עוגיות אוזני פיל מדהימות עם שיטת הכנה מיוחדת

Posted on

מזמן לא הכנת לנו אוזני פיל, אמרתי לאמא אתמול כשישבנו לאכול את המרק הכי טעים בעולם. זה שהוא באמת התרופה לכל דבר.

שעתיים אחר כך כבר הוצאתי בצק עלים מהמקרר. משחזרת זכרונות של בית. טעמים של ילדות. עוגיות מתפצפצות עם סוכר מקורמל שאמא נהגה להכין בימי שישי. שיהיה משהו מתוק עם הקפה של הבוקר.

המתכון הזה הוא באמת קלאסיקה של שנים והפעם בחרתי טיפה לשדרג אותו ולהוסיף גם קינמון וגם קוקוס. אתם כמובן לא חייבים להוסיף את התוספות האלה ואפשר להכין את העוגיות האלה רק עם סוכר ועדיין יצא מדהים.

ביס שכולו זכרונות מתוקים

ויש גם עוד בונוס! שיטת גלגול הכי פשוטה שמייצרת סוג של מאפינס אוזני פיל! מקורמלים בטירוף, מדיפים ריח משכר של קינמון וטעימים שזה לא יתואר.

ועוד דבר – במקור פשוט פותחים את הבצק, מפזרים סוכר ומרדדים אותו קצת לתוך הבצק ואז מגלגלים וחותכים. אני הוספתי שלב נוסף שבו הסוכר ממש מרודד ב-2 שלבים לתוך הבצק כדי ליצור עוד שכבות מקורמלות בפנים (תציצו בסרטון). אם אתם רוצים לקצר את כל התהליך, למרות שזה באמת לוקח 5 דקות, אפשר לדלג על השלב הזה ולהכין רק עם הברשה של חמאה, פיזור סוכר וגלגול לצורה שרוצים.

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

ואפשר גם בצורת מאפינס. תראו כמה יפה ומקורמל

צפו בסרטון לפני שאתם מכינים:

אוזני פיל עם קינמון וקוקוס

מצרכים:
1 חבילה בצק עלים – מופשר על פי הוראות היצרן
5 כפות סוכר לבן (עוד אופציות למטה בהערות)
1 כפית קינמון
2 כפות קוקוס קלוי – לא חובה
50 גרם חמאה

אופן הכנה:
– ממיסים את החמאה בקערה ומערבבים בקערה נוספת סוכר, קינמון וקוקוס קלוי.
– פורסים את הבצק על השיש ומברישים בשכבה דקה של חמאה.
– מפזרים מחצית מתערובת הסוכר ומוודאים שהסוכר מגיע לכל הבצק בשכבה אחידה. מומלץ לעשות את זה בעזרת היד ולהדק את הסוכר לבצק בעדינות כדי שלא יזוז בקיפול. ואפשר גם להדק בעזרת מערוך.
– מקפלים שליש בצק מהחלק העליון כלפי פנים ואת השליש התחתון מקפלים מעל השליש שכבר נמצא על הבצק (צפו בסרטון).
– ועכשיו עושים אותו דבר מצד ימין (שליש בצק מצד ימין לאמצע) ואז את השליש בצד שמאל מעל השליש שכרגע קופל פנימה. ועכשיו יש לכם ריבוע בצק עם שכבות בפנים.
– בשלב הזה, אם חם מאוד במטבח אני ממליצה להעביר לכמה דקות במקרר. אם יש מזגן בבית או שכבר קריר אפשר לעבור לשלב הבא.
– מרדדים את ריבוע הבצק למלבן בגודל של הבצק שהיה לכם בהתחלה ומורחים שוב שכבה דקה של חמאה ומפזרים את יתרת הסוכר. מקפידים שהסוכר יהיה בשכבה אחידה ודקה.
– ועכשיו 2 אופציות:
1. להכנת מאפינס אזני פיל: חותכים רצועות מהבצק בעובי 4 ס”מ בערך ומגלגלים ליצירת שבלול הדוק. מניחים את השבלולים בתבנית שקעים משומנת במעט חמאה, כשהחלק המשובלל כלפי מטה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים מאוד. שימו לב שזמן האפייה תלוי בגובה השבלולי, בסוכר שבחרתם לשים, בחברה של הבצק עלים ובתנור שלכם אז תבדקו כבר אחרי 20 דקות ותוודאו שהבצק זהוב זהוב.
2. להכנת אוזני פיל: מגלגלים את הבצק לרולדה מצד ימין (הצר) של מלבן הבצק עד לאמצע ואז מגלגלים את צד שמאל לאמצע כך שנוצר מעין ספר תורה. חותכים לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
– חשוב מאוד לתת למאפים להצטנן לגמרי לפני שאוכלים כי הסוכר בשלב הזה גם רותח אבל גם רך. כשהוא מתקרר הוא מתקשה והופך פריך ופציח.
– שומרים בקופסה סגורה.

