לפני קצת יותר משנה פרסמתי בבלוג מתכון לעוגת שוקולית שהכינה עדנה מילר, אמא של עומר, שרובכם מכירים כשף עומר מילר. אני לא באמת יודעת להסביר איך ולמה זה קרה, אבל המתכון ההוא הפך לאחד הויראליים והאהובים בבלוג והתברג מהר מאוד בחמישייה הפותחת.
מי שעוקב אחרי הבלוג יודע שאני סופר מעריכה את מילר, את הכשרון שלו ללהטט במטבח (ומחוצה לו) ואת האמת שלו באוכל אבל בעיקר בחיים. לפני כמה חודשים יצא לי לפגוש אותו לצד פיצה מעולה ודיברנו קצת על המקום החדש, על עיתונות ועל המסע בתחום הקולינרי ולאן הוא הולך.
עומר היה תזזיתי כתמיד, ממהר לעשות ולהספיק, אבל חד ומפוכח. אני כמעט ולא זוכרת מה הוא אמר חוץ מכמה משפטים שהוא סיפר על עובדים זרים והומלסים שגרים ברחוב ועוברים ליד המקום שהקים. 30 שניות שבהן קיבלתי הצצה אל העולם הפנימי שלו שמביא איתו כל כך הרבה אמפתיה ואכפתיות לאחר. זה הספיק לי כדי להוסיף לו נקודת זכות.
אה כן, רגע, באתם בשביל הפסטה.
“הכי קשה להכין ספגטי ברוטב עגבניות” כתבתי לו לפני כמה ימים. מצרפת את התמונה המגרה שהוא פרסם באינטסגרם שבה נראת מנת ספגטי אדומה שמזכירה את הילדות.
“או שיוצא חמצמץ, או שיוצא מתוק מדי, או שאין מספיק רוטב, או שזה לא דומה לספגטי של פעם. תמיד תמיד משהו מתפקשש”. הוספתי. מקווה שהוא לא יחשוב שאני קצת משוגעת. כי בנינו, זה נשמע הרי הכי פשוט בעולם להכין ספגטי ברוטב עגבניות, נכון?
אז תסמכו עלי, זה לא. עגבניות מרוסקות מקופסה מגיעות בדרגות חמיצות שונה ולכן זקוקות לכמות שונה של סוכר/רסק כדי לאזן. ואם שמים קצת יותר? צריך עכשיו עוד מלח או פלפל שחור כדי לנטרל את המתיקות. ולכי תתני ככה מתכון, לכי תסבירי שצריך כל הזמן לטעום, שכל פעם יוצא קצת אחרת. בקיצור, ברדק.
יום למחרת קיבלתי את המילים האלה מעומר: “בניגוד לדעה הרווחת, שפים לא אוכלים כל בוקר טוסט עם מקושקשת רכה וקוויאר וטורטליני עם כמהין לבנות, ורובנו, בדירתנו השכורה, מאוד אוהבים פיתה עם חביתה, קציצות, סלט ועוד מנות נפלאות כמו שניצל תירס, אפונה ברוטב עגבניות ופתיתים.
לא כל פעם שבא לי להכין ספגטי עגבניות יש לי כח להשקיע, אבל החשש שזה לא יהיה מושלם מחזיר אותי באופן קבוע למתכון האהוב עלי”.
בסופן של המילים הגיע מתכון שבמשך ימים ארוכים ריצד לי במח ובחלומות עד שהחלטתי להכין אותו. על פניו המצרכים נראו לי הכי פשוטים והגיוניים, לא משהו מיוחד שיכול להסביר איך הספגטי שלו נראה כל כך מדהים, אבל לקחתי את הצ’אנס והכנתי. קיצרתי קצץ שלבים בדרך אבל נצמדתי להוראות של עומר ואחרי 17 דקות בדיוק, כולל בישול הפסטה, טעמתי את הספגטי עגבניות הכי טעים ביקום.
אין לי מושג איך לא חשבתי להכין אותו ככה תמיד. בלי טיפת מים, על בסיס עגבניות טריות בלבד ובלי לאזן עם סוכר או פלפל.
ואם נדמה לכם שרק אני התאהבתי אז רק אגלה שהעברתי את המתכון לחבר שמתעסק גם הוא בקולינריה, לפני שעלה בבלוג, וחצי שעה אחר כך קיבלתי את ההודעה “וואו, זה גאוני”.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
ספגטי ברוטב עגבניות – הכי טעים ביקום
מצרכים:
1 חבילה ספגטי דק
3 כפות שמן זית + אקסטרה לשלב הטחינה
1 פלפל צ’ילי טרי (או פחות למי שלא רוצה חריף)
6-8 שיני שום, קלופות
2 עלי בזיליקום
1 סלסלה גדולה עגבניות שרי – עדיף מסוג תמר
3/4 כפית מלח
משדרגים:
40 גרם חמאה
או
1/2 מיכל שמנת מתוקה + 1/2 כפית צ’ילי גרוס
אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות די עבות וחוצים את הצ’ילי לאורכו. אני אוהבת להפטר מהגרעינים כדי שלא יצא חריף מדי. חוצים את העגבניות לחצי.
– במחבת רחבה או סיר רחב ונמוך מטגנים את השום, הצ’ילי והבזיליקום על אש נמוכה במשך 5 דקות. חשוב לא לטגן את השום עד שהוא שחום אלא רק לרכך.
– מוסיפים את העגבניות ומגבירים את האש לגבוהה. מערבבים עם כץ עץ במשך 2 דקות.
– מכסים עם מכסה ומבשלים במשך 10-15 דקות. לאחר הבישול ממליחים וסוגרים את האש. שימו לב שאין פה מים והטיגון גם מרכך את העגבניות וגם מעצים את טעמן, ממש כמו שקורה בריבה.
– מעבירים את כל תכולת המחבת לבלנדר/מעבד מזון (לא לשטוף עדיין את המחבת) וטוחנים במשך 2 דקות. אני הוספתי בשלב הזה קצת שמן זית שפתח את המרקם והפך אותו לטיפל’ה יותר רך אבל אתם לא חייבים.
– בשלב הזה מבשלים את הספגטי בהרבה מים מומלחים עד למידת העשייה האהובה עליכם ומסננים מנוזלים. משאירים בצד 1/2 כוס מים.
– מחזירים את הרוטב למחבת ומוסיפים חמאה או שמנת עם פלפל צ’ילי – ואפשר גם בלעדיהם (עם החמאה יוצא מדהים ממש). מערבבים.
– מוסיפים את הפסטה לרוטב ומבשלים ביחד, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות עד שהפסטה עטופה לגמרי ברוטב. אם הרוטב סמיך לכם מדי אפשר להוסיף כמה כפות מים ממי הבישול.
– הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים טעם דומיננטי של בזיליקום אפשר לשים גם יותר אם כי קחו בחשבון שהוא נוטה להשתלט מדי.
– הרוטב יראה לכם קצת סמיך וזה בסדר, הוא נפתח בצורה מדהימה כשמוסיפים את הספגטי ואפשר תמיד להוסיף טיפל’ה ממי בישול הפסטה.
– אפשר כמובן להגיש גם עם גילופי גבינת פרמזן ועלי בזיליקום מעל.
היי כשאת מכסה את העגבניות במחבת זה על אש גבוהה או נמוכה?
מצטרפת לשאלה
הכנתי ויצא טעים ברמות קשות! וואו! תודה!
האם לחצות את עגבניות השרי או לבשל אותן שלמות?
עדיף לחצות
היי
לאיזו כמות של עגבניות רגילות ניתן להמיר..?
אדון מילר לא שף, כל אדם מהישוב יודע אפילו יותר ממנו
היי נראה מדהים!! על איזה גודל של חבילת עגבניות שרי מדובר? לגרים בגולה זה מגיע במגוון משקלים 😉 להערכתך כמה גרם עגבניות שרי זה יוצא..
תודה 3>
וואי בדיוק עומדת מול דלי קטן של עגבניות שרי בסופר במדינה אחרת ולא יודעת אם זה מספיק למתכון…
רחלי בבקשה תשובתך!
הי
נכנסת למטבח להכין לצהרים…
מה כמות עגבניות שרי בגרמים?
פשוט יש כמה סוגי סלסלות אצל הירקנית שלי
אצלי זה יצא בסביבות 30 עגבניות שרי תמר גדולות. וכן, זאת לא אמת מידה מוצלחת במיוחד וכדאי לעדכן. כמו כן, אני שוקלת כמעט את כל החומרים שלי בזמן העבודה ועל 300 גר’ פסטה זה יצא בול ואפילו טיפונת גבולי, אז כדאי לקחת את זה בחשבון.
וזה לא רק אצלי, מישהי הגיבה עם אותו דבר למטה. אבל זה כן ממש טעים.
