את חוברת שבועות של תנובה אני עושה כבר שנה רביעית ובכל שנה מחדש, חצי שנה קודם, ההתרגשות מתחילה לפעום והרעיונות מתחילים להתמקם בראש. מחכים לצאת החוצה.
כל שנה מחדש אני עוברת על המון אתרים בחו”ל, מנסה לדמיין ריחות וביסים, חושבת איך לחבר בין הטעמים הכל כך ישראליים ואהובים ובין חידושים מהעולם.
זאת אמנם השנה הרביעית אבל אני מרגישה כאילו רק אתמול ניתנה לי הזכות.
והשנה, אולי יותר מתמיד, אני מאוד מחוברת למתכונים שנוצרו. לסלט כרוביות עם יוגורט שמחבר בין קר וחם, ללזניית קרפים שהיא פאר היצירה והטעם (אתם באמת חייבים להכין), לסלמון וולינגטון שקוצר את כל המחמאות בשולחן החג, ללזניה בטטות שאין בה ולו עלה פסטה אחד וליהלום שבמרום הכתר – עוגת גבינה אפויה, גבוהה ורכה, עם רוטב שוקולד לבן מעל.
והנה, רגע לפני החג, מצטרף לרשימה המיוחדת הזאת גם המתכון שחיכיתי לו אולי יותר מכל – בורקס סרוגיות!
את השם שלו, שתזכרו איפה שמעתם אותו לראשונה, הגיתי לילה אחד כשראיתי בורקס טורקי שזור בחוטי בצק עלים שנראה כמו אמנות סרוגה. באותו רגע ידעתי שהמתכון הזה חייב להיות בחוברת, כי אם יש לו כבר שם, וטעם שמתגלגל בפה, וחיבור עמוק לבורקס גבינות הכה אהוב, אין ספק שמקומו במטבחים של כולם. בשולחן החג.
מאחלת לכם חג שמח! חג של ארוחות עם אנשים אהובים לצד אוכל טוב שעושה שמח בבטן ובלב ואל תשכחו לתייג אותי כשאתם מכינים כדי שאוכל להתמוגג.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לשבועות.
סרוגיות – בורקס גבינה חגיגי ומיוחד
מצרכים:
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות – מופשר על פי הוראות היצרן
1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית פיראוס – ללא הנוזלים
1 גביע (250 גרם) גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1/3 שקית (150 גרם) פתיתי גבינת עמק
1/3 חבילה (160 גרם) גבינת כנען השף הלבן
2 ביצים L – אחת למילוי ואחת להברשה
1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל הגבינות ביחד עם ביצה אחת ופלפל שחור.
– חותכים את הבצק לריבועים בגודל 16X16.
– חותכים כל ריבוע ל-4 ריבועים ומקפידים שישארו מחוברים באמצע (ראו תמונה).
– עכשיו כשיש לכם 4 ריבועים מחוברים, 2 למטה ו-2 למעלה, מתחילים להרכיב.
– מניחים 2 כפות מהמילוי בריבוע השמאלי למטה (ראו תמונה).
– את הריבוע הימני למטה (שמול המילוי) ואת הריבוע השמאלי למעלה חותכים לרצועות דקות בעובי 1 ס”מ. סך הכל יצאו לכם 8 רצועות מכל ריבוע. חשוב שהרצועות לא יחתכו עד שהסוף אלא שישארו מחוברות מעט במרכז הבצק (ראו תמונה).
– מעבירים את הריבוע הימני למעלה, שנמצא באלכסון למילוי, על המילוי ואת הרצועות שוזרים על הבצק שהונח על המילוי בצורת שתי וערב. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מעבירים את הסרוגיות לתבנית תנור עם נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-30 דקות או עד שהמאפים זהובים.
הערות ושדרוגים
– במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק פילאס.
– במקום גבינות שמנת אפשר לשים עוד כנען או להחליף חצי בקוטג’.
– במקום גבינת עמק אפשר לשים פתיתי מוצרלה, קשקבל מגורדת וכו.
– במקום בולגרית אפשר לשים פטה.
– כך או כך, בנוגע למילוי, חשוב לשמור על גבינות בלי הרבה נוזלים. נגיד גבינה לבנה 5% פחות תעבוד כאן אלא אם תשימו מעט ממנה. אפשר גם לשים פרומעז שחותכים לפרוסות או חמד.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי חצילם קלוי, עגבניות מיובשות, זיתים קצוצים, פלפלים קלויים ובעצם כל מה שאתם אוהבים בבורקס.
– אפשר לשמור את הבורקס בהקפאה, לפני האפייה, ולאפות כשרוצים מאפים חמים וטריים.
– המתכון בשיתוף תנובה.
היי, האם מרדדים את הבצק עלים לפני העבודה איתו?
אם רוצים פחות שכבות יותר דקות של בצק אפשר לרדד מעט. אבל אל חובה.
האם יש מתכון לבצק חלופי? אם אני לא רוצה לקנות אלא להכין
וואו איזה מרשים, אבל אני אוהבת מילוי מתוק, יש מתכון למילוי מתוק? אני לא יכולה לוותר על הבורקס המרשים הזה
היי
כמה בורקסים יוצאים מהכמויות הרשומות במתכון?
היי 😊
האם זה בסדר להקפיא שוב את הבצק אחרי הפשרה כדי לשמור את המאפים מוכנים לאפייה?