אורז רך רך משובץ בפרגיות, בצל מקורמל ושום עם מעטפת של חצילים צרובים. אופים בתנור ומתקבלת מעין עוגה הפוכה מהממת שנחתכת ממש מהמם והופכת לכוכבת של הארוחה. והכי כיף? זה טעים ממש גם יום ויומיים אחרי.
לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם.
עוגת אורז ופרגיות במעטפת חצילים
מצרכים:
3 כפות שמן זית
1/2 שקית בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
500 גרם קוביות או רצועות פרגיות
2-3 חצילים יפים וארוכים
2 כוסות אורז עגול או אורז לסושי
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
4 כפות סילאן
2 כפיות שטוחות מלח דק
1/4 צרור עלי פטרוזיליה – לא חובה
אופן הכנה:
– שמים את האורז בקערה עם הרבה מים ומאפשרים לו להתרכך במים במשך 30 דקות או עד השלב שבו נצטרך את האורז.
– חותכים את החצילים לפרוסות בעובי ½ ס”מ ומניחים על נייר סופג. ממליחים מעט ומשאירים בצד עד לשלב הטיגון.
– מטגנים את הבצלים בסיר סוטאז בקוטר 24 עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הפרגיות ומטגנים יחד עד שהפרגיות משנות את צבען. ממליחים מעט ומזלפים כף סילאן. מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות יחד.
– מוציאים את הפרגיות והבצלים מהסיר לקערה.
– מייבשים את החצילים, במידה והם רטובים אחרי שהגירו נוזלים, בעזרת נייר סופג ועכשיו כמה אופציות. אפשר לטגן אותם בסיר עם שמן זית או לטגן עם תרסיס שמן או לאפות בתנור עם תרסיס שמן מעל החצילים ומתחת. העיקר שהחצילים יהיו צרובים יפה.
– מסננים את האורז מכל המים ומוסיפים בהרט, כורכום, פפריקה, 3 כפות גדושות סילאן, מלח ועלי פטרוזיליה קצוצים דק. מערבבים.
– מוסיפים לקערה עם האורז את הפרגיות ומערבבים.
– מרכיבים: בסיר סוטאז’ שהכנו בו את הפרגיות מניחים את פרוסות החצילים כך שיכסו את הדפנות. את יתר החצילים שמים באמצע לסגור חורים. אם יש מקום שלא מכוסה בחצילים – לא נורא.
– שופכים פנימה את האורז עם הפרגיות ומהדקים מעט.
– שופכים פנימה מים פושרים עד לגובה 3 ס”מ מעל האורז.
– אם יש לכם פרוסות חצילים שמציצות מהצדדים תקפלו אותם מעל האורז עם המים.
– מכסים עם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומוודאים שאין שום מקום שהאדים יברחו.
– מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות למשך שעה וחצי ואז עוד חצי שעה ב-160 מעלות.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם באורז בסמטים או פרסי אבל הם פחות דביקים ולכן יש אפשרות שהעוגה לא תעמוד לגמרי. עדיין יצא מאוד טעים.
– אתם יכולים להוסיף, בזמן הוספת העוף, גם ירקות כמו קישואים, בטטה, דלעת, כרובית וכו. רק לחתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ בערך.
– במקום פרגיות אפשר רצועות פילה/חזה עוף.
– אל תוותרו על הסילאן הוא מאוד מוסיף לטעם וגם לצבע המקורמל של האורז.
– המתכון בשיתוף סנפרוסט.
חסר במתכון 10 שיני שום (מופיע באינסגרם)