למרות שאני מאוד אוהבת שוקולד, איכשהו דווקא עוגיות שוקולד אני פחות מחבבת. אולי בגלל טעם החמאה הדומיננטי או בגלל הפריכות שמזכירה לי חטיף יותר מאשר קינוח. כך או כך, לרוב אעדיף ממתקי שוקולד על עוגיות.
להוציא העוגיות האלה.
יש להן לב פנימי רך ונמס בפה, מעטה דק ומעט פציח שמעיף לתוך חלל הפה אבקת סוכר ומראה שעושה חשק לזלול אותן מבוקר ועד ערב. עם תה או בלעדיו.
בשבועיים האחרונים ניסיתי 5 פעמים להכין אותן, הן תמיד יצאו יפות אבל לא סופר טעימות. בסוף, מי שהציל את המצב היה החבר הקבוע שלי במטבח – טחינה!
איכשהו הוא תמיד מציל אותי.
כשהבנתי שלעוגיות יש טעם קצת שטוח ומשעמם והן גם לא מספיק רכות, נזכרתי שטחינה יכולה לפתור בדיוק את שתי הבעיות האלה. היא גם תוסיף טעם עדין של חלבה, שכידוע משתדכת מעולה לשוקולד, וגם תשדרג אותן במרקם רך שמתמוסס בפה.
אחרי נגלה ראשונה שהצליחה מעל למצופה, בשנייה כבר הלכתי עוד צעד קדימה והוספתי חלבה מפוררת. כי אם כבר טחינה, אז עד הסוף.
התקבלו עוגיות שוקולד סדוקות, שוקולדיות בטירוף, עם הפתעות קטנות של חלבה שלא מורגשת בטירוף אלא נמצאת שם מאחור כדי להוסיף עניין.
אם אתם לא חברים של חלבה אפשר לוותר עליה, רק אל תוותרו על הטחינה, היא כאן בעיקר בשביל המרקם.
עוגיות שוקולד וחלבה מושלגות
מצרכים:
380 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
50 גרם חמאה
4-5 כפות טחינה גולמית (רגילה או מלאה)
3 ביצים
120 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
200 גרם קמח
כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה
50-70 גרם חלבה מפוררת
לציפוי:
כוס סוכר לבן
כוס אבקת סוכר
אופן הכנה:
– מניחים את השוקולד והחמאה בקערה שמתאימה למיקרו וממיסים במשך דקה וחצי, עדיף עם הפסקה באמצע לערבוב, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.
– בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה את הביצים עם הסוכר במשך 5-7 דקות עד שנוצר קצף בהיר ותפוח מאוד.
– מוסיפים את השוקולד לקציפת הביצים ומקפלים עד ליצירת בלילת שוקולד אחידה.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד שהקמח נטמע בבלילה.
– מוסיפים חלבה מפוררת דק ומערבבים היטב. סוגרים את הקערה עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים מינימום או למשך הלילה.
– יוצרים כדורים מהתערובת, שבינתיים התמצקה, ומגלגלים בסוכר לבן. חשוב מאוד שכל העוגייה תהיה מצופה בסוכר כי הוא זה שמונע מאבקת הסוכר מעל להטמע בתוך העוגייה ולהעלם.
– מגלגלים בתוך אבקת סוכר ודואגים שהעוגייה תהיה מצופה בנדיבות.
– מניחים את העוגיות, עם מרווח של 5 ס”מ, על תבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במשך 12-13 דקות בלבד בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות. זה בסדר אם הן מעט רכות, אחרי הצינון הן מתייצבות.
– מצננים לגמרי ומעבירים לקופסה אטומה עד שזוללים.
הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה ממירים את החמאה בשמן קוקוס.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת קליפה מגורדת דק מתפוז אחד או לימון.
– חשוב לאפות את העוגיות רק 12-13 דקות אחרת הן לא תהיינה רכות בפנים.
נראות נפלא!
מהמם… מה כמות העוגיות שיוצאות?
המתכונים שלך מדהימים תודה על המתכונים
בשמחה רבה. כיף שאהבת
הי רחלי האם ניתן להמיר לגרסה כשלפ? מה לשים במקום הקמח?
שלמות!!!
רוצה להכין היום ולהוסיף למשלוחי מנות שיחולקו ביום שישי או ראשון.
כמה זמן הן נשמרות בטמפ’ החדר?
ניסית להקפיא (לפני או אחרי אפייה)?
אוי, סליחה על העיכוב בתשובה. הן נשמרות שבוע בלי בעיה, כל עוד הן בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
לא ניסיתי להקפיא ואני מודה שאני לא חסידה של הקפאת עוגיות מוכנות (למרות שבכללי אני מקפיאה כמעט כל דבר :))
אין מצב שהן נשמרות שבוע.. נטרפו כאן לחלוטים אחרי 48 שעות ?
עוגיות נפלאות! תודה!
הכי שימחת <3
היי רחלי שמתי את הקערה במקרר ללילה.
הוצאתי עכשיו כדי לכדרר ולאפות ואי אפשר.
הכל גוש שוקולד קשה.
מה עשיתי לא טוב? האם ניתן לתקן?
היי
יש אופציה לדעתך להמיר את המתכון שיתאים לפסח ?
הי…
אני מכינה בול כאלה עוגיות אבל מתכון שונה לחלוטין… בלי טחינה בלי שוקולד ובלי חמאה…
הכי פשוט וקל.. והכי חשוב טעים רצח, מתחסל ביומיים!!
רוצה לנסות? 🙂
היי. אפשר קמח תופח במקום רגיל ואבקת אפייה?
האם אפשר להמיר את החמאה למחמאה -ומהי כמות העוגיות שיוצאת ??
אפשר. בין 20-30 תלוי בגודל שמגלגלים.
כמה שוקולדים צריך ?
היי
הכנתי אותן כבר מספר פעמים ויצאו מעולות.
בכל זאת שאלה, בפעם האחרונה הן יצאו כשהחלק הלבן של אבקת הסוכר – היה קצת עכור ודביק בחלק מהעוגיות.
יכול להיות שזה בגלל עודף באבקת סוכר?
היי רחלי, הכנתי את העוגיות, הכל היה טוב ויפה עד שהוצאתי אותן מהתנור והן נחתו
ניסתי בנגלה השניה לתת להן עוד כמה דק אפייה אבל זה לא עזר
מה הסיבה שהן ככה ירדו ודיי השטתחו?
תודה מראש
אני אומנם לא רחלי אבל בעוגיות רעידת אדמה כמו אלו שבמתכון צריך לדאוג שהבצק יהיה קר כל הזמן שמתעסקים איתו כדי שהכדורים יהיו יציבים כשהם נכנסים לתנור אם לא העוגיות משתטחות זה כנראה מה שקרה לך…
היי רחלי !
המתכון הזה נפלא! עשיתי אותו כבר כלכך הרבה פעמים
והוא לגמרי מתכון מנצח
אבל הפעם אני רוצה להכין אותו במראה קצת שונה, בסנגון קטיפה אדומה
זאת אומרת עוגיות שוקולדיות אבל עם צבע מאכל אדום
מניחה שעם השוקולד המריר הצבע לא כלכך יתפוס ,או שכן?
ואם לא, אז יש אפשרות להמיר את השוקולד המומס בקקאו?
(ניסיתי מתכון אחר עם קקאו ונצבע בקלות)
תודה לך🌻 🙏
היי רחלי 🙂
עוגיות מעולות!
שאלה לנגלה הבאה.. אם אני אשתמש בפחות סוכר, זה יפגע במרקם/ בנראות?