כשהסוכר מתייצב הוא מתקשה והופך קראנצ’י בטירוף

הערות ושדרוגים
– לא חייבים קוקוס קלוי ואפשר גם לקלות קוקוס לבן על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהקוקוס מזהיב. לא לשכוח לערבב כל הזמן כי קוקוס נוטה להשרף מהר.
– אפשר להשתמש בכל סוכר גרגירים שאתם אוהבים. מסוכר לבן וסוכר ענבים ועד סוכר חום דמררה או כהה. שימו לב שזמני האפייה משתנים בהתאם לסוכר שנוטה להתקרמל מהר יותר או פחות.
– לא, זה לא יעבוד עם בצק פילו ולא בצק פריך. רק בצק עלים.
– לא חייבים קינמון למי שלא אוהב. המצרך היחיד שחשוב פה במילוי הוא הסוכר.
– במקום חמאה אפשר למרוח נטורינה, מזולה או שמן קוקוס. ואפשר גם בלי שומן בכלל אבל אז חשוב לרדד את הסוכר על הבצק כדי שהוא לא יזוז. פשוט מרדדים אותו מעט לתוך הבצק.
– אם יש לכם בבית סוכר וניל תוסיפו כף למילוי זה יתן טעם נהדר.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי 2 כפות שוקולית או קקאו ויצאו לכם אוזני פיל עם טעם עדין של שוקולד.

26 תגובות

  1. אולה גרין says:

    טוב זה נראה קל בטירוף ושווה ממש. מוציאה את הבצק מהמקפיא!

  2. גלית says:

    נראה סוףףף, חייבת להכין דחוף!!
    יש לך המלצה לבצק עלים שווה במיוחד, או אלו שמוכרים ברשתות יעשה את העבודה?

  3. Han Keh says:

    האם אפשר להקפיא

  4. תהל says:

    היי, ניסיתי להכין את זה והבצק נדבק לי לשיש ולא הצלחתי לרדד אותו כמו שצריך
    מומלץ לקמח את משטח העבודה לפני?

    1. ציפי says:

      לרדד בין 2 ניירות אפיה או 2 שכבות ניילון נדבק. לרדד רק בצק קר.

  5. רחל ענבר says:

    היי רחלי, קודם כל את פשוט אלופה !
    לא שזה חדש לי אבל אני נוכחת בזה בכל פעם מחדש.
    יש לי תובנה אחת לגבי אוזן הפיל והיא – לעדות עם בצק עלים מרודד יחסית עבה והכי “פושטי” בעולם.
    אני עשיתי עם בצק עלים חמאה של מעדנות והעוגיות לא נראות “משהו” .
    מעבר לכך- קל וטעים בטרוף.
    תודה וחג שמח.

  6. יפית says:

    היי הכנתי עכשיו תודה על המתכון הם בתנור. חייבת לציין שהבצק ממש נמס לי על השיש ונדבק, העברתי את הרידוד ושאר התהליך על נייר אפיה.
    אני קורה שאצלך הבצק לא נדבק. מעניין למה אצלי כן.