מה שמוזר הוא שהייתי מצפה שאם כבר בגלל שיהיה למישהו מאיתנו חבילה קטנה יותר הכמות בסוף תצא קטנה יותר, אבל ה4\3 חב’ שלי היו מחבילה בומבסטית שפוצצה למשהו כמו קילו 200. ודיללתי עם מעט שמן זית, חמאה ככתוב ואפילו יצרתי אמוסליה עם מעט מים. גם הבישול היה לפי הזמן המינימלי. בקיצור, כדאי לתקן את הכמויות כדי שהתוצאות של כולם יצאו אחידות 🙂
תודה על מתכון מושלם. רוטב העגבניות הכי טעים שהכנתי. אפילו הילדים חובבי ה”פסטה בלי כלום” טרפו ועוד ביקשו תוספת.
כתבת שהשתמשת בעגבניות שרי תמר. ובכן, אין סוג כזה של עגבניות! יש שרי ויש תמר והן לא אותו דבר.
זה אכן רוטב העגבניות הכי טעים אבר!
2 שאלות:
1. כמה עגבניות בגרמים? זה ממש יעזור לדעת וראיתי שמלא כבר שאלו (אמנם הכנתי בעבר ויצא מוצלח, אבל לא זוכרת כמה שמתי ורוצה להכין שוב).
2. ניתן להקפיא את הרוטב?
תודה רבה ושנה טובה!
בטח שיש שרי תמר תשאל את הירקן
בוודאי שיש שרי תמר
הכנתי יצא טעים במיוחד?
יעבוד עם עגבניות רגילות?
בא לי להכין את זה ?. נראה מעולה!
אין עלייך בעולם
אני ואחותי מכינות בבית גם רוטב מעגבניות שרי תמר כבר שניםםם (אמא המציאה ואנחנו שיפצרנו) חותכות את העגבניות שרי לרבעים (לאורך ואז שוב כל חצי לאורך) ומבשלות רק בחמאה עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות מהקליפה שלהן ונהיות פשוט רוטב ואז אין צורך לטחון… קצת מלח ובזיליקום קצת מי פסטה וזה הכי טעים בעולם… כשבא לנו רוזה פשוט מוסיפות שמנת ומבשלות יחד עם עוד קצת מלח… זה קבוע אצלנו בבית לפחות כמה פעמים בשבוע ??
דובות חמודות ,כל הכבוד אבל חייבות לזוז
מה זאת אומרת מתבשלות רק בחמאה?
הכוונה לשמנת להקצפה 38% שזה בעצם בלי סוכר או שמנת מתוקה להקצפה 32% שזה עם סוכר? 🙂
הכנתי והרגע סיימתי צלחת בתאבון ??
טעים טעים וטעים
תודה על מתכונים עם המון אהבה
כל מתכון בול ❤️
נראה לי שהגעת למקום הלא נכון
לא מרגישים את הקליפות?אני תמיד מקלף עגבניות לפני בישול
כמה שאני אוהב את עומר מילר
ואווו איזה טעים!!! לא היו לי מצרכים כמעט והמתכון הזה הציל לנו את ארוחת הערב 🙂 השינויים שעשיתי 1. חצי שרי חצי עגבניות רגילות
2. במקום צ’ילי, תבלין צ’ילי והוספתי גם קצת גרם מסאלה
3. 6-7 עלי בזיליקום
4. חמאה חובה!!
על חצי חבילת פסטה יצא בול! על שלמה לא מספיק לדעתי בכלל, מתכון מעולה!
בול הרוטב שאני עושה שנים. אני רק מוסיף לו שלוק של יין אדום איכותי שמעציק את הטעם, ואם אני ממש משקיע אז גם זרעי כוסברה ואגוז מוסקט. הר של לסטה כזו פותר כל בעיה ביקום.
אמאל׳ה כמה זב טעים ואני שונאת רוטב עגבניות!
לא נשפרות חתיכות קליפה מהעגבניות?
מושלםםם!!!
תודה 🙂
באהבה גדולה
הי. המתכון לספגטי ברןטב עגבניות…כתוב שזה טבעוני אבל יש חמאה במתכון…מה את מציעה במקום?
החמאה היא רק אופציה למי שרוצה, לחלוטין אפשר לוותר.
איזה טעים!!!!
מושלם!
תודה 🙂
היי,
אפשר לוותר על הצ’ילי?
אפשר במקום עגבניות צ’רי עגבניות רגילות? אם כן כמה עגבניות רגילות צריך?
אני לא מגיבה בדרך כלל, אבל זה פשוט מתכון נפלא. ליקקנו את האצבעות.
יצא לי מושלם! אחת הטובות שטעמתי. תודה רבה ♥️
עשיתי ויצא לי חיוור מאוד. הרגשה חזקה של חמאה … נראה כמו פסטה בשנמת
היי! אפשר לוותר על הפלפל חריף? אנחנו לא חובבים של חריף..
רחלי, זה מתכון נפלא, אני ממש מחכה שהעגבניות קצת יתרככו כדי לעשות מהן רוטב, עובד לי יופי גם עם עגבניות כתומות וצהובות
יצא לי חמוץ נורא.. ;(
אני גם אשמח לדעת כמה זה 3/4 סלסלת עגבניות שרי בגרמים… יש כל מיני גדלים של סלסילות עגבניות. תודה
היי
תוכלי לומר כמה גרם של עגבניות? ב חבד ורוצים להכין עם עגבניות רגילות
במידה
זהו, כעבור שנים של חיפושים למתכון המושלם לספגטי, זה המתכון!! בדכ לא מגיבה בבלוגים וכד אבל הפעם לא יכולתי להתאפק.. תודה לעומר מילר ולך רחלי.
הכנתי עם עגבניות מגי – שלמות!
נכנס למתכונים הקבועים, ולכל פעם שיש מלא עגבניות עייפות בבית
וואו, מצוין. הולך גם עם עגבניות רגילות.
אחיין שלי שבכלל לא אוכל פסטה משום מה טרף את הפסטה הזו. הרבה זמן אני מחפשת רוטב מעגבניות טריות שיתאים לטעמים שאני מחפשת.
הולך גם בלי בזיליקום כשאין
איזה משמח לשמוע!
מתכון מצויין!!! תמיד מצליח
תודה רבה
הי קרוטית, מה לשים במקום חמאה כדי שיהיה פרווה ( לארוחת צהרים בשרית)
אפשר לוותר עליה או לשים מחמאה
היה בסדר חמוד אני לא ממש התלהבתי טודה לח בחל מקרע
היה בסדר חמוד אני לא ממש התלהבתי טודה לח בחל מקרע אמה שלי האבה את זה ממש
עוקבת אחרייך הרבה, ונהנית ממתכונים נהדרים. לצערי זה מתכון ממש לא מוצלח, זה פשוט לא טעים, עשיתי לפי הוראות למעט הצ’ילי. זו פעם שלישית שאני מכינה. פעם עם חמאה, פעם שמנת. זה פשוט לא טעים );
תודה על מתכון מושלם! אפשר להקפיא את הרוטב?
נראה לי חשוב לציין לחתוך את השרי לחצי – אחרת אילו מים יעצרו את הטיגון של השום?
צודקת בהחלט. החיתוך גם חשוב כדי שהעגבניות יקבלו צריבה ראויה
אחרי שכתבתי לך בדקתי וכבר רשום לחצות אותן 🙂
הי רחלי. בד”כ לא מגיבה אך הייתי חייבת לכתוב שהכנתי את הפסטה כבר פעמיים והבן הבררן שלי אכל- פעמיים! (כך שזה לא היה מקרי). ואפילו החריפות ברקע לא הפריעה לו. תודה רבה על המתכון.
ממש ממש מרגש לשמוע. תודה רבה שחזרת לכתוב ♥
הי, אשמח שתגדירי את כמות העגבניות שצריך לשים, כי אני לא קונה עגבניות בסלסלה… אז אני לא מבינה כמה זה בדיוק 3/4 סלסלה, תודה רבה.
הכנתי ויצא מדהים!
הדבר היחיד זה שבמתכון רשום 1-2 פלפלים ואני שמתי חצי פלפל ויצא קצת חריף מידי לטעמי. ממליצה להתחיל עם פחות ומקסימום להוסיף. חוץ מזה מתכון מעולהה
אפשר לוותר על הפלפל החריף?
היי, הרוטב ילך גם עם סוג פסטה אחר נכון? לדוגמא פנה
האם אפשר להוסיף עוף?
מתכון נהדר ופשוט! יצא טעים ממש!
הכנתי את המתכון ו…. ממש התאכזבתי
הוא חסר טעם וחסר בו… לב
בכנות
זה כמו להכין בבית רוטב לפסטה שקונים בחנות
יש לו טעם תעשייתי אפילו שמכינים אותו בבית
חסר בו תבלינים.. עומק.. מרקם..
ואו ואו ואו אמאלה שנים אני מחפש פסטה כזאת תודה רבה יבורכו ידייך אמן