אחת התקופות הכי אהובות עלי, למרות השרב, הוא החופש הגדול. על אף שימי בית הספר רחוקים ממני, אני עדיין מחבבת מאוד את החודשים האלה שהכבישים פחות עמוסים, יש הרבה יותר קולות של ילדים ברחוב והשמש שוקעת מאוחר.
מצד שני, ולמרות המרחק הרב מימי הגן או בית הספר, אני זוכרת את השעמום הגדול שלא מצאתי לו מנוח. עד שנכנסתי למטבח. שם מצאתי תעסוקה ואפשרות להיות יצירתית ולפרוח. הזמן הזה, גם היה הזדמנות נהדרת לבלות עם אמא שלי ולקשקש לצד קערת קצפת או בלילה של עוגה.
אז לכבוד החופש הגדול בחרתי להביא לכם, במדור בזמנים מודרנים | ידיעות אחרונות, 2 מתכוני עוגיות שיאפשרו לכם להכנס למטבח ביחד עם הילדים ולהכין יצירות מתוקות שאפשר לקשט ולגוון עם המון רעיונות וסוכריות שיש בבית. אחד מהמתכונים האלה נמצא פה ואת השני תוכלו לראות כאן בבלוג בתחילת שבוע.
מבטיחה לכם טונות של סיפוק, מתיקות טעימה וזמן איכות. וגם כלים בכיור, אבל היי, אי אפשר לקבל הכל ?
עוגיות חמאה בצורת דונאטס
מתכון לבצק עוגיות הוא מסוג המתכונים שחייבים לשמור בבית. אפשר להכין איתו עוגיות חמאה במילוי ריבה או שוקולד, לפורר ולאפות מעל פירות כקראבל ואפילו להכין איתו טארט. אבל הפעם הבאתי לכם רעיון קצת אחר – עוגיות צבעוניות ויפהפיות בצורת דונאטס שאפשר לתלות על בקבוק חלב או תה ולהגיש בארוחת הבוקר.
הציפוי מעל הוא גרסה קצת אחרת לרויאל אייסינג שלרוב מכינים עם חלבון ביצה ואבקת סוכר. מכיוון שאני וביצים חיות לא חברים, הבאתי לכם גרסה ללא שימוש בביצים.
מצרכים ל-50 עוגיות בקוטר 5 ס”מ:
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
350 גרם (2 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
1/2 כפית גרידת לימון או תפוז
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה M
לעיטור ולהכנת רויאל אייסינג:
1 כוס אבקת סוכר
4 כפות חלב או שמנת מתוקה או מים
צבע מאכל טבעי לפי בחירתכם
1 כפית קקאו לעיטור שוקולדי
סוכריות צבעוניות
אופן הכנה:
1. עוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, קמח, סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מערבלים עד שנוצרים פירורי קטנים ואחידים.
2. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שנוצר בצק שמתגבש סביב וו הגיטרה. אם הבצק שלכם עדיין פירורי ניתן להוסיף כף מים.
3. מאחדים את הבצק בידיים לכדור חלק, משטחים מעט ומכניסים למקרר, עטוף בניילון נצמד, למשך שעה או עד יומיים.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מאפשרים לו להצטנן מעט במשך 10 דקות (יהיה לכם קל יותר לרדד) ומרדדים על משטח מקומח היטב לעלה בגובה 1/2 ס”מ.
6. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ עם רינג, קורצן או תחתית כוס ובאמצע קורצים עוד עיגול בעזרת הצד הרחב של צנתר זילוף ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. את העיגולים הקטנים אוספים ביחד עם שאריות הבצק ומרדדים שוב.
7. אופים במשך 12-14 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים אבל עדיין בהירות באמצע. מצננים לגמרי לפני שמקשטים.
8. רויאל אייסינג: בקערה קטנה שמים אבקת סוכר וחלב ומערבבים נמרצות עם כפית. זה יראה כאילו לעולם לא תיווצר כאן משחה נוזלית אבל מבטיחה לכם שזה יקרה. אם צריך, אפשר להוסיף עוד כפית חלב אבל חשוב שהמרקם יהיה דומה לטחינה סמיכה.
9. מחלקים את רויאל האייסינג לקערות קטנות כמספר הצבעים שאתם רוצים ומוסיפים לכל קערה מעט צבע מאכל. אם רוצים עיטור שוקולדי מוסיפים כפית קקאו על כל 4 כפות רויאל אייסינג ומערבבים היטב.
10. מעבירים לשקיות זילוף (ואפשר גם שקיות סנדביץ’) וחותכים פתח קטן עם סכין. מקשטים את העוגיות כך שיראו כמו זילופי דונאטס ומפזרים סוכריות כל עוד הציפוי רך ודביק.
11. משאירים בחוץ למשך שעה עד שהרויאל אייסינג מתקשה ומעבירים לצנצנת סגורה.
שדרוגים והחלפות
– ניתן להחליף 1/2 מכמות הקמח הלבן לקמח כוסמין.
– ניתן להחליף 1/2 מכמות הסוכר הלבן בסוכר חום דמררה.
– במקום להכין עוגיות עם רויאל אייסינג אפשר לחבר 2 עוגיות ביחד ולמלא בממרח שוקולד או ריבה.
– כמובן שניתן לקרוץ את העוגיות בכל צורה שאוהבים. תהיו יצירתיים.
[…] עוד מתכון בפורסם במדור >> עוגיות חמאה בצורת דונאטס […]
הי.אפשר להשתמש במעבד מזון במקום מיקסר?
אפשר קמח כוסמין?
תחליף לביצה בעקבות לאלרגיה קשה לביצים???
הרויאל סווינג לא הצליח אחרי 10 דקות! 4 כפות חלב. מה לא עשיתי נכון? העוגיות מושלמות!!!
הכנתי עם הקטנציק בלי הרויאל אייסינג ועם סוכריות צבעוניות והעוגיות פשוט מושלמות! תודה!
האם ניתן להמיר את החמאה בתחליף פרווה (כגון נטורינה ודומיו)?
הי
האם אפשר להכין את הרויאל אייסינג ולשמור עד לשימוש מאוחר יותר? אפילו יום אחרי?