הסלט הזה מלווה אותי כבר כמה שנים, לכל ארוחה שאני מוזמנת אליה ומבקשים ממני להביא משהו בקטנה. קלות ההכנה, העובדה שאפשר להכין את הסלט כמה שעות קודם (ולהוסיף לו גבינה ורוטב לפני ההגשה), הופכת אותו למנה מושלמת שתמיד מתחסלת ראשונה בשולחן.
כשאני רוצה לשדרג את הסלט ולהפוך אותו ממש לארוחה אני מוסיפה קינואה מבושלת או בורגול ומתקבלת מנה משביעה, יפהפייה וגם בריאה.
בעצם, אם תתחילו להכין את הסלט הזה עכשיו הוא יהיה מוכן תוך 7 דקות גג. בזמן שהברוקולי יתבשל במיקרו (או במים) תוכלו לקלות את השקדים ולערבב את מצרכי הרוטב. וזהו. רק לשדך הכל ביחד ואתם מוכנים להרשים את כולם.
סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה
מצרכים:
1 ראש ברוקולי, שטוף היטב
1/3 כוס שקדים פרוסים (דק או לחצי)
1/4 כוס חמוציות
125 גרם (1/2 קופסה) גבינת פטה כבשים פיראוס, ללא נוזלים
לרוטב:
1/2 מיכל יוגורט
מיץ מ-1/2 תפוז
1 כפית מייפל
1 כף רוטב צ’ילי חריף
אופן הכנה:
– חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומניחים בקערה שמתאימה למיקרו. שופכים מעל 4-5 כפות מים ומחממים במיקרו במשך דקה וחצי. מסננים. אופציה נוספת היא לבשל את הברוקולי השלם במים רותחים במשך 5 דקות, לסנן ולחתוך לפרחים קטנים.
– קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. מניחים בצד.
– מכינים את הרוטב: מערבבים בכוס או קערה קטנה את המצרכים עד שנוצר רוטב חלק.
– מרכיבים עד חצי שעה לפני ההגשה (עד לשלב הזה אפשר להכין הכל ולשמור במקרר): מניחים בצלחת גדולה את פרחי הברוקולי ומפזרים מעל שקדים קלויים וחמוציות. מפזרים מעל גבינת פטה מפוררת.
– מזלפים מעל את הרוטב ומגישים.
הערות ושדרוגים
– ניתן לפזר מעל 1/2 צרור עירית קצוצה או עלי כוסברה.
– במקום שקדים ניתן לקלות פקאנים טבעיים, לשבור גס ולפזר מעל הסלט.
– במקום גבינת פטה ניתן לשים גבינת רוקפור או בולגרית.
נשמע מעולה!
יעבוד גם עם ברוקולי קפוא?
חייבים צילי חריף? אפשר מתוק? או בלי בכלל?
איזה סלט מהמם! שילוב נפלא וצבעוני 🙂
מדפיס ומביא לאמא שלי, היא תעוף על זה.
[…] מפרויקט שבועות (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן): סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות […]
[…] תנובה-השף הלבן (חלקם לא מופיעים בחוברת ונמצאים רק כאן): סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות […]
[…] ונמצאים רק כאן): חצאי דלורית במילוי קינואה והפתעות סלט ברוקולי עם חמוציות, שקדים קלויים וגבינת פטה מאפה קמטוטי פילו במילוי גבינות ותרד סלט פרוסות […]
תודה רבה על האתר המדהים והנדיר הזה. יש אפשרות בתוך האתר להכניס מתכון לתוך מועדפים כדי שלא נצטרך לחפש אותתו אחר כך?
עובדת על זה! ותודה גדולה
איזה יוגורט צריך לרוטב?
כל יוגורט טבעי יעבוד
תודה על מתכונים שתמיד תמיד מצליחים!❤️
על איזה גודל של מיכל יוגורט מדובר?
היי נראה מוזלם בדיוק מה זאני רוצה..
יש דרך לוותר על היוגורט או להמיר במשהו אחר?
ומדובר על ברוקולי טרי?
הי רחלי, האם יש תחליף לרוטב צ’ילי חריף? גם מתוק עובד? או משהו אחר..