מרק עדשים ירוקות עם אטריות

Posted on
מרק עדשים ואטריות

המחמם הרשמי של החורף – מרק בריא, טעים, משביע וקל להכנה שכולם יתאהבו בו. שימו לב לקרוא את ההערות למטה כתבתי לכם שלל שדרוגים וטיפים. ואל תשכחו לספר לי איך יצא 😊

מרק עדשים ירוקות ואטריות

מצרכים:
1 כוס עדשים ירוקות
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול או 2 בינוניים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 גזר גדול או 2 בינוניים, קלופים
2 גבעולי סלרי
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית זרעי כמון – לא חובה
1/2 כוס פסטה קצרה

אופן הכנה:
– מניחים את העדשים בקערה גדולה וממלאים בהרה מים. מאפשרים לעדשים לספוג את הנוזלים במשך 20-40 דקות ובינתיים ממשיכים בהכנה.
– קוצצים את הבצל, הגזר, השום והסלרי לקוביות קטנות.
– בסיר בינוני-גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הירקות (בצל, גזר, שום וסלרי) עד ריכוך.
– מוסיפים פפריקה, בהרט, כורכום, מלח, פלפל שחור, אבקת שום וזרעי כמון ומטגנים יחד, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
– מסננים את העדשים מהנוזלים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות.
– מוסיפים 12-14 כוסות מים רותחים ומבשלים ביחד במשך 35 דקות או עד שהעדשים רכות רכות.
– מוסיפים את הפסטה ומבשלים יחד עד שהיא מוכנה והעדשים כמעט מתפרקות. חשוב לערבב מדי פעם.
– אם המרק לא מספיק סמיך לכם אפשר להוסיף 1/2 כוס מים שמערבבים היטב היטב עם כף קורנפלור או מוסיפים 1/3 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה ומבשלים עוד 5-10 דקות עד שהיא מסמיכה את המרק.

מרק עדשים ואטריות
מרק עדשים ואטריות

הערות ושדרוגים
– ניתן להגיש את המרק עם כוסברה קצוצה ומעט מיץ לימון מעל.
– רוצים לשדרג? מוסיפים, בשלב הוספת הפסטה, 1/2 סלסלת עלי תרד קצוצים דק.
– אוהבים טעמים קצת מתקתקים יותר? אפשר להוסיף 1 כף רסק עגבניות בזמן הוספת התבלינים או 1/2 כפית פפריקה חריפה למי שאוהב קצת פיקנטי.
– שימו לב שממש חשוב לבשל את המרק עד שהעדשים רכות רכות וכמעט מתפרקות אחרת יצא לכם מרק דליל ופחות טעים. במקרה הזה עדיף לבשל קצת יותר מאשר קצת פחות.
– האם אפשר עדשים כתומות? אפשר בהחלט. במקרה הזה אין צורך להשרות את העדשים קודם ומומלץ להשתמש בכוס וחצי עדשים.
– האם חובה להשרות עדשים ירוקות? בגדול לא. אבל אז זמן הבישול יתארך ויקח לכם עוד 10-15 דקות בישול. ההשרייה גם עוזרת למניעת גזים.
– במקום גזר אפשר דלעת או דלורית רק חתוך לחתוך לקוביות קטנות.
– יש לכם בבית שורש פטרוזיליה? קלפו אותו, חתכו לקוביות קטנות והוסיפו למרק.

13 תגובות

  1. אבי says:

    היי
    מה זה פסטה קצרה? והאם אטריות דקות גם הולך?

  2. אופק says:

    תודה על השיתוף
    האם אין טעות בכמות המים? 12 עד 14 כוסות?
    זה סיר גדול יחסית

    1. טבח ותיק. says:

      גמני חושב שאפשר פחות מים, או כמו שהציעה, אפשר להסמיך. עוד דבר קטן אבל חשוב, כשמבשלים קטניות, רצוי להוסיף מלח רק אחרי שמתרככות, אחרת עלולות להישאר קשות.

  3. שירלי says:

    יצא מושלם! ♥️

  4. גל says:

    אפשר במקום פסטה אורז? באותם תנאי בישול?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט אפשר. רק אל תשימי הרבה כי אורז נוטה להתנפח שלא יתפוס את כל הנוזלים של המרק ויצא תבשיל 🙂

  5. אסנת says:

    האם אפשר עדשים שחורות?

  6. איגור says:

    היי, תודה על המתכון!
    אצלי המרק יצא חסר טעם ותפל. אולי מכיוון שלא בישלתי מספיק?
    או שזה אמור להיות ככה
    תודה

  7. נופר says:

    ניסיתי, עם הרבה פחות מים כי זה ממש לא פרופורציונלי למרכיבים.. ויצא דליל ולא כזה טעים

  8. בהאט says:

    אין טו דה באט אנד ציפ ציפ צים!~

  9. רחל says:

    היי, האם הכרחי פסטה? ואם כן, למה הכוונה פסטה קצרה?

  10. עדי says:

    הכנתי ללא זרעי כמון וללא אבקת שום, יצא נהדר ממש. תודה!

  11. אפרת says:

    יצא ממש טעים!! תודה! (שמתי מים לפי העין ובמהלך הבישול הוספתי לפי הצורך)

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend