הטעם של הסלט הזה יקום ויפול על טיב העגבניות. אם אתם מצליחים להשיג עגבניות שרי מסוג תמר זכיתם, הן הכי מתוקות ופציחות ומתאימות לכאן, אם לא, כל עגבנייה ובתנאי שהיא קשה, מתוקה ואדומה תעבוד כאן.
אגב, הסלט הזה מאפשר המון שינויים וגיוונים, כתבתי את רובם בהערות למטה אז אל תדלגו.
סלט עגבניות שרי וזיתים
מצרכים (ל-3 מנות אם רוצים יותר פשוט מכפילים כמויות):
15-20 עגבניות שרי מסוג תמר
5 זיתים ירוקים או שחורים
10 ענפי עירית
1/3 פלפל צ’ילי אדום
5 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות שמן זית
1 כפית מיץ לימון
1 כפית סילאן/מייפל
אופן הכנה:
– קולים במחבת חמה, ללא שמן, את גרעיני החמנייה עד הזהבה קלה. מורידים מהגז ומצננים לפני שמוסיפים לסלט.
– חותכים את העגבניות לחצי ופורסים את הזיתים לפרוסות דקות. אני השתמשתי בזיתים עם גרעין אבל כמובן שאפשר להשתמש בזיתים מגולענים.
– קוצצים את העירית והצ’ילי לטבעות דקות. שימו לב שאת הצ’ילי ממש חשוב לקצוץ דק אחרת מישהו יפול על ביס חריף מדי.
– מניחים בקערה עגבניות, זיתים, עירית וצ’ילי. מזלפים מעל שמן זית, מיץ לימון וסילאן ומערבבים. שומרים במקרר עד ההגשה.
הערות, תחליפים ושדרוגים
– אם משתמשים בעגבניות רגילות חשוב לחתוך אותן לקוביות זהות בגודלן.
– הזיתים מוסיפים כאן מליחות אז אין צורך גם במלח.
– אפשר להמיר את הזיתים (או להוסיף יחד איתם) 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים. אם מורידים את הזיתים לגמרי חשוב להמליח את הסלט.
– במקום עירית אפשר להשתמש בבזיליקום או כוסברה או לשלב אותם ביחד. ובכל מקרה שימו לב לקרוע את העלים לפני ההוספה כדי שלא יהיו גדולים מדי.
– במקום צ’ילי אדום ניתן להוסיף כפית רוטב צ’ילי חריף. אבל חריף כן? לא המתוק.
– במקום גרעיני חמנייה ניתן לשים צנוברים קלויים, פקאנים טבעיים וקלויים, קצוצים גס או פרוסות שקדים קלויים.
– כדי להפוך את הסלט למשביע וגדול ניתן להוסיף כוס בורגול מבושל או קינואה מבושלת או עדשים שחורות מבושלות.
מתה על השילוב של עגבניות וזיתים!
באיזה סוג של זיתים השתמשת?
אני הכי אוהבת קלמטה, אבל האמת שכל סוג של זיתים יעבדו כאן.
כמה זמן לפני אפשר להגין את הסלט
[…] סלט עגבניות שרי עם זיתים גרסה קצת אחרת לסלט העגבניות הפופולרי שמשלבת את המתיקות של העגבניות עם המליחות של הזיתים. […]
היי,
ראשית, מעריצה אדוקה של המתכונים שלך, תודה לך.
הכנתי את הסלט בעבר עם הגרגירי חומוס והוספתי כל מיני ירוקים ויצא ממש מוצלח. עכשיו בא לי מאוד לנסות אותו עם אדממה במקום הגרגירי חומוס, מה דעתך? יעבוד?
מה לגבי הוספת שום במקום הצ’ילי?
אני יכולה להוסיף שום כתוש במקום צ’ילי?