מצרכים:
2 כפות שמן צמחי (קנולה/סויה/חמניות)
1 בצל גדול, קלוף
5-6 שיני שום, קלופות
600 גרם בשר כתף או שריר, חתוך לקוביות
15-17 כוסות מים רותחים (בערך 3-4 קומקומים)
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה עגבניות מרוסקות – של חברה איכותית
כף סילאן/דבש
2 כפות מלח
1 כפית פלפל שחור/לבן
1 כף אבקת מרק בצל – לא חובה
כפית פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
2 גזרים, לא קלופים
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
2 קופסאות שימורים שעועית ברוטב עגבניות או שקית שעועית לבנה מבושלת קפואה
אופן הכנה:
– חותכים את הבצל לקוביות קטנות ואת הפרוסות פורסים לפרוסות דקות.
– בסיר גדול, אבל באמת גדול, מחממים שמן. מוסיפים בצל ומטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 2-3 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
– מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן, על אש בינונית, עד שהבשר משנה את צבעו. בערך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, מנמיכים את האש לנמוכה וסוגרים 3/4 מכסה. משאירים פתח קטן כדי שהאדים יצאו. מבשלים את הבשר במשך שעתיים-שלוש, תלוי מאוד בגודל קוביות הבשר. הדרך הכי טובה לדעת שזה מוכן היא לנעוץ מזלג ולראות אם הבשר התרכך, בשלב הזה הוא כבר אמור להיות רך.
– מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, סילאן ותבלינים ומבשלים במשך 10 דקות.
– בינתיים חותכים את הגזר לקוביות קטנות ואת תפוחי האדמה לקוביות בינוניות.
– מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
– מוסיפים שעועית ברוטב ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (זוכרים – הבשר כבר מוכן מקודם, עכשיו הוא עוד יותר רך וגם עטוף בהמון טעמים).
– מגישים עם חלה טרייה בצד או עלי פטרוזיליה למעלה.
הערות ושדרוגים
– בשלב הוספת השום אפשר להוסיף 2 גבעולי סלרי קצוצים דק, כולל העלים.
– אם יש לכם בבית פפריקה מעושנת היא תשתלב כאן מעולה, פשוט מוסיפים כפית שטוחה בזמן הוספת התבלינים.
– אפשר להכין את המרק גם ללא הבשר ופשוט לדלג על שלב הוספת הבשר. במקרה הזה מומלץ לתבל קצת יותר.
– למי שאוהב מרקים מאוד סמיכים, אפשר להוסיף בזמן הוספת התבלינים גם 1/2 כוס גריסי פנינה.
הי,
בדיוק מכינה את הגרסה נטולת הבשר. אפשר להוסיף בורגול דק במקום גריסי פנינה? אם כן כמה לדעתך והאם אפשר ךהוסיף בסוף?
סליחה על האיחור בתשובה. בהחלט אפשר, 1/2 כוס תספיק בהחלט אחרת המרק יצא סמיך מאוד.
הי רחלי,
אנו רוצה להכין את המתכון אבל כנזיד ולא כמרק (פחות נוזלים אני מניחה). מה השוני בכמויות?
בנוסף, יש לי שעועית אדומה יבשה. אפשר להשתמש בה במתכון. אם כן, איך וכמה זמן הבישול?
היי רחלי, האם ניתן לעבוד עם שעועית יבשה שהושרתה לילה לפני במים?
הצלחה מסחררת!
תודה רבה על מתכון פשוט וטעים
היי , יש לי שעועית אדומה שהושרתה במים יום וחצי אולי , סוננה והוקפאה . האם זה בסדר לשיםת במקום השעועית הלבנה ?