  7. כנרת says:

    שימו לב שבימים חמים מומלץ לעבוד במטבח כמה שיותר קר כדי שהבצק לא ידבק לשיש

  8. סתיו says:

    גם אני שאלתי את עצמי את אותה השאלה….

  9. רחלי says:

    היי רחלי, אני גרה בחו״ל אז רציתי לדעת עבור איזה משקל בצק עלים תערובת הסוכר אמורה להספיק? הכנתי חצי קילו בצק עלים , הכנתי כמות וחצי של תערובת הסוכר ועדיין לא יצא לי מקורמל ומפנק כמו שלך… לפי הסרטון ראיתי שפיזרת סוכר הרבה יותר בנדיבות ממני אבל הכנתי לפי ההוראות ולא היה לי מספיק למרות שהגדלתי כמויות …

    1. כליל says:

      אין לי כוח לחרא הזה.
      במתכון כתוב חבילה של בצק עלים אבל חבילה של כמה??!
      של 200gr או של 600??
      אי אפשר במתכון לכתוב “חבילה” צריך לכתוב כמות!

  10. Sharon Erez says:

    היי, עשיתי לפי ההוראות, ובתנור הצורה של האוזניים ממש נפתחה והם נהיו שטוחות מאוד…מה עשיתי לא נכון?

  11. רייצ’ says:

    עבדתי בדיוק לפי ההוראות אבל הדיפדוף נפתח, העוגיות גדלו לגודל ענק והשתטחו נורא! למה זה?

  12. חן says:

    היי, נראה מעולה! אפשר להכין גם מבצק שמרים עלים?

  13. חנה says:

    כל הסוכר נזל החוצה, למה זה? והבצק נשאר לא באמת מתוק

  14. ליהי says:

    הכנתי היום עם בצק עלים של מעדנות. לא יצא לי בכלל כמו בתמונה, הטעם הוא פשוט של בצק עלים עם מעט סוכר וקינמון בלי הקרמול שנראה אצלך.
    פשוט מבאס..

  15. דבורי says:

    אני עושה עם כמה שדרוגים-
    1. משתמשת בבצק עלים חמאה. זה חוסך את המריחה בחמאה חמה ומשאיר את הבצק קר.
    2. מורחת על צד אחד של הבצק קרם וניל איכותי. כף אחת לכל המשטח.
    3. משאירה את הניילון שמצפה את הבצק. לא מרדדת כי אין צורך. פותחת את הבצק על הניילון, וניל וסוכר, הופכת על נייר אפיה, מסירה את הניילון ומסכרת שוב, ואז כמו שתיארת – מקפלת כלפי המרכז פעמיים, כמה דקות במקפיא, מוציאה וחותכת לפרוסות של 2 ס”מ. אם מניחים בתבנית לא מרווח מדי האוזניים נפתחות אבל לא יותר מדי ולא משטתחות מדי.
    מקווה שעוזר.

  16. נילי says:

    למה באיחסון (אחרי צינון העוגיות ) העוגיות לא נשארות כריספיות ?

    1. רחלי קרוט says:

      או בגלל שהן אוחסנו כשהן עדיין חמימות או כי נכנס אויר לצנצנת

  17. אורה says:

    אנסה

  18. חווש says:

    כמה קל ככה טעים- שלמות הברווז!!

  19. רותם says:

    הכנתי את העוגיות כי התמונה נראית ממש מגרה.
    לצערי יצאו לי ממש לא מקורמלות, רכות ודי מאכזבות למרות שעבדתי במדויק לפי ההוראות במתכון.

    אשמח לדעת מה עשיתי לא בסדר

  20. אושרת says:

    יצא מעולה!
    גרף מלא מחמאות 🙂

  21. אלה says:

    היי כמה אזני פיל יצאו לי ?

  22. מיכל מרגלית says:

    הבצק צריך להיות קר
    לעבוד בין 2 דפי אפיה
    להדק היטב את הסוכר לתוך הבצק
    לאחר הגילול להכניס למקפיא ל5 דקות
    לאחר האפייה לתת להן להתקרר ואז הן יתמצקו

  23. תמוש says:

    נראה טוב, חייבת לנסות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend