מה שמופלא במנה הזאת, חוץ מקלות ההכנה והטעם הנהדר, זה שאפשר להשתמש בהמון ירקות שיש בבית. אפשר לשים רק קישואים או רק בצלים, אפשר לערבב, אפשר לשים עגבניות או פלפלים או כל ירק שמתרכך מהר בתנור. זאת הזדמנות נפלאה להשתמש במה שיש בבית. וכן, אין בעיה להכין עם דג אחר שאוהבים.
צפו בסרטון הכנה איך מקפלים את הנייר כדי ליצור את הסירות:
View this post on Instagram
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
מתנות קטנות – הפתעות סלמון בקראסט ירוקים ודבש
תצטרכו: 2 ניירות אפייה + חוט שמתאים לאפייה בתנור
מצרכים ל-4 מנות:
500 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות
1/2 כוס פיסטוקים קלופים
3 ענפי בצל ירוק (חלק ירוק) או 1/3 צרור עירית
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה
3 כפות דבש
1/3 כפית אבקת שום או שום גבישי
3/4 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית
לירקות (לבחירתכם):
צרור אספרגוס
חופן עגבניות שרי
בצל סגול, קלוף
ענפי בצל ירוק (כולל החלק הלבן)
2-3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– להכנת סירות נייר אפייה – חותכים את נייר האפייה ל-2 לרוחבו. מקפלים פס בעובי 2 ס”מ פנימה, הופכים לצד השני ומקפלים עוד פס של 2 ס”מ. חוזרים על הפעולה לרוחב כל נייר האפייה. בעצם מייצרים קיפולים של אקורדיון שבסופם יש פס של נירי אפייה מקופל. קושרים עם חוט שמתאים לתנור משני צידי נייר האפייה (משאירים 4 ס”מ בקצוות של פס נייר האפייה) ופותחים את החלק הפנימי כך שתיווצר מעין סירה פתוחה עם חלק מוגבה בצדדים. חוזרים על הפעולה עם יתרת ניירות האפייה.
– חותכים את הסלמון ל-4 נתחים שווים בעובי שלהם. אפשר גם לבקש מהמור לחתוך לכם מראש לנתחים.
– קוצצים גס את הפיסטוקים וקוצצים דק בצל ירוק ופטרוזיליה או כוסברה. אפשר גם לקצוץ הכל במעבד מזון.
– בקערה קטנה מערבבים פיסטוקים, בצל ירוק, כוסברה, דבש, מלח, פלפל שחור, אבקת שום ושמן זית.
– לירקות: חותכים את האספרגוס והבצל הירוק לגודל סירות נייר האפייה, פורסים את הבצל לרצועות דקות מאוד וחותכים את העגבניות לפרוסות או לחצאים בהתאם לגודל שלהן.
– מרכיבים: מניחים בתוך כל סירת נייר את הירק שבחרתם (אספרגוס, עגבניות, בצל ירוק או בצל סגול (ואפשר גם לשלב) ומעל מניחים פילה סלמון. בעזרת כפית מניחים מעל כל דג 1/4 מכמות קראסט הירוקים עם הפיסטוקים ומזלפים שמן זית על הירקות למטה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות עד חום עליון תחתון ועוד 10-15 דקות על חום של 210 מעלות על חום תחתון בלבד.
– אם אתם אוהבים את הדג חצי נא כדי שישאר אקסטרה עסיסי אפשר לאפות את הירקות בתוך סירות הנייר (יחד עם שמן זית כמובן) במשך 15 דקות ואז להוסיף את הדג עם הקרסאט ולאפות עוד 10 דקות כך שהדג יאפה רק 10 דקות.
הערות ושדרוגים
– עוד ירקות שניתן להשתמש בהם: קוביות קטנות או פרוסות של חצילים, פרוסות קישואים, פלפלים קלויים, שום קונפי.
– במקום דג סלמון ניתן להשתמש בכל פילה דג שאוהבים.
– במקום פיסטוקים ניתן להשתמש בצנוברים או בפרוסות שקדים.
– רוצים להכין מראש? מניחים את הירקות בתוך סירות הנייר ומעליהם את הדג והקראסט. שומרים במקרר עד לאפייה (מכוסה). לפני האפייה מזלפים מעל שמן זית ומכניסים לתנור חם.
היי , נראה מושלם…השתמשת בחוט שמשון לקשירת הדפי אפייה?
מושלם מושלם
שנה שניה שאני מכינה לר”ה
הכנתי בעוד הזדמנויות חגיגיות והכל מתחסל במיידי!!!
ממש שמחה לשמוע ♥ חג שמח ושנה טובה ושקטה.