סלט עלים עם קוביות דלורית ופקאנים ברוטב תפוזים

Posted on

סלט עם 4 מרכיבים עיקריים שנראה כאילו השקעתם עליו שעתיים עבודה ושילבתם בו 15 מצרכים. יש בו עלים ירוקים, מרעננים ועוקצניים, קוביות דלורית או בטטה זהובים ומקורמלים, ענבים מתוקים עם מלא מיץ ופקאנים שמוסיפים פריכות ממכרת. את כל אלה עוטף רוטב תפוזים שמזכיר את החורף שגם בו תמצאו שילוב של חמוץ ומתוק.

בסיום המתכון כתבתי לכם כמה הערות חשובות לגבי הסלט, שאני ממש ממליצה לכם לקרוא לפני שאתם מכינים אותו.

סלט עלים
המון מרקמים וטעמים

סלט עלים עם דלורית ופקאנים

מצרכים:
3-4 כוסות עלים ירוקים (תרד שטוף, אורוגולה, חסה, קייל, אנדיב), אני השמשתי במיקס שמוכרים בשקיות במקררים בסופר
1 דלורית או בטטה גדולה
כף שמן זית
1/2 כפית סוכר לבן או חום
10 ענבים, ירוקים או אדומים (ללא גרעינים)
15 פקאנים טבעיים
מלח

לרוטב:
מיץ מחצי תפוז
כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
כפית דבש – או מייפל לגרסה טבעונית
1 שן שום כתושה דק – לא חובה

אופן הכנה:
– קולים על אש בינונית, ללא שמן, את הפקאנים במשך 3-5 דקות. חשוב לערבב מדי פעם כדי שהם לא ישרפו. מניחים בצד שיתקררו.
– קולפים את הדלורית או הבטטה עם קולפן וחותכים לקוביות בגודל ס”מ.
– במחבת, עם כף שמן זית, מטגנים את הדלורית על אש בינונית ומערבבים בעדינות מדי כמה דקות.
– אחרי 5 דקות מפזרים מעל 1/2 כפית סוכר וממשיכים להקפיץ את הדלורית עד שהיא זהובה. תהיו סבלניים, השלב הזה לוקח 10-12 דקות והוא חשוב כי הדלורית לא עוברת שום אפייה נוספת והיא צריכה להיות מוכנה מבפנים וזהובה מבחוץ. בסיום הטיגון מעבירים את הדלורית לקערה כדי שתתקרר מעט.
– חוצים את הענבים ל-2, קוצצים גס את הפקאנים ומערבבים היטב את מצרכי הרוטב בקערה קטנה.
– בשלב הזה ניתן לשמור את כל המרכיבים המוכנים בקופסאות פלסטיק במקרר ולהרכיב את הסלט כמה דקות לפני ההגשה.
– מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה גדולה את העלים הירוקים, מעליהם את קוביות הדלורית, הענבים והפקאנים. מזלפים מהרוטב ומערבבים בעדינות.

סלט עלים
במקום ענבים אפשר לשים תאנים, תפוחים, פלחי תפוז או נקטרינות

הערות חשובות:
– מומלץ להשתמש במגוון של עלים ירוקים וכדאי מאוד לשלב לפחות סוג אחד מריר יותר כמו אנדיב או אורוגולה. בסופרים יש כמה חברות שמוכרות מיקס עלים ירוקים (וגם סגולים) בשקית אחת שיש בה גם תרד. מאוד מומלץ לסלט הזה. חסה אגב, פחות תעבוד כאן לבד כי הרוטב לא יתפס עליה מספיק טוב והיא גם לא תיתן קונטרה למתיקות של הדלורית והרוטב.
– במקום ענבים אפשר להשתמש בתאנים חתוכות לרבעים, פרוסות דקות של תפוחים, קוביות קיווי ואפילו אוכמניות.
– אני מאוד אוהבת את הטעם העדין של הדלורית, אבל אם אתם פחות מתחברים אליה אפשר להמיר אותה בבטטה.
– חשוב מאוד מאוד לצרוב את הדלורית כמו שצריך, יש לה נטייה להפוך לרכה מדי אז הצריבה הטובה מבחוץ תגן עליה ותיצור שכבה קריספית עדינה מסביב.
– מומלץ מאוד להגיש את הסלט עד שעה אחרי שערבבתם אותו עם הרוטב. אני תמיד שומרת את המרכיבים המוכנים שלו במקרר עד להגשה ורגע לפני רק מערבבת ושמה על השולחן.

6 תגובות

  1. תמר says:

    סלט הורס
    גורף מחמאות
    תודה!!!
    בהחלט לארוחות שרוצים להשקיע

  2. אירית says:

    הכנתי לחג, ויצא מעולה… לדלורית לקח יותר מ12 דקות… חוצמזה פשוט לביצוע

  3. מרינה says:

    יצא ואו!!!!!!
    לא קשה להכנה, טעים להתעלף
    אימצתי

  4. מרינה says:

    יצא ואו!!!!!!
    לא קשה להכנה, טעים להתעלף
    אימצתי

  5. שירן says:

    אפשר להכין את הדלורית יום לפני?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend