמש בגבינה לבנה רגילה (5%)?

  22. שירי says:

    היי רחלי,
    האם אפשר לוותר על המסקרפונה? אני פחות אוהבת טעם גבינה בעוגות…
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      במקרה הזה היא חשובה לייצוב של העוגה. אפשר גבינת שמנת בטעם טבעי אבל אז צריך לאזן אותה עם סוכר כי היא חמצמצה.

  23. הילה פימט says:

    אם אני צריכה להביא את העוגה בבוקר למחרת, אני יכולה לקשט ערב לפני ולהכניס למקרר או שעדיף לקשט ממש לפני שמגידים בבוקר ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר לילה קודם בלי בעיה

  24. שירה says:

    היי רחלי, האם הקרם יוצא מתוק מספיק ללא הוספת אבקת סוכר? תודה רבה

  25. מורן says:

    את מניחה את הרינג רק על נייר האפייה? בלי שום דבר למטה? זה מצליח להחזיק את העוגה?
    ואחכ מעבירה את הדף אפיה למגש חד פעמי יפה?

  26. הדס says:

    לדעתי זו אולי עונה שמצטלמת יפה אבל מבחינת טעם פחות עובד .. המסקרפונה לא מוסיפה ואף הורסת.. לא ממליצה

  27. ליטל says:

    הי. בדרך כלל אני הרוסה קרוסה ומעולפת על המתכונים בבלוג. הפעם – מזל שטעמתי את הקצפת והמסקרפונה קודם, היה חסר סוכר באופן משמעותי, ואם הייתי עושה את העוגה ככה היא היתה יוצאת מאוד מאוד תפלה. הוספתי די הרבה אבקת סוכר עד שהרגשתי שהמתיקות מתאימה, ועדיין, יש לי הרגשה שעשיתי קרמים טעימים יותר מזה. עכשיו בהקפאה, נראה איך היא תצא…

  28. אפרת says:

    לא צריך סוכר תערובת? הכנתי ויצא תפל, הוספתי סוכר על דעת עצמי אבל הייתי שמחה לכמויות מדויקות

  29. עדי says:

    היי רחלי, יעבוד קרם פרש במקום מסקרפונה?

  30. זוהר says:

    המתכון פצצה תודה רבה! הדבר היחיד הוא שלטעמי חסרה מתיקות בקרם. הוספתי אבקת סוכר עד שזה הרגיש לי מתוק מספיק

  31. תמר says:

    מתכון מושלם.. ראיתי שהרבה כתבו שלא מתוק מספיק. עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא בול. לא מתוק בטירוף אךא מעודן אבל מניחה שזה עניין של טעם. אני ממליצה